Review: Catering & Meja Beradab

Salam 
 Hari ni kina review tentang catering yang kina guna masa majlis.. 
In fact, kina gunakan catering yang sama untuk tunang & resepsi.. 
Tapi ada juga ibu & makcik kina masak separuh untuk tunang & nikah..

Pemilik catering ni adalah kawan ibu kina..Dulu kerja sepejabat..
Tapi sekarang dia buat catering & makanan dia sangat sedap..
Dapat la harga kawan-kawan..itu la gunanya berkawan..
Saling tolong-menolong.

Catering Tafadz di Kuantan..
Tak payah google, kina dah google takde online website pun..huhu..
Pemiliknya : Zulaimi (0139325482)
Dia beroperasi dari rumah tapi dah lama dah..
Mungkin sesiapa yang berminat boleh la contact beliau..

Untuk harga pakej kina tak berapa pasti sebab ibu kina yang handle..
Kina cuma serahkan duit belanja kawen & ibu kina yang membayar..
Yela, keje kat KL masa tu..susah nak uruskan bab vendor di Kuantan..

Tapi anggaran kina RM10-RM12 untuk sekepala..
Macam yang kina cakap harga dia mungkin berbeza
Sebab ni harga kawan-kawan gitu.
Pastu ada pak sedara bagi lembu seekor untuk masak..
Jadi dia tolak harga untuk daging.

Apa yang kina dapat masa resepsi :
Makanan & Minuman ( Macam biasa)
Makanan untuk pengantin ( Masih teringat ayam percik itu)
Tapai ( Tak sempat merasa pun)
Cendol untuk 500 terawal ( Tak merasa jugak)
Sarung kerusi & Alas Meja..Pink & Gold
Pekerja beruniform
Terliur plak tengok gambar tapai ni
(kina nak pink & grey sebenarnya tapi ibu cakap jangan macam2 la)
Hahaha..tak kisah la..yang penting ada sarung kan..

Walaupun kina ada pelamin tapi takde tepung tawar..
Bila masuk dewan kina terus ke meja beradab dulu..
Lepas tengok special nikah playback baru start bergambar atas pelamin.

Gold pun gold la ibu..masa ni baru masuk dewan & terus ke meja beradab
Untuk meja & kerusi kina sewa dari Majlis Perbandaran Kuantan..
Itu la pejabat ibu..dapat la harga pekerja..huhu..nak jimat..
Kina mintak meja petak je sebab dewan tu kecil je..
Meja bulat hanya ada 4 ketul untuk VVIP..

Bunga-bunga kat depan stage..
Bunga-bunga kat depan meja beradab..
Semua tu pun pinjam MPK punya..
Keadaan di meja VVIP..sedap korang makan eh..
Meja petak yang boleh muat 6 orang utk jimatkan space
Dan last but not least..
Uncle Zulaimi bagi free hiasan meja beradab..
Sebelum kina tahu dia akan bagi kina cakap kat ibu kina..

''Meja beradab nak ade tirai ke belakang
sebab ade tingkap besar belakang tu''
''ok, nanti ibu suruh la sape2 buat''
Bila belakang ada cahaya dari luar, gambar akan nampak gelap..
Jadi nak ada tirai putih & hiasan sikit-sikit atas meja ok la..

Bila ibu cakap dia sponsor meja beradab syukur Alhamdulillah..
Dia di sini bermaksud Catering Tafadz ye..bukan ibu kina..
Dia tak buat tirai tapi macam ada backdrop colour pink..
Kina suka asalkan muka tak nampak gelap dalam gambar..haha..
Ini lah meja beradabnya..Penuh bunga pinjam..hahaha
Sebelum pengantin bersantap
Pengantin sudah mengambil tempat
Pengantin perempuan yang pantang nampak kamera
Hilang tumpuan di saat minuman dituang oleh pekerja catering
Merenung makanan..bila dapat makan ni..

Alhamdulillah, kina takde rasa masalah dengan catering..
Cuma ayam tak cukup sebab terlalu ramai yang datang..
Tapi Uncle Zulaimi tambah & masak time tu gak..

Rasanya takde orang yang tolong cedokkan untuk tetamu..
Kina lagi suka takde orang cedokkan tapi ok je kalau ade pun.

Kina rasa tetamu macam kina suka makan ayam..hahaha..
Kina paling suka ayam banyak isi..susah nak jumpa geng..
Ramai kawan kina suka ayam tulang, tp senang nak tukar..haha..
Asal dorang dapat isi confirm bagi kina takde rebut-rebut..
Jom kita makan duluuuuuuu..^___^

Ok la..itu sahaja..berminat nak tahu detail boleh la call beliau ye..
thanks..

P/S: Serious lapar tengok gambar makanan walaupun sipi-sipi





23 lovely comments:

daLiLa on December 29, 2011 at 11:32 AM said...

sy suka tgk semua review psl ur wedding..everythng looks nice!! congrats..

dilla nadila on December 29, 2011 at 11:32 AM said...

cantiknye cs...hopefully Diela pun cantik cam cs jugak tym kawen nanti...

Shakina Farhan on December 29, 2011 at 11:40 AM said...

@daLiLa thank you dalila..alhamdulillah..ade kekurangan tp terima & redha insyaAllah semua ok..

@dilla nadila cs = sis ke? hehe..tq dear..

~pzAEdy~ on December 29, 2011 at 11:44 AM said...

i mmg follower u yg setia. suke bca tiap entry u! keep it up dear!

Shakina Farhan on December 29, 2011 at 11:48 AM said...

@~pzAEdy~ terharu sgt2! tq dear..:)..

ni@ @in on December 29, 2011 at 11:48 AM said...

kina..ain pon suka mkn ayam bhgn isi..xsuke yg tulang2 tu..hehehe..

Shakina Farhan on December 29, 2011 at 12:02 PM said...

@ni@ @in kite samaaaa! give me 5! hehe..

syaz@rozelt on December 29, 2011 at 12:07 PM said...

hihi..dah lupa la shake mcm mane rase lauk katering hari tu..hihi..tp klu lupa tu maknanye sedap la kan x de manyak bunyik..hihi

cik.mila on December 29, 2011 at 12:17 PM said...

best nya kalau pat g wedding kina ritu..g time bertandang boleh..hehehaha

Shakina Farhan on December 29, 2011 at 12:36 PM said...

@syaz@rozelt : haha..tak ingat tandanya biasa2 jela..hahaha..:P

@cik.mila mila, boleh2..nanti email kina address kina postkan kad..

Cik Azizah on December 29, 2011 at 1:27 PM said...

ah jeles gan wedding sis..purple tu memang menyerlah giler la sis!

nurul izayani on December 29, 2011 at 1:59 PM said...

x tgok makanan..tp tgok kina..kina lawa!! hehe..tp meja beradap kina pun cantik!!

cha on December 29, 2011 at 2:25 PM said...

i pn sampai skrg terbayang2 lg catering kenduri i. sbb ramai ckp sedap tp i tak brp puas nak rasa huhu

kaklong on December 29, 2011 at 3:57 PM said...

cantik sgt! :)

Anis_Apis on December 29, 2011 at 4:06 PM said...

backdrop belakang meja beradab tu sweet sangat2...

terus nak fikir bacdrop meja beradab :)

dhiera on December 29, 2011 at 5:00 PM said...

kite sgt suka backdrop tu~ cantik!!

Mila Ahmad on December 29, 2011 at 5:36 PM said...

hiasan meja makan tu cantik sgt!

ENEF with ♥ on December 30, 2011 at 1:30 AM said...

cantiknya meja beradab tu. dah macam pelamin.... lovely colour.

blog-tips-kurus on December 30, 2011 at 8:17 AM said...

cam biasa, semuanya CANTIK!

nanti ai tiru semua tau. hoho!

mrs irmidrza to be on December 30, 2011 at 5:02 PM said...

ok dah comel template die...heheh..=)
sedapnyer tapai tu kan..ehehe..

Munnafendy on December 31, 2011 at 10:52 AM said...

kina! ya Allah u pny majlis mmg nmpk grand gile...u pny baju cntik mekap cntik, tmpt mkn beradap pun cantik! wallah!

* ai pun nak letak u dlm bloglist! thank ya =)

nnti nak try buat bunga fabric tu!

Orkid on January 1, 2012 at 10:56 PM said...

Thx kina sbb sudi singgah blog haha. Slalu silent reader je sbb lom jadi b2b. Selamat berkenalan :-)

Cheida_Mymee on July 5, 2013 at 2:53 PM said...

cantik sgt meja beradap
mohon copy gmbar sekeping boley nk wat rjukn :)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork