Review: Perihal canvas

Salam 
 Sekarang ramai yang gunakan photo canvas untuk welcoming the guest..
Biasanya canvas ni akan diletakkan di kayu penongkat canvas atau easel..
Kina pun tak terkecuali..hehe..kina tempah dengan The Photobooth Corner..

Namun begitu, ada sedikit salah faham yang berlaku antara kami..
Kina request TPC untuk tambah wording Welcoming words atas gambar..

''Welcome to Shakina & Sharifuddin's wedding''

Lebih kurang gitu la..sebab nak letak depan dewan kan..

Selepas beberapa hari, kina upload tentang design signage kina..

Kemudian Dba ( owner TPC) komen pada gambar signage berbunyi begini:
''Kina , boleh guna tulisan ni untuk letak pada canvas?''

Pada fikiran kina, TPC akan gunakan font seperti font signage..
Kina suka font tu jadi terus kina setuju tanpa berbincang lebih lanjut..
Kina ingatkan font tu akan digunakan untuk ayat welcoming tu..
Rupanya dba minta izin untuk letakkan signage tu sekali..

Disebabkan kina tempah pun 2 minggu sebelum majlis..
Kina dapat 2 hari sebelum majlis & dba sendiri yang hantar pada kina..
Ini lah canvas kami..bagaimana?
Walaupun nampak macam tak sesuai tapi ok aje la..
Sebab miscom antara kami berdua kan..
Jadi, memang tak dapat buat semula canvas tu..
Kina rasa salah kina jugak tak mintak check sebelum print..

Namun begitu, apa yang lepas jangan dikenang..
Buat bride to be yang lain, kalau nak tambah wording cuba sketchkan
Atau pun buat sendiri pada gambar yang nak digunakan..

Jadi, ini lah canvas kina di hari kejadian..
Easel tu TPC sponsor..hehe..kasi pinjam..tq2..

Terima kasih The Photobooth Corner
Print la canvas anda di sini..Kualitinya bagus..

Cuma jangan buat silap macam kina ye..

Segan sebenarnya orang tengok gambar kita..hihi..
Gambar digunakan dari pre-wedding shoot main-main kitorang tu..

Kina suka canvas sebab boleh guna semula letak dalam bilik..
Kina rasa nak buat canvas dari salah satu gambar wedding untuk letak di bilik..
Tak tahu nak pilih gambar yang mana lagi..
Nanti buat undian lah..hehe.. :) 


20 lovely comments:

anaztasias nora aira on December 20, 2011 at 10:26 AM said...

nora letak canvas kat ruang tamu hehee :)

Mai Sakurada on December 20, 2011 at 10:51 AM said...

harganya bagaimana donggg??? ;p

Renee Meow on December 20, 2011 at 10:56 AM said...

hurrrmm... hurmmmm..point taken, kiranye after this ape2 transaction kena double check dulu design baru confirm proceed... but overall i rasa ok jer, naseb gambar u+hubby tu smart.. hehee... ;)

K.I.N.A on December 20, 2011 at 11:10 AM said...

nora: hehe..nora punya ada banyak kan? sweet je..

mai: utk saiz macam kina ni RM100..huhu

renee: good2..haha..smart la sgt..macam kayu je..;P

dhiera on December 20, 2011 at 11:56 AM said...

kina, ukuran phot canvas macam kina ni berapa ye? cantik kalau buat ukuran berapa? hekhek

K.I.N.A on December 20, 2011 at 12:14 PM said...

dhiera: yang ni 20inch kot..haha..tak ingat berapa..size biasa yang org selalu print..tak besar sgt tak kecik sangat..

dhiera on December 20, 2011 at 12:36 PM said...

thanx kina. noted!

miss puteri on December 20, 2011 at 1:04 PM said...

Put letak kat ruang tamu!! Wording agak mcm x sesuai di situ. Tp xde. Minor2 ke kn canvas nie. Heee. 100 eh?

kaklong on December 20, 2011 at 1:30 PM said...

yea...kak long setuju dgn pendapat cik renee....so, have a nice darl! :)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail on December 20, 2011 at 2:19 PM said...

suke gile kanvas kina. lawa beb! tak tipu. =)

cik.mila on December 20, 2011 at 2:58 PM said...

cantik..tp nmpak cam tampal je wording tu..klu tulis direct pada gmbar msti smart..mahal x kina?

oshinz on December 20, 2011 at 3:44 PM said...

nampak terpisah je gambar dengan wording. tapi teeettttaaapppp cantik!

fitria on December 20, 2011 at 4:11 PM said...

xpe2.. pengajaran utk b2b lain kan.. :)

K.I.N.A on December 20, 2011 at 4:35 PM said...

dhiera: u most welcome..:) wlpun tak mmbantu sgt rasa..huhu..

put: a,ah..tu la..benda kecik je..yup..RM100..

kak long: setuju jugak! hee

cik mila: hehe..tu la cik damiel hola..:)..standard price kot..huhu

oshinz: tq darl..

fitria: yup2..betul..:)

Cik Azizah on December 20, 2011 at 4:52 PM said...

gambar sis dina dengan asben smart lah..hehe jijah xnak buat canvas ni kot..hehehe

Cik Nasha on December 20, 2011 at 6:27 PM said...

cantik juga macam tu..
takpelah.. dah lepas kan...:)

ka-ii on December 20, 2011 at 9:31 PM said...

hurm mcm ok je tu kina, bole pm price x kina?

thezaila on December 21, 2011 at 7:50 AM said...

Hi Kina.. zaila pun pernah jadi insiden lebih kurang mcm ni, disebabkan x check betul2 draft nya.. bayangkan door gift tu tersalah cetak nama pengantin.. 3k keping tu... nk re-print, mmg mahal giler.. so, zaila buat la sticker, tampal kt setiap kotak door gift.. serious menyesal x check draft betul2.. tp, barang yg lepas, jangan dikenang kan.. heheh

K.I.N.A on December 21, 2011 at 8:07 AM said...

cik jijah: hehe..silap tulis nama ni...gambar smart eh..hehe..tq..

ka-ii: RM100 kak..tp boleh email TPC terus utk semua size punye harga k..

zaila: hiiii! a,ah..kina perasan jugak ade tampal..kan kina dapat doorgift tu! hehe..best gi wedding zaila..betul2..lgpun benda ni remeh je..yang penting kawen..:)

LittleSunshine on December 21, 2011 at 8:43 PM said...

Kalau ikutkn hati mmg ada yg mistaken.lau dikenang tu mmg la sedih tp benda dh lps.xpe tpc sponsor.bgsla tpc ni.

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork