Harga bantal nikah bulat - diamond

Salam

Bantal nikah bulat ni memang menarik perhatian ramai kan..
Ada beberapa blog yang menyewakan macam anil lutaze & whitelacetale..
Harga sewa sepasang RM70 kan? correct me if i'm wrong ya..


Bulan lepas kina & pudin & adik kina pergi jalan-jalan dekat one city plaza..
Lokasinya sebelah semua house. Ala kedai yang banyak saree..
Dekat dalam tu banyak supplier barang kahwin.
Termasuk la bantal ni. Dekat katalog bright sail tulis bantal nikah diamond.
Ada yang tulih bantal ottomen eh?hehe..comel je..

Ciri-ciri bantal nikah ni ialah:

Putih/Cream/Hitam pun ada

Bulat

Lekuk-lekuk bulat (haha..pandai je bagi spesifikasi)

PVC/Baldu

Harga?
Depend kepada saiz. Ada yang besar boleh muat 2 orang.
Range harga untuk 1 bantal RM150-300. Pandai-pandai la korang tawar ok.
Korang juga boleh tempah ikut saiz korang nak.

Hasil perbincangan dengan kakak dekat salah satu kedai kat situ..
Dia cakap kalau mak andam akan beli saiz besar sebab orang sewa
kadang-kadang orang tu besar. Macam adik ni kecik je boleh amek yang
kecik sikit. (motif???dia cakap kina kecik ..ha..ha..ha..gelak evil..suke)
Yang ni kecik ket..

Banyak yang jual sekarang PVC senang nak cuci.
P/S: tiap kedai kina minta try nak duduk..haha..eksyen lebih..bukan beli pun..
berkira untuk beli tapi tunggu bulan 4 nanti..

22 lovely comments:

elle's laaa~ on March 3, 2011 at 2:11 PM said...

kina, beli laaa.. nnti i sewa je ngan u .. tapi i dah gune dulu laaa before u nikah .. sbb majlis i bulan 6 .. hehehehe.... :))

lovelyadibah on March 3, 2011 at 2:19 PM said...

boleh x nk lompat2??huuu~..ok2..over plak..seyes nk cari benda nie..thank you2!!

K.I.N.A on March 3, 2011 at 2:22 PM said...

lela, kina memang ingat nak beli..haha..xkisah pun pakai dulu..

dba, nak lompat2 xsebest lompat atas tilam..hehe..

aurikelsan on March 3, 2011 at 2:37 PM said...

dear kina,
nak tanya blh? awak selalu survey/ beli brg2 perkahwinan kt KL dekat area mana ek?

lovelyadibah on March 3, 2011 at 2:38 PM said...

kina..iklan jap!dba ada tag u!:)stylish award!:)heeee~

Xora on March 3, 2011 at 2:42 PM said...

kalau nk letak kat rumah pun cam best, tapi rendah la pulak ye..

MiYOKO SuKi on March 3, 2011 at 2:44 PM said...

waaa...thanks for sharing thiss...

nnti, bole la g cari bnda alah nii

ANET on March 3, 2011 at 2:48 PM said...

emm skang dah senang nak carik bantal ni..cantik kalau pakai untuk nikah..apa lagi kina?? hehe

0sh!Nz d' sen0r!ta on March 3, 2011 at 3:14 PM said...

jahit sendiri tak boleh ke? ahaha. pastu letak kekabu.

LisaLisut on March 3, 2011 at 3:25 PM said...

AAAA best gile.nak.haah.mmg sewa 70.smlm br cek kat website nurul arbee kot pun 70.

kina ade try tgk pemborong DIOS bridal x?huhu.i nk g terjah HQ dia yg sekangkang kera dr rumah tp sampai hari ni tak pergi2.sbr jelah.mana tau situ murah.ade sale sampai 5/6 march katenye..huhu

K.I.N.A on March 3, 2011 at 3:40 PM said...

aurikelsan: kina selalu pegi semua house, one city plaza & jalan tar..;)

dba: sudah tgk..thanks..!

xora: betul tu, boleh gak duduk tgk tv..hehe..

K.I.N.A on March 3, 2011 at 3:42 PM said...

miyoko: u welcome..sharing is sexy!..;)

anet:hehe..kena beli ni..hehe

oshinz: kina tak pandai jhit..hehe..kena gigih jahit ni..

lisa: ape lagi, pegi2..nanti inform kina ok!..

adorable ~A.N.A on March 3, 2011 at 4:54 PM said...

sangat cantik n praktikal kn.. belip me, lps kawin boleh jadik meja coffe / chair dekat ruang tamu..oh jatuh cinta also dgn bntal ini

Syima Syaz on March 3, 2011 at 8:34 PM said...

thanks kina...nak belilah. untuk letak kat rumah nanti

poyaty on March 3, 2011 at 9:06 PM said...

kina, nnt bole la i sewa lepas u guna haha, majlis i lps majlis u :)

choclairissa @ intan on March 3, 2011 at 10:41 PM said...

menarik~good idea tp kene simpan elok2 takut kotor nnt :)

with love:zaren on March 4, 2011 at 9:04 AM said...

hye kina...
salam pkenalan..=)
thanks 4 ur info...

farhanna on March 4, 2011 at 12:28 PM said...

menarik2..

Miss Inaza on March 10, 2011 at 11:02 PM said...

Bestnyer kalau duduk kat KL kan.. semua ada... shopping for wedding sana best sangat.. inaza rasa kalau pergi KL rasa nak semua beli terus buka boutique kat brunei.. heheh

BAIZURA NATASHA on June 9, 2011 at 12:31 AM said...

salam kina..
i found ur blog mmg very helpful la.. suma benda yg i nak tau, i can get it from ur blog..thanks dear :)

eh, u jd beli dis bantal x? if jadi, i nak sewa from u je.majlis i in dec. heee :)

btw, congrates menang contest from kak kerry.. u deserve it dear :)

K.I.N.A on June 9, 2011 at 7:37 AM said...

baizura: kina tak jadi beli yang ni..kina tempah yang lain..macam ni tapi petak..lepas tu ada 2 bantal golek kat tepi..hee.:)

BAIZURA NATASHA on June 9, 2011 at 10:41 PM said...

ooo..so, u pakai yg WP ke? or u beli sendiri.. cant wait nk tgk ms u nikah nnt...
btw, thanks dear

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork