Teaser baju nikah

Salam
 Firstly, kina nak ucapkan ribuan terima kasih buat adila,
Sebab sudi menghadiahkan kina buku tips perkahwinan ni..
Kina sangat-sangat menghargainya tau! TQ!
Tips perkahwinan mudah, meriah & jimat. Itu yang kita mahu!
Berbalik kepada baju nikah..sebab ramai minta sket teaser..
Ha..ni kina bagi teaser sikit buat korang yang setia baca blog ni..

Pada mulanya tak nak letak teaser la, sebab macam segan je..tutup muka..
Tapi sebab korang ni suka buat kina terharu dengan komen2 korang kan..
Kina tepek bahagian yang kina paling suka iaitu belahan dedua kain baju nikah ni..

warna: biru.pink.purple tone dengan chiffon biru di luar

 Sebagaimana yang kina pernah cakap baju ni jubah ala-ala dress..
Alhamdulillah dah siap jahit by tailor tapi tak lengkap lagi..
Sebab belum ada beading ke ape-ape..nak tapi sikit je la hiasan kot..

Maybe akan DIY (tapi orang lain yang DIYkan boleh?)
Takut gila nak pakai baju ni sebab chiffon tu rasa macam.....
Aiii!!!..macam nak tertarik aje..risau mak.. : p
Tapi kain tone lycra belah dalam tu selesa & rasa sejuk..best pakai..

P/S: Tak tahu nak letak beading bahagian mana..
Sebenarnya tu biru apa ye?hahaha..yang penting biru..
pakai jugak warna favourite!

48 lovely comments:

♥♥ eija ♥♥ on May 19, 2011 at 7:45 AM said...

wah kina hehe...
warna yang terang untuk nikah..
i like hehe....
sebab kita pun dalam kategori sama nak kuar dari dunia putih hehe...
mesti cantik hehe...
love chiffon... :)

K.I.N.A on May 19, 2011 at 8:09 AM said...

kina suke putih..
tapi macam tak sesuai ngan kina ja..
hopefully it's turns well..;)

fitria on May 19, 2011 at 8:12 AM said...

haa kan cantik tu kina... dulu mase kina tunjuk kain tu pun dah tau akan jadi cantik bile dah jd baju.. :)

K.I.N.A on May 19, 2011 at 8:17 AM said...

fitria: huhu..thanks ya! hee..

tqahmisdar on May 19, 2011 at 8:30 AM said...

kina, cantiknya warna dia.. =)

hana yoriee on May 19, 2011 at 8:32 AM said...

waahh..meriah baju kina =) tak sabar nak tgk full..

Hidayati Farhan on May 19, 2011 at 8:36 AM said...

kinaaa, sgt cantek. suka warna itu. lain dr yg lain utk nikah

choclairissa @ intan on May 19, 2011 at 8:47 AM said...

wahh...satu keberanian di situ...xsabar nk tgk full.. :)

fainie_riz on May 19, 2011 at 8:50 AM said...

wow..outstanding nte color..glamor nye pengantin..hihiii..cantik la combination colot ru kina..tak sabar nk tgk kina kawen..

LindaRahim on May 19, 2011 at 8:51 AM said...

chiffon mmg cantik...kalau pakai terletak je..tp kena berhati2 n bersopan santun la...

K.I.N.A on May 19, 2011 at 8:52 AM said...

thank you tqah, hana, yaty, intan, & fainie..sebenarnya warna die lain sikit dari gambar..tp kamera hp ni paham2 jela eh..>_<

K.I.N.A on May 19, 2011 at 8:53 AM said...

lindarahim: u r so right! nak bergerak pun takut ok..patutnya buat chiffon jojet..

Lyana MK on May 19, 2011 at 8:55 AM said...

kina!!! loike da colorr!!

Hunny Kitty on May 19, 2011 at 8:57 AM said...

pink!!! saye mesti pilih....~

K.I.N.A on May 19, 2011 at 8:57 AM said...

lyana: thank you..!

puan hello kitty: yup..ada pink kat dalam..hehe

nYomeL on May 19, 2011 at 9:02 AM said...

insyaAllah it will turns AWESOME kina.. :D

xsaba plak nak tgk kina pakai baju tu.. hehe!

iedaNoor on May 19, 2011 at 9:10 AM said...

cantik!!!kena yakin lg tmbh cantik ;)

Mai Sakurada on May 19, 2011 at 9:16 AM said...

wahh.. combination kaler yg cantekkk kina.. i liokeee =)

K.I.N.A on May 19, 2011 at 9:20 AM said...

nyomel: thank you! somehow rasa lebih calm..

ieda: hee..tq ieda! ;)

mai:tq mai..;)

e k i n ♥ y u s r i on May 19, 2011 at 9:35 AM said...

nice combination...
hehehe
suke

Adawiyah A.Halim on May 19, 2011 at 9:39 AM said...

cntik..menarik..tertarik..heeee

cik senah on May 19, 2011 at 9:40 AM said...

Kina.. menyerlah betoi warnanyaa.. Tp, takpa.. kina berkulit cerah.. mesti naik seri punyalahh..

p.s : Chek cuma nak sarankan.. Kina boh beading minimalist saja.. contohnya : boh beading penuh di dada dan di ujung lengan baju nikah pun dah okeyy.. Coz..pd pendapat chekkk.. warna yg Kina pilih dah menyerlah.. maka.. beading pada baju.. tak perlu berlawan dengan warna baju.. begitu jugak dgn veil (sekadar yg simple sudah memadai) & mekap yg natural bakal menyerlahkan lagik penampilan Kina sbg ratu sehari.. :) - sekadar pendapat sajaa.. mungkin kina lebih arif dgn penampilan yg Kina nak di hari penikahan Kina nnt, kann..? :)

LisaLisut on May 19, 2011 at 9:42 AM said...

wow..flowy! cantik ok!

~ NANA ~ on May 19, 2011 at 9:44 AM said...

cantek :)

tu warna biru laut kot...hihi

if u pakai tudung tutup dada, blh buat beads kat tangan & bukaan baju tu...

pssst...bhgian bawah baju u tu mcm dress potong kek i nnti tp bhgian lengan & atas xtau la camne kn hihihi...i sedang mengDIY baju tu dgn manik & patces

nida-razak on May 19, 2011 at 9:47 AM said...

kina..cantik warna tu..ske la..tmbah beading nti lg cantik...

hazlynda kushairi on May 19, 2011 at 9:51 AM said...

cantik combination color tu kina ;) mesti nampak gojes nanti ;) Alhamdulillah, cepat siap baju Kina, atleast boleh sedia utk yang lain pula. Gudluck!

lovelyadibah on May 19, 2011 at 10:16 AM said...

kina kalo ko wt bunga tepek2 + bead??ok x??ala mcm hatta dolmat nyer design 2..mesti nmpk wow~~

veesakura on May 19, 2011 at 10:41 AM said...

very bold color!! tapi kina berani, i loikeee!!!i thik simple beading kat tgn n pinggang, dah ok kot

Miss Sunshine on May 19, 2011 at 11:24 AM said...

Kina!!!! Cantiknye baju tu... unik sangat.... bile boleh tengok full ni...hehehe

ElyaElmo on May 19, 2011 at 12:04 PM said...

kinaa!!!!!!!!! aiyohhhh...
jatuh cinta dgn kalerrr itu

zimie on May 19, 2011 at 12:27 PM said...

cantikkkk kina.blue dengan pink.sangat ceria dress kina.suke!waaa jeles macam takley wat macam tu je.nanti mak apak 'bising' sobs.

-SuE- on May 19, 2011 at 12:58 PM said...

lebih kurang kan mcm design baju yg sye tunjuk kt post blog sye..mesti cantik baju kina!!..cmne perasaan?mesti x sabar-sabar nak pakai dh kan..hihi..

ANET on May 19, 2011 at 2:08 PM said...

orang dah cantik pakai apa pun sure cantik :) tak sabar nk tgk kina jadi ratu sehari ni :p

UyaRayza on May 19, 2011 at 3:04 PM said...

x sabar nk tgk bahagian atas hehehe...bawah cantikkk hehehe..dress gitew..i loike

miss puteri on May 19, 2011 at 8:42 PM said...

macam mana pon kina buat.. dah sedia cantik syg. beading kat pinggang n lengan je kot dear. takde pon takpe. dah cukup cantik kaler tu! tak sabar!hee

amy fahmi on May 19, 2011 at 8:59 PM said...

cantik laaaa kina.
warna tu naik. kina mmg berani! all the best.. :)

Syima Syaz on May 19, 2011 at 9:19 PM said...

kina dah siap baju nikah???
kita ukur pun belum tau.... aduhai...

null on May 20, 2011 at 6:49 AM said...

Salam...nak tumpang promosi boleh tak...klik la sini...terima kasih...peace

fazilzura on May 20, 2011 at 10:49 AM said...

wah , sweet je colour pink biru ..

* salam kenalan dr fazilzurakil

cheQmOomOo on May 20, 2011 at 12:17 PM said...

mcm bes je :D

~ mizzAmy ~ on May 20, 2011 at 1:32 PM said...

kina...... so cantik lah dear!! sukaaa...

adila13430 on May 20, 2011 at 3:18 PM said...

eih..same tarikh.. :)

blogwalking utk survey pre-wed photoshoot, tjmpe ur blog.. :)

all d best..:)

Adila Yusof on May 20, 2011 at 5:00 PM said...

wah2..terkjut bace entry ni tgk2 nama dila naik disitu..hehe..cantik color baju kina nnt...urm jarang org wat color cmni utk nikah kan...xsbr nk tgk baju nikah siap nnt..hehe:)

Rilla on May 20, 2011 at 10:40 PM said...

Wah...menyerlah, mesti cantik full view dia. Setjuju dengan Cik Senah kita. Beading minimal pun dah cukup dengan design yang simple. Tapi ni pendapat Rilla je la ;D Veilnya gimanakah?

.::DinCma::. on May 20, 2011 at 10:42 PM said...

hai kina..

wow nie br teaser baju nikah kina.. sgt cantik warna2 tuu.. nnt dh letak beading lg cantik nie.. x sabar nak tgk fully on ur wedding nnt.. have a nice day dear =)

MissRhana on May 23, 2011 at 12:43 PM said...

nice color combination :) our design lebih kurang sama :)

Mamaleesya on May 23, 2011 at 4:17 PM said...

Jom mama nak ajak memeriahkan contest mazlina mama harith.

http://diarialeesya.blogspot.com/2011/05/styloscarfss-1st-giveaway-manis.html

Mamaleesya on May 23, 2011 at 4:17 PM said...

Jom mama nak ajak memeriahkan contest mazlina mama harith.

http://diarialeesya.blogspot.com/2011/05/styloscarfss-1st-giveaway-manis.html

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork