Review: OP Mohd Razali

Salam 
2 bulan setengah akad nikah & resepsi kina.. 
Alhamdulillah, kina dah dapat album kawen kami..
Cepat atau lambat??

Bagi kina tak lambat & tak cepat..Kina puas hati sangat..
Ramai lagi pengantin kat luar sana 5 bulan kawen pun belum dapat album..
Ini realiti, nak proses gambar-gambar dengan editing lagi..bukan mudah.
Lebih-lebih lagi musim orang kawen, tiap minggu full kenduri..
Sepatutnya dapat siap lebih awal tapi tersangkut di printing.
Tambahan pula ibu kepada Official Photographer kina masuk IJN..
Semoga cepat-cepat sembuh..Amin..

Mohd Razali  mintak maaf atas kelewatan dia..
Sebab dia cakap sebulan lebih boleh siap..
Dia admit kesilapan & dia bukan saje-saje lewat sebulan..

Pada kina tak lewat pun..orang lain lagi lewat tau..
Bila dah dapat photobook & DVD tak buat menda lain..
Terus belek-belek..smart..warna hitam..hitam kan menawan..
Nice! Cover photobook & cover DVD.
Tiada salahan ejaan..sebab nama kina selalu orang eja sakinah..:P

Kina recommend Mohd Razali 200%..Confirm korang puas hati..
Kina tak dapat komisen pun promote dia..Ini berdasarkan pengalaman.

FBR = Foto by Razali
10 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Tentang OP kina ni

Tahukah anda? Kina menang contest Mohd Razali tahun lepas?
Syukur ke hadrat Ilahi..kalau tak, tak merasa la OP sebaik ini..
Inilah entri penyertaan kina semasa contest tersebut..

Tahukah anda? Kina lupa nak post kad jemputan pada dia..haha..
Tapi Mohd Razali sendiri contact kina dapatkan alamat rumah..
Kina hanya bagi lokasi hotel je kat dia..Perantin mudah lupa..:P

Tahukah anda? Mohd Razali datang rumah 6 jam lebih awal?
Masa tu first time jumpa dia, wah..tingginya dia!
Pastu mula la kina tak tahu nak cakap apa..haha..nasib ada ayah.
Dia tengok-tengok rumah, bilik pengantin, cari angle..
Masa tu dah impress gila dah..

Tahukah anda? Mohd Razali sebut ''kina senyuuum'' lebih 30kali.
Dia tahu aje kina paksa-paksa senyum..hahaha..penat weh..

Tahukah anda? Mohd Razali lebih bersemangat ber''outdoor'' dari kami..
Terdapat 2 tempat outdoor iaitu Taman Bandar & Sg Lembing..
Lepas shoot dekat Taman Bandar,Kuantan rasa dah give up, penat..
Lagi lah Sg Lembing dalam 30KM..kitorang cakap jauh sikit..
(padahal dah tak larat)
Tapi dia ok je, bersemangat nak amik gambar lagi..
Nampaknya kami tak sanggup mengecewakan dia..haha..
my bff sempat candid gambar razali sedang kusyuk tangkap gambar hantaran

Tahukah anda? Terdapat 1869 keping gambar kami dalam DVD?
Computer yang kira..Kina pun belum habis tengok lagi ni..hihi..

Tahukah anda? Dia lebih peka dari pengantin?
Kina pun tak perasan kina tak ambil gambar 1 family kina.
Sebab pernah amik gambar tapi mesti salah sorang hilang..
Tapi dia semangat tunggu & cari parent kina untuk bergambar.
Dia siap cakap takde gambar penuh 1 family kina lagi..
Kina tak perlu remind dia tapi dia yang tahu sendiri..
Bagi ibu ayah pengantin feeling pengantin..hehe..

Tahukah anda? Wedding kina biasa je tapi nampak grand!
Sebab gambar dari Mohd Razali meng'grand'kan suasana wedding tu.
Tak perlu pelamin 100 ribu, baju 50 ribu, tapi gambar tak grand.
Tapi biasa kalau dah beribu2 tu mesti OP dia harga puluh ribu..:P
Ingat itu rezeki orang, kita jangan pertikaikan atau iri hati..

Yang kina nak cakap gambar Razali semua cantik-cantik.
Kina yang tak cantik pun nampak cantik..lol..:P
Now, u know why good OP sangat penting..!
Moment yang tak dapat dilupakan
Tahukah anda? Mulai 20 Disember ni, ye lagi 4 hari..
Mohd Razali akan keluarkan more exciting packages.
Tahun baru mesti lah quotation baru..Jadi cepat-cepat la book!

Tahukah anda? Ramai kawan bertanya dah kawen ke OP kina?
Ini tak boleh blah sekali..haha..
Takleh salahkan sebab dia smart, tinggi & handsome..
Maaf ye cik-cik sekali, dia sudah berkahwin & ada 2 1 anak..

Anda pasti takkan menyesal..
Sebab ciri-ciri macam ni yang diperlukan seorang OP..
Baik, humble, tepati masa, cepat & banyak upload
Tak kutuk customer samada di personal facebook atau fanpage..
Dan paling penting gambar yang cantik lagi daboom..

Terima kasih FBR!
Impian jadi kenyataan..(macam entry contest tu..Hihi)

P/S: tak tahu nak review apa dulu ni..

36 lovely comments:

adorable ~A.N.A on December 16, 2011 at 12:13 PM said...

kina.. ape yang u tulis kat belog semuanya betol!!!!!!!!!!!!!!! beliau sgt besh!!!

kaklong on December 16, 2011 at 12:16 PM said...

SUPERB SGT!...

kak long teruja tgk...terbaik la hasil kerja die...ni baru puas hati kan...:)

Noor Nabila Jasni Teoh on December 16, 2011 at 12:17 PM said...

huhu.. :) alhamdulillah.. :) mst best tgk gmbr2 sume.. :) clear plak tu gmbr2nye :) mahu tgk juga album tu..tp bile ntah nak jumpanye.. :(

blog-tips-kurus on December 16, 2011 at 12:19 PM said...

ok, beliau dah kawen. adik beliau? hoho!

*rejeki kina murah. :)

K.I.N.A on December 16, 2011 at 12:27 PM said...

ana: hehe..bestkan..OP kite sama..:)

kak long: kina sgt puas hati..

bella: haha..bila ntah dapat jumpa..meh la datang melaka..:P

tips: alhamdulillah..haha..adik beliau? kena tanya beliau..tak tahu ade adik ke tak..hehe

LittleSunshine on December 16, 2011 at 12:35 PM said...

sama ...op liza pun best..harga pun best..album pun boleh dpt cpt..xsmpai 2bulan kawen..nnti nk review gak =)

Cik Tqah on December 16, 2011 at 12:38 PM said...

wow..cam besh je..tp kalo utara mesti lagi mahal

K.I.N.A on December 16, 2011 at 12:38 PM said...

liza: cepat review..mari spread the words utk vendor2 yang bagus macam ni..:)

K.I.N.A on December 16, 2011 at 12:39 PM said...

cik tqah: a,ah kan sebab ade transportation cost lagi..takpe, boleh try cari OP yang bagus2 kat utara..yang penting attitude bagus & gambar cantik..:)

sarahhernyzar on December 16, 2011 at 12:53 PM said...

nak jugak abg razali. mcm mana ni.. huhuhu... nak nak nak.. dan abg razali juga ada bgtau dia nk berehat. dia amik limited perantin je utk 2012. sara tatau tarikh lg. oke monyok!!!! :(

nurul izayani on December 16, 2011 at 1:24 PM said...

beshnya dgar review kina ni!!!!

oke..x saba nk kawin..sbb x saba nk tgok hasil kerja dia kt majlis iza plak..haha..

boleh gitu ;p

K.I.N.A on December 16, 2011 at 1:36 PM said...

sarah: tu la..tengok jugak kat fb die tulih nak limitkan..kualiti is better than kuantiti kan..

iza: hehe..insyaAllah iza punye gambar mesti mantap2 gak nanti..OP & OV kite sama eh..:)

skieyn on December 16, 2011 at 1:48 PM said...

Good choice akak pilih sg lembing utk outdoor.. Walopun jauh tp berbaloi sgt.. Tmpatnye cantek.. Rasa mcm nk je wat outdoor kat situ tp pekan-sg lembing jauh sgt..

Miss Ika on December 16, 2011 at 1:52 PM said...

Bestnye dengar review.
Even tengok gambar thru alam maya je dan tak pernah jumpa lagi face to face dah dapat agak orangnya macam mana.
Gambar semuanya ohsem.
Kita dah booked FBR.
Oh, tak sabar. Hehe

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail on December 16, 2011 at 1:53 PM said...

lawanye album =)

LisaLisut on December 16, 2011 at 2:02 PM said...

hahah kelakar i baca review OP u ni.tp mmg i suka pn gmbr2 dia amik ni.lawa.kemas jelas terang dan nyata.i setujuuuu dgn u. OP mcm ni lah yg kita cari. kira cpt la kan 2bulan stgh.sama cmm i. sam rais pn bg last week.hehehe.pttnye sebulan je tp delay sbb crystal cover album xde stock.huhu.. n i puas hati dgn sam rais juga :)

nice kina!

Our Diaries on December 16, 2011 at 2:05 PM said...

Bertuah Kina dapat OP best
Kita punyer..aduhai hati ni je la yang tau
Memang sgt tak berpuas hati
Buat kerja..nak cepat balik je
Nak tunggu dapat wed album toksah cite la..
Tunggu & lihat je..

K.I.N.A on December 16, 2011 at 2:32 PM said...

skieyn:tu la..masa die tanya xtau katne da..sg lembing kampung mak akak..hehe..
xpe, pekan boleh tangkap kat tepi sungai kan?

ika: ika pun dah book razali eh? insyaAlah mesti cantik2 gambar ika nanti..

maera: lawa2..smart corak timbul2 gitu..

lisa:gambar sam rais pun lawa2..agree, 2 bulan setengah kira ok la utk dapat album..:)

our diaries: balik cepat ke? sabar eh..harap2 hasilnye ok..kesian u..

syuhaidah on December 16, 2011 at 2:57 PM said...

mmg lawa la gambar die kina..kagum ngan kesungguhan beliau..;)

hakamah hamyadi on December 16, 2011 at 2:57 PM said...

kama pun suka hasil kerja dia....gambar xnmpak sgt fake editting..kan, kan, kan...

K.I.N.A on December 16, 2011 at 3:25 PM said...

syuhaidah: kan? semoga beliau semakin sukses di kemudian hari..hehe

kama: betul2..yang penting xnampak jerawat kina..hahaha..

SitiHalisa [Lysa] on December 16, 2011 at 3:51 PM said...

Seriously gambar yang die amek memang cantik. Speechless bila tengok hasil kerja die. Tapi sygnya i tak mampu nak hire die. sobsobs

Takpelah, anggap je takde rezeki nak bekerjasama dengan die. :)

MizA on December 16, 2011 at 4:19 PM said...

Kina, razali dah ada 2 anak ke? rasa
macam baru sorg. ;)
Amsyar namanya..
tak tau le kalau coming soon.
Miza slalu follow hasil kerja Aie dr before dia kahwin.
gbr wedding dia sgr cantik.. ;)
bertuah Kina dapat dia..
Album sgt cepat dpt.
Miza lepas 5bulan kahwin br dpt album. itu pun custom album sahaja.
sticky album sampai skrg belum dpt.
TT_____TT

K.I.N.A on December 16, 2011 at 5:49 PM said...

lysa: xpe, boleh hire yang lysa mampu & dapat hasilkan gambar cantik jugak..no worries k..

miza: a,ah la..baru 1..mana dtg 2 ntah..thanks dear..kina akan betulkan..

cik.mila on December 16, 2011 at 6:12 PM said...

kina, nak jugak OP razali!! tapi mesti mahal kan..xmampu laa..hehe

lind on December 16, 2011 at 7:30 PM said...

bertuahnya kina dpt OP mcm tu. bagus betul dia tu. OP mcm tu mmg kita dengan iklas hatii nak promote kat semua org kann

nuha hayati on December 16, 2011 at 7:35 PM said...

like!!! more pictures pls >.<

anaztasias nora aira on December 16, 2011 at 8:45 PM said...

kina kina nanti jumpa BBP bawa album yea haha nak tengokkkkkkkk !!

Sha Rya on December 16, 2011 at 8:59 PM said...

Seriously, cantek gambar dari OP kina..
Sha ske tengok pics moment- moment tue..
Seperti sha ada di sana pulak... Ehehehe..
Happy for you dear..

K.I.N.A on December 16, 2011 at 9:33 PM said...

cik mila: cantikkan? xpe..hire OP ikut kemampuan ye..kina pun sebab menang contest baru dpt hire..:)
Alhamdulillah..

lind: yup, setuju! memang berbesar hati nak promote..

nuha: hehe..gambar sedang diresize..banyak sgt..:)

nora: boleh2..bila la kan..insyaAllah jumpa kina bawak..kena letak dlm kereta selalu ni..

sha: hehe..i can feel u..sebab kina pun selalu bayangkan ade dalam gambar..:P

Mila Ahmad on December 17, 2011 at 10:44 AM said...

pandai main tone warna tu yg jadikan gmbar-gambar sgt menarik kan?

yana aka heart^bee on December 17, 2011 at 12:49 PM said...

bestnye ade OP pro..hehe..gambar cun2. yana takde rezki, xcukup bajet. apepun syukur still ade personel pics yang di ambil famili n sedara2.

apepun rezeki tiap orang tak sama.cukupla dengan kite bersyukur kan??..:)

Cik Azizah on December 17, 2011 at 4:09 PM said...

superb la!! gambar sis pon cantik2...

ENEF with ♥ on December 17, 2011 at 5:51 PM said...

bertuahnya Kina.... the best!

Renee Meow on December 19, 2011 at 2:58 PM said...

i baca i pun mcm nak dia..!!! tp xde budget dah.. T_T but pape pun ur so lucky kina dpt OP yg best..!! mesti happy dpt tgk gambar2 u di'grand'kan oleh OP kan.. lagi best, mesti rasa puas hati n bangga bila org tanya-sape OP tu? n u jawab ahmad razali.. kan..? hehehe ;)

ka-ii on December 19, 2011 at 4:06 PM said...

setiap kali tgk razali suke razali. tgk simol suka simol plak. argh pening laaa..razali pandai capture moments x?

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork