Review: Hantaran L&P

Salam 
Wow..70 votes untuk post semalam..terima kasih sangat-sangat..
Ada ramai yang komen kelakar & ada yang sangat memberi kina idea..
Kita tinggalkan sekejap pasal canvas tu, bila dah siap kina tunjukkan ye..

Hari ni kina nak review tentang hantaran dari lelaki & perempuan..
Kina memang tak masuk campur dalam pembikinan gubahan hantaran ni..
Kina cuma cakap perempuan nak pink, lelaki nak biru..
Sama macam baju kitorang.

Untuk hantaran belah perempuan, makcik kina sponsor..
Semua gubahan & alat-alatan yang terlibat dia sponsor kecuali barang hantaran..lol
Makcik kina ni memang selalu buat gubahan hantaran & dia di Shah Alam.
Sentuhan dia memang nampak sangat exclusive.

Dia cakap dia akan buat bunga dip & crystal warna biru pink..
Sebab warna tu sangat menyerlah..kina tak cakap pihak lelaki pun biru..
Orang dah nak sponsor kita jangan sesekali nak lebih-lebih, jadi ikutkan je.

Untuk hantaran belah lelaki, kina menang 5 gubahan dari Suri Wedding.
Memang dari lelaki nak buat 5 hantaran je jadi sesuai sangat, Alhamdulillah.
Masa discussion, warna biru putih silver jadi pilihan.
Design memang serahkan je ikut lah nak buat camne.
Baek gila, kitorang tak perlu bayar deposit keselamatan pun.
Percaya kat kitorang akan pulangkan dulang yang cantik tu.

Sebab 2 2 dari Shah Alam, bila amek 2 2 ade biru & pink..hihi..
2 2 cantik sangat jadi tak kisah langsung warna lebih kurang..
Lagipun bentuk hantaran berbeza..syukur sangat..
Kalau kina buat sendiri confirm tak cantik macam ni..
Hantaran dari pihak Lelaki
Hantaran dari pihak Perempuan

Untuk barang hantaran pula. Ada yang beli, ada yang orang bagi, ada yang recycle.
Pada pendapat kina barang hantaran ni belilah yang korang perlu & akan guna.
Kina sertakan apa barang hantaran kitorang haritu.
Bagi yang tak tahu nak bagi apa kot2 tengok senarai ni ada idea sket.

Hantaran kepada perempuan ( 5 dulang hantaran)
- Cincin ( kina recycle cincin tunang)
- Beg tangan ( kina memang pakai sekarang ni)
- Kotak Iphone (kotak je sebab pakai dah berbulan..huhu)
-Perfume (beli dekat sogo masa sale..bau coklat)
-Innershine (hadiah dari innershine)

Hantaran kepada lelaki ( 7 dulang hantaran)
- Cincin (cincin silver yang comel itu)
-Al-quran (beli dekat semua house tingkat G)
-Jam couple (beli dekat sogo time sale gak)
-Digital frame ( beli masa kat beijing 3x ganda murah dari kat sini)
-Kek lapis (kawan ibu buat & sponsor)
-Kasut ( untuk dipakai masa resepsi)
-Perfume (beli dekat sogo gak)

Hantaran yang telah digubah by Suri Wedding.
Gambar ni takkan dapat dilihat di majalah Pesona Pengantin. haha
Dapat tengok kat blog picisan kina ni je..hee..

Ok, dah dapat tengok hantaran dari pihak lelaki..
Hantaran yang digubah by Makcik Kina yang kina panggil Wan Intan
Mula-mula dia tanya nak pakai dulang kina ke dulang dia..
Kina cakap pakai semua wan intan punya la..
Here we go..nice kan?

Terima kasih Suri Wedding & Wan Intan
Suri Wedding sangat baik, walaupun kitorang menang contest,
tapi dorang layan kitorang macam customer yang bayar kat dorang.
Pelamin-pelamin dorang pun cantik sekali!
Hubungi Suri Wedding : Suriweddings Shahalam (FB)
Hubungi Wan Intan : 012 3685064 (cakap tahu dari Sheena)
Sheena tu nama glamor dalam family..hahaha..cakap kina maybe tak kenal.

P/S: belilah barang hantaran time sale!

20 lovely comments:

Cikpuan rara on December 22, 2011 at 2:28 PM said...

kek lapis pon ada =)

K.I.N.A on December 22, 2011 at 2:30 PM said...

rara: hehe..tu la..apa2 pun boleh jadi hantaran..

sarahhernyzar on December 22, 2011 at 2:33 PM said...

comel. and idea. hehe :D makasih. idea dtg lg. dh mcm "tora dtg lg" hikhihikhik~!!!

yuyu aziz on December 22, 2011 at 2:41 PM said...

nice kina, semua cantik2 :)

abg saya hari tu dapat hantaran buah durian yang comel2. hihi

Mr & Mrs Chenta to be on December 22, 2011 at 2:47 PM said...

cantik...!! hehe... kite pun bkl gune yg recycle.. ;p

elle's laaa~ on December 22, 2011 at 2:56 PM said...

semua cantikkkkk... ;)

Cik Azizah on December 22, 2011 at 3:03 PM said...

wah sis..cantiknya..nampak ekslusif la sis!!

syaz@rozelt on December 22, 2011 at 3:03 PM said...

haah warna lebih kurang kan..tp mmg chanteq due2..lebih2 lg dr pihak pudin..tgk live hr tu mmg sgt chanteq!

miss jue on December 22, 2011 at 3:21 PM said...

seronokkn kalau ada orang sponsor nk buat hntran. tak payah kusut kepala. heheheh

K.I.N.A on December 22, 2011 at 3:45 PM said...

sarah: haha..dulu2 suka tora! bagus2 idea datang menduyun2..

yuyu: ade tengok kat blog yuyu aritu! haha..comel je..

mrs chenta: recycle utk persekitaran yg bersih..:P..padahal nak jimat kan..

elle: tq dear..lama tak dengar cerita..

jijah: tula, lagi2 part dulang tu..kl guna kina punya mmg tak nampak eksklusif..

syaz: cantik kan? hehe..tq sudi dtg majlis nikah shake..

miss jue: hehe..cepat2 cari sponsor..

ctzainal on December 22, 2011 at 4:03 PM said...

ekslusif gitu. suke suke sukeeeeeee!!!

cheQmOomOo on December 22, 2011 at 4:12 PM said...

waaaaaaaaaaaa best!

cikpia on December 22, 2011 at 4:39 PM said...

SEMUA cantik............. suka!!!

*mood gatai nak kawen menerjah dengan tiba2*

K.I.N.A on December 22, 2011 at 5:22 PM said...

ctzainal: suke jugeee..:)

amal: best2..

cikpia: alhamdulillah..cantik semuanya..

nuha hayati on December 22, 2011 at 9:40 PM said...

wah kasut hantaran kina guna terus utk reception. sama la idea kite. in fact nuha nak bantai pakai sekali untuk majlis bertandang. cost down. hehe

Cik Nasha on December 22, 2011 at 10:30 PM said...

cantik2 belaka... suka sgt.. :)

anaztasias nora aira on December 22, 2011 at 11:40 PM said...

suka pesanan beli masa sale. memang betol !!

FY on December 23, 2011 at 1:37 AM said...

suri weddings mmg best..layanan tiptop

ilaSham on December 23, 2011 at 10:03 AM said...

Hehehehehe..Good idea Kina..saya dan bakal pon pernah gak terfikir nak letak empty box Iphone..coz baru sangat2 guna kan ;-)

hanys on December 23, 2011 at 4:57 PM said...

Kina.. Nk tnya. Sireh junjung n mas kahwin kin letak asing ke?

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork