Warna tema bertukar kerana warna baju

Salam 
Dalam banyak-banyak mende 
warna baju akan jadi penentu tema & konsep kan?

Yes, dah terjadi pada kina..hehuha..
I'm dying to wear white or off white or sewaktu dengannya..
Kalau baju putih decoration, pelamin khususnya..
Macam-macam campuran warna pun boleh..
putih silver mengancam betul. source: syokkahwin
Sangat-sangat suka tengok pengantin pakai warna putih..
Warna cream atau champagne pun nampak eksklusif..
tapi..tapi..

Kina dah try pakai baju putih & cream..nampak gemuk gile..
Ok, nampak berisi sangat je..putih memang bagi impak berisi..
Oleh kerana tak nak menerima kenyataan ilusi berisi..cecece..
Warna tema telah bertukar disebabkan warna baju bertukar..

Warna ni kina takde la minat sangat..
tapi pakai terus nampak slim..
Ok perasan! 
tapi nampak cerah plak..
ok perasan lagi..hehe..
Now, kina akan pikir pasal dark dramatic purple je..

Betul..Warna baju bersanding kina adalah...
Dark dramatic purple!  
(buat masa ni la..haha)
Sedang memikirkan warna padanan yang sesuai..
Warna pelamin yang sesuai..
Berkira-kira nak ngam kan dengan pink atau pun silver..
Tak boleh nak berpikir lagi..
sweet tapinye scary tak cake warna purple? source: weddingcakespictures
Oh baju berwarna putih..aku merinduimu & menyanjungimu..
tapi terpaksa mengucapkan selamat tinggal 
kerana dark purple akan menjadi bestfriendku..
nora tu suke la tu kan dengar purple..

29 lovely comments:

caHAYA on March 30, 2011 at 2:09 PM said...

owh..purple ni pon gojes sis...^^

rozelt @ syaz on March 30, 2011 at 2:11 PM said...

ok2..sweet2..hehe..

K.I.N.A on March 30, 2011 at 2:18 PM said...

cahaya: tp bakal pengantinnye xgojes pun..

syaz: nk sedapkan hati la tu..hehe

intan on March 30, 2011 at 2:18 PM said...

dear, i pakai champagne for my bersanding 2hb..hehehe

miss puteri on March 30, 2011 at 2:20 PM said...

cantik,, me pink purple putih! sume kaler pong nak!!!hehe...

ElyaElmo on March 30, 2011 at 2:44 PM said...

kinaa oo kinaa...
celah mana yg gemuk tu sayang...huhu

Ms and Mr Red Ribbon on March 30, 2011 at 2:47 PM said...

dear, me pon kne tukar the whole tema sebab kain nie... xjumpe kaler yang me nak! huhuu... but whatever it is your new theme color mesti akan jadi best jugak, dear... dont worry so much about it :)

my story is here:
http://redribbonboutique.blogspot.com/2011/03/wedding-prep-moroccan-wedding-theme.html

K.I.N.A on March 30, 2011 at 2:48 PM said...

intan: menci tau..jeles2..

put: aih, warna tu mcm tahu je yg mne..haha..

elya:uwaaa..kina da naik 5 kg tau..mak kina yg selama ni ckp kina kurus pun ckp kina nmpk gemok mse pki baju putih n champagne tu..sob3..

K.I.N.A on March 30, 2011 at 2:48 PM said...

ms red ribbon: hehe..xbenci pun ng warna purple..cuma jeles ng org yg pakai champagne n white mcm intan n put..hahaha

~ mizzAmy ~ on March 30, 2011 at 3:22 PM said...

warna tu pun cantik especially org kulit cerah. lagi mengancam kalo pakai.

~ NANA ~ on March 30, 2011 at 3:27 PM said...

kina...i pon suka sgt2 if baju kawen white+silver/grey....sgt gojes kn??

btw ur purple i yakin mesti cantek :)

cheQmOomOo on March 30, 2011 at 3:34 PM said...

cenni kena try fitting bju dlu la bru tau nk tema ape kn?hahaha bler agknye..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid on March 30, 2011 at 3:53 PM said...

haha~ wane favorite nora tu =)

Adawiyah A.Halim on March 30, 2011 at 4:02 PM said...

dramatic purple sntsa gojes k =)
kina punye pilihan sgt tepat..heee =)

SophRoSyNe @ cik giRang on March 30, 2011 at 5:27 PM said...

purple cantek la kina..
warna fav arwak kakak..
ngamkan ngan pink cam commeyy..
ngamkan nagn silver cam mewah gitu..
(^_^)

SophRoSyNe @ cik giRang on March 30, 2011 at 5:28 PM said...

kite pilih purple utk majlis tunang... tp xtau lg cmne outcome dia..hehehe

WillBemrs on March 30, 2011 at 5:42 PM said...

apekah ini akan terjadi pd saya jgk...?? huhuhu...nak nmpk slim pny psl..!!! i sanggup...

Nora Aira on March 30, 2011 at 9:30 PM said...

saya suka saya suka sukaaaaaaaaaaaaaa gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr hehe

iedchan on March 30, 2011 at 10:43 PM said...

wah2...dark pepel sgt gojes..hehe mesti lawa nnt :P

K.I.N.A on March 30, 2011 at 11:21 PM said...

amy: hehe..jgn terancam udah kn..hihi..

nana: kan2? suke gak..silver n putih..

cheqmoomoo: ayuh gi fitting..hehe..

maera: tu la pasal..hehe

adawiyah: sama kan tema?hihi..

miza: yeke? hehe..purple mcmne tu?light ke dark?

aley: mari2 kite amek warna gelap utk impak slim.haha..

nora: taaaaaaaaaaaaauuu daaaaaah.haha..suke betul die..

iedchan: arap2nye sesuai la ye..

poyaty on March 31, 2011 at 8:14 AM said...

hurmm, ni yg takut nk pkai putih ni. hahaha. kena kurus dulu lah ye baru bole pkai putih? SOBS

SophRoSyNe @ cik giRang on March 31, 2011 at 10:13 AM said...

tudung tu kain chiffon light purple..
bhgian dalam baju tu kain satin yg x bape nk light purple..hehe
pastu bhgian luar baju tu kain net light purple yg dah sedia jahit ngn beads kaler pink n sequin kaler silver kilat2...

skang ni tgh pikirkan design utk buat baju tu..n the dress will be sewed by my mum..

hehehehuheee..tetiba rase excited plak..padahal lambat lg majlisnye.. (^_^)

K.I.N.A on March 31, 2011 at 2:27 PM said...

poyaty: hehe..jom kuruskn badan dgn lebih bsmgt...haha..

miza: hehe..mne ad lmbtnye..bulan 5 dekat dah..

SophRoSyNe @ cik giRang on March 31, 2011 at 2:34 PM said...

bulan 5 ni x jadik la kina..postpone ke lepas raya..

cedey sgt mulanya..tp pike-pike balik..elok gak postpone..boleh la buat majlis dengan lebih berjurus kan..xde la nak terkejar-kejar sgt..

sblm ni xde mood g nak jadik b2b..
ni semangat baru datang..hehehe..i'm a b2b!!! (^_~)

miey anna on April 1, 2011 at 1:01 PM said...

waaa..kina..saye juga sedang memikirkan tema baju n seswai x dgn amy..uhuu..tapikan kina..kalo gabung pink..nampak ceria..heeehee*hantu pink..^_^

chemil ila on April 1, 2011 at 2:16 PM said...

purple + pink = sweet + comel.

hehe.

sy nak buat tema pink, tp encik tunang sekeras2 nye menolak utk pakai pink. huhuhuhu.T_T

K.I.N.A on April 1, 2011 at 4:11 PM said...

miza: yeke..xpe..ada hikmahnye ok dear..
betul tu..lebih banyak yg bleh diuruskan dgn tak kelam kabut..hehe..

aimi: hehe..xpe, aimi kecik je..pilih warna yg aimi suke ye..;)

ila: hehe..kl xle pakai pink buat gabungan warna..baju kina bukan pink tp masih selitkan pink..;)

aurikelsan on April 22, 2011 at 8:46 PM said...

kina:suria pun suka darkpurple, yes the color make me look slimmer.. hheehehe tapi dlm hati memang teringin gak nk nmpak gorjes pakai off white.. tp risau nmpk gemuks

Sue on June 21, 2011 at 8:24 AM said...

hehehhe.. same laa kite kinaa.. huuhuhu...

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork