DIY kad kahwin

Salam 
Sangat-sangat suka kad kahwin yang di DIY atau handmade
Kina rasa kina akan hantar design untuk diprint kat kedai atau online..
The next thing to do is touch up them nicely & sweety..hehe..

Ini beberapa idea yang menarik hati kina.
1) Card with buckle ribbon
Buckle ni macam penyambung riben tu..tak tahu nak translate in malay,cangkuk kah?
source: craftjuice
kad heed dari glamourpuss
2) Doily envelope
menggunakan square doily paper..susah nak jumpa kat sini..1 je pernah jumpa tu pun 50sen untuk 1 pc..mahalnya..source: ruffled

alternatif adalah menggunakan round doily paper yang biasa ada dekat kedai dalam 3-6sen 1pc. source: rosannes blog
3)Tracing paper pocket
kena survey tracing paper yang murah. source: drabsaving.info
Buat masa ni belum membuat list nama tetamu either
solemnization & reception, however kina akan buat 500 keping kad je.
Budget untuk kad kahwin adalah RM500-RM600 sahaja..
Thanks kepada asmawi sebab sponsor tempah print kad kahwin..
Weekend ni start surveying..

14 lovely comments:

MIZZ SUE (ASAMGARAMGULA) on March 18, 2011 at 8:45 AM said...

SWEET..KAD TU..SUKE2

miss puteri on March 18, 2011 at 9:13 AM said...

buatlah yang doily tu dear!!hehe...suke

dyll basri on March 18, 2011 at 9:26 AM said...

i plan to buat yg doily utk kad yg anta by hand. tapi skrg, rupa kad pun tak terfikir lagi.. hikhik... but lagi satu kita bole jgk letak diamond kaler2 tu kat kad.. simple and tka byk keje sgt kot kan...

K.I.N.A on March 18, 2011 at 9:29 AM said...

put: tengok budget..haha..

dyll: betul3..tu la kena tempah awal ket kad kan..baru boleh pikir..yezza..letak diamond tiruan tu kan..

K.I.N.A on March 18, 2011 at 9:31 AM said...

sue: sweet kan..harap dapat kad sweet mcm sue juge..hehe

intan on March 18, 2011 at 9:37 AM said...

hai twin bride! taste kita mmg sama kot, tp i guna doily bulat, kina guna square..hehehe

nYomeL on March 18, 2011 at 9:41 AM said...

selamat berDIY kina! :D

~ mizzAmy ~ on March 18, 2011 at 10:48 AM said...

amy suka yg ada riben2 tuh tapi kalo nak letak buckle macam mahai lah plak kan.

Ms and Mr Red Ribbon on March 18, 2011 at 12:26 PM said...

bestnyer, dear.... i wish i bole wat DIY gak... tp cam impossible :(

Q on March 18, 2011 at 12:50 PM said...

sesungguhnya memang tak sbr nak buat kad!!!and dekat kad nie lah boleh save budget skit..hihi

~ NANA ~ on March 18, 2011 at 5:10 PM said...

1st time i dapat wedding invitation yg ade buckle ribbon tu minggu lepas...mmg cantek :)

Girls Like Me on March 18, 2011 at 6:09 PM said...

creative! :)
nanti nak kina nye wedding card, mesti lawa ..(hehe,tak malu mintak awal2;p)

ida on October 3, 2011 at 7:23 PM said...

cantik2 r kad tu...sy pon fenin nk yg cemane..tp yg pasti,simple ever..yet so cuye,bleh ke?huhu.nway congratz kat kina..hari ni,kan?

warrentoyou on January 4, 2012 at 10:18 PM said...

Selagi boleh berjimat, mmg kena jimat lah dengan kad kahwin. Boleh belanja duit kat tempat lain.

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork