Bye-bye inspirasi baju bertandang

Salam 
 Today is totally not a Wordless Wednesday for me..
Orite..pada yang pernah baca inspirasi baju bertandang kina..
Design dress tersebut adalah design Calvin Thoo bernilai RM4.800..

Kina rasa sesuai la dengan harga dia bila tengok design & materialnya..
Wah..Memang tak mampu la..haha..RM100 pun fikir 100x..
Sekarang tengah gawat ni gara-gara nak pindah bintulu..

Cancel la design seakan ini sebab nanti susah nak pakai balik..

So, lepas tu kina berangan nak buat design dress kain flowy tu..
Yela, sekarang tengah meletup-letup design kain ni dari tahun lepas..
Ingat nak buat warna coral dan hitam macam post kina yang lepas..
The color combo yang terpaksa cancel juga..:P
Gara-gara kemalasan buat lining & nak try material baru..
Sebab bertunang dah kain chiffon, nikah plak chiffon & lycra..
Pergi la ke Kamdar..Rembat kain apa ntah..RM16/meter, beli 5 meter..
Sebelum beli tu try buat macam flowy-flowy gitu, macam boleh..

Lepas tu jumpa tailor ( kawan ibu), dia cakap tak sesuai..
Melainkan bila plated tu kena iron supaya tak kembang katanya..

Erm..Kina taknak nampak kain tu berlipat tajam2..
Macam iron style baju sekolah..Hahaha..

Last-last buat design biasa saje..
Kain ikan duyung & hujung baju ada belah tengah..
Cuma ideanya kina nak tepek bunga 3D chiffon..
Lebihan yang sepatutnya jadi tudung..
Bunga 3D chiffon tu yang ada 3 pearl di bawah..
Pearl tu pun lebihan veil & tudung nikah tempoh hari..

Bertimbun lagi bunga ni diperlukan tapi masih relax sakan..

Hari ni, terstumble upon gambar dari facebook Hariz Zakwan..
Design untuk Promosi Year End Sale..harga runtuh katanya.!
Picture credit to Hariz & Team
Terkejut gila sebab design tu sama dengan angan-angan kina..
Sebelum tak jadi nak buat design macam ni..
Susah nak cari design dengan warna ni..
Sebelum ni kina google juga, ok tak kalau buat macam ni macam ni..
Tapi tak pernah jumpa yang sama betul dengan apa yang dibayangkan..

Cantik bukan?
Warna lebih kurang sama, kain flowy sama
Lace hitam dekat hujung lutut baju sama..
Cuma material lycra..
Tak mungkin menempah lagi sebab budget tidak mengizinkan..
Alahai..tengah membayangkan diri sendiri tapi versi lebih berisi..haha..
Tak sesuai..: P

Bye-bye inspirasi baju bertandang.. 
You will always in my heart & my blog..lol
Tutup case..tunggu je baju tu siap nanti..: )
Thank you buat yang bagi link, nanti kina link ok!

P/S: Harap-harap lawa macam ikan duyung bila bertandang nanti..
HAHAHA..confirm idok le kan..

15 lovely comments:

Nina Isofea on December 28, 2011 at 6:34 PM said...

Kina seyes..lawa giler...nina pon sbt berkenan dgn design kain flowy cmtuh..baru je g tempah baju nikah nina buat kain mcm tu lah..hrp2 menjadi lah tailor tu buat..heheh..xpe kina, im sure u will be pretty jgk walopon without baju yg kina idamkan..org cntik pkai ape pon cantek?hihi

cik.mila on December 28, 2011 at 6:36 PM said...

seyes lawo kain flowly cmtu..mila pun suka, idea nak wat cmtu gak tuk kain nikah tp taylor ckp xsesuai so xtau la jd ke x..huk2..pndai kina pilih wrna..hek2

nurul izayani on December 28, 2011 at 7:07 PM said...

kina..cantiknya baju yg las tu..

Twiggy on December 28, 2011 at 7:13 PM said...

confirm meletupsss! :D :D :D
very nice Kina :) i'm sure you will look gorgeous on that special day

Basyirah Abd Rahman on December 28, 2011 at 8:29 PM said...

(^__^) InshaAllah OK shake! Apa kata pudin?
ps:rase sebak pulak bila shake duk sebut pasal bintulu.. Jauhnya. Cite la sikit pasal pi bintulu ni, pudin keje sana brp lama? nnt kalau susah nak carik tudung, order online ngan basyi je ye.. haha (sempat lagi tu.lol)

Cik Azizah on December 28, 2011 at 9:32 PM said...

akak pandai pilih kain! cantiklah kak..confirm akak gorjes nanti bertandang!

intan on December 28, 2011 at 9:55 PM said...

cantiknya kina.. hehehe, tapi kalau intan confirm tak sesuai design camtu sebab nanti nampak leper dan mcm papan bergerak..heheh.sebab bontot kecik ajeeee..

Qaseh on December 28, 2011 at 9:58 PM said...

wahhh bagusnya siap design sendiri lagi...pilihan yg tepat sgt2 moden, ayu dan cantik

norfadillah on December 28, 2011 at 10:29 PM said...

tadi ternampak hariz post !
teru teringat kina !
so sweet thi color .
bak kata kina .
hitam tue nampak sexy ! <3

Husna Adnan on December 28, 2011 at 10:40 PM said...

Warna kombo pun kena cancel ke, Kina?
Tukar jadi warna apa? Huhu.

Mila Ahmad on December 29, 2011 at 7:59 AM said...

kalau berisi bukan nampak lagi gemuk ke?

Shakina Farhan on December 29, 2011 at 8:29 AM said...

nina: haha..cantik ke? biasa je..tapi kina tak buat kain gitu..tak jadi..nina buat ok..

mila: hehe..pilih warna yang taknak nampak gelap..:P

iza: cantik kan? :)

twiggy: thank you dear..tp bukan gaye kat atas ni tau..

basyee: baju kurung je..pudin sentiasa ok aje..hihi..boleh2..no hal..

Shakina Farhan on December 29, 2011 at 8:32 AM said...

jijah: huhu..pandai ke? salah kain tu tak jadi flowy dear..

intan: nak cakap sape bontot besar ni? hahaha..kina tak jadi la buat design atas ni..

qaseh: huhu..insyaAllah..

husna: a,ah..yang hitam tukar jadi warna white pearl..

mila: betul..sebab tu kina tak sesuai guna kain lycra utk buat baju last tu..haha

Reen Tart Nenas on December 29, 2011 at 9:21 AM said...

cantik hoke dress tu

Just^me on December 29, 2011 at 9:57 AM said...

kaler pink2 macam tu saya suka! ;D

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork