Wedding blogger: Athiah & Shahrul

Salam 
semestinya dinantikan ramai bloggers & silent readers termasuk la kina..
Kina dah mengikuti blog atia sejak sebelum kina ada blog lagi..
Rasa sungguh bertuah dijemput & alhamdulillah dapat menghadirinya..

Kina pergi dengan Pudin & Fairus (BFF merangkap OP pre-wedding..hehe)
Kitorang memang selalu bertiga, as usual kina tidur kat belakang..
Sedar-sedar je dah sampai dah kat Putrajaya, mula la mencari toilet..
Nak menghapuskan kesan-kesan tidur..hahaha..

Nama pasangan pengantin : Athiah & Shahrul
Tarikh : 28 Mei 2011 (Sabtu)
Lokasi : Dewan Seri Melati, Putrajaya
Tema  : Gold, white (rasa macam champagne, tapi tak pasti) & red.
Konsep : Traditional

The Guestbook Corner
Guestbook atia sangat cantik & paper yang digunakan berkualiti sangat..
Hiasannya simple & kemas..Gambar polaroid masa nikah dipamerkan di sini..
Nak sewa kamera polaroid untuk instant photo boleh la singgah kat photoboothcorner.dba, tumpang promote ni..haha..
Sangat sesuai sebab bukan semua yang datang majlis nikah, jadi boleh tengok2 kan..
Frame tertera nama pasangan raja sehari. Abaikan kekecohan perempuan yang tengah semangat nak menulis dekat guestbook itu..
Design bunga ros tu cantik kan? Kertas pun berkualiti.
Pelamin, walkaway & pintu gerbang
Dekorasi bertemakan tradisional ni dihasilkan oleh ?? kena tunggu atia review..

*pembetulan: pelamin nikah pula disediakan oleh Bridal Sanctuary
Ada paper flower besar-besar kat tepi tu..

walkaway yang stunning la!
pengantin di pintu gerbang..suke! sebab tak crowded orang kat belakang pengantin..so kita fokus kat pengantin aje..
Busana & Make-up
Ini adalah part yang paling-paling kina suka!hehe
Baju pengantin lelaki & perempuan adalah dari Rumah Kebaya Malaysia!
Memang nampak terserlah baju yang super cantik tu kan..
Tak berkelip-kelip tengok!
Kainnya kalau tak silap songket & dilengkapi train yang panjang meleret..
memang berseri-seri make up atia by kak sitti: gambar dari ahmad fairus
Ramai yang tegur tudung atia cantik..itu juga dari Rumah Kebaya Malaysia..
A very superb job dari Kak Sitti Nur pemilik Rumah Kebaya Malaysia..
Untuk pengetahuan semua juga, MUA atia pada resepsi ini juga
adalah Kak Sitti Nur yang baru balik dari mengerjakan umrah..
Pendek kata busana & make up adalah dari Rumah Kebaya Malaysia..
(pssst: kina dah merisik kak sitti untuk post wedding dengan Ahmad Fairus hari tu..hehe)
dengan kak sitti, comel macam marshanda!hehe

Videographer & Photographer
Special playback semasa nikah atia adalah dari Wiravisual.
As usual hasil dari abang wira yang semestinya meruntun hati..
Untuk menyaksikan videonya boleh klik di sini..
Harap-harap special playback kina pun nak 
meleleh camni juga ye abang wira..haha..
(deposit pon tak habis bayar lagi..hahaha)

CST Production juga ada merakam detik majlis resepsi atia..
Masa kina & pudin balik, abang rifai minta wish untuk perantin..
Aduyai, malu gila..suara macam katon..pastu tergagap2..adei..
Harap-harap takde la wish yang kelakar tu, buat spoil aje..;P

Peveyhack yang kina pasti adalah Official Photographer atia..
Tetapi video dari Peveyhack tak pasti, kita tunggu review dari atia ye..
Ahmad Fairus juga ada! Siapa yang tak kenal ahmad fairus..
Siap cakap pudin semakin berisi..haha..padan muka..
Memang ramai photographer & videographer di majlis atia 
& semua berbaju hitam termasuklah kamerawomen kina ni-fairus fadhilah..haha
Fairus cakap ''saya pun boleh join sebab baju hitam gak''..hehe..
Doorgift
Exclusive,simple yet sweet itu yang kina boleh cakapkan..
Untuk kotak doorgift ni direka oleh CahayaKad..Cantik kan?

Dalam bekas ni ada coklat & transparent sticker yang cute..
Itu sahaja lah review dari kina..tak sabar nak tunggu full review by atia..
*atia, kalau ada yang salah kina tulis bagitau ye..hehe..
dengan zimie: sangat suke dengar zimie cakap, comel je..
Best dapat jumpa dengan semua blogger, tapi takde banyak gambar ngat..
Kita tunggu gambar dari OP atia ye..
Dapat jumpa put,nora,lisa,amy fahmi, raden,lynda,elya,si kecil,renee,zimie,
lyana mk, aliza, acik, farah, hana, amelyn, dan sorry kepada sesiapa yang tertinggal..
please let me know ya..

Lastly, tahniah buat atia & pasangannya..semoga bahagia hingga ke syurga!


26 lovely comments:

~ NANA ~ on May 30, 2011 at 4:38 PM said...

seriusssss jatuh cinta dgn style tudung atia...gojes sangat!

Xora on May 30, 2011 at 4:39 PM said...

tak dapat door gift pasal exit salah pintu~~ huaa!!

K.I.N.A on May 30, 2011 at 4:42 PM said...

nana: hehe..kan? cantik bangat..

xora: haha..yeke?macam mana la salah pintu exit tu..erm..tak sempat jumpa xora! hehe..

nida-razak on May 30, 2011 at 4:51 PM said...

atia sangat cantik kan..gojes..hehe =)

K.I.N.A on May 30, 2011 at 4:59 PM said...

nida: yup..nampak lain sangat..cantik sangat..

UyaRayza on May 30, 2011 at 5:38 PM said...

nie baru lengkap hehehehehe

Adila Yusof on May 30, 2011 at 6:00 PM said...

wah lengkap kina bg semua..hehe..yg pasti semua yg hebat2 n famous...cantik...dila ade kt putrajaya time tu ade event n lalu dkt dewan athia...just tgk signboard nak masuk dewan je..hehe

miss puteri on May 30, 2011 at 6:14 PM said...

kina sgt review dengan lengkap!hehe... ni mls nak tulis dah nie.hehe.. bagi link kina jeh!haha

Basyirah Abd Rahman on May 30, 2011 at 6:28 PM said...

Shake.. hang belum kahwin lagi, tp ku duk bayang hang dlm video wiravisual tu.. huhu.. sedihnyee... T___T
his work is superb!

lovelyadibah on May 30, 2011 at 6:40 PM said...

wah!!kina hebat ada OP sendiri..ekeke~..pe pun mmg superb la dapat tgk semua:)

thanks promote thephotoboothcorner!:)hehe..

Miss Sunshine on May 30, 2011 at 7:48 PM said...

bestnye..... rugi tak ikut jugak... ^_^

hana yoriee on May 30, 2011 at 10:17 PM said...

wow..review kina mmg padat laa..hihi..gud gud..

kak sitti pny mekap mmg sgt marvellous. i like!! tia nampak cantek sgt from head to toe..=)

hana yoriee on May 30, 2011 at 10:25 PM said...

wow..review kina mmg padat laa..hihi..gud gud..

kak sitti pny mekap mmg sgt marvellous. i like!! tia nampak cantek sgt from head to toe..=)

ElyaElmo on May 30, 2011 at 10:28 PM said...

kina mcm PA atia dah...heheheh

K.I.N.A on May 30, 2011 at 10:37 PM said...

uya,put,adila,dba, hana & elya:hehe..kina pembaca setia blog atia! haha..seme vendor tu baca dari blog die..except yang kak sitti make upkan tu..kebetulan kina dok 1 meja ngan kak sitti masa makan..macam kenal make up kak sitti..hehe..tu tanya kak sitti mekap ye?hehe..

basyee: hehe..jgn sedih2..nanti kl basyee pas bersalin boleh tgk video shake nikah ye..hehe..

missunshine:takpe, nanti wedding next dtg la..jgn segan2..

hazlynda kushairi on May 30, 2011 at 10:46 PM said...

sejuta kali jumpe kina, lynda takleh ckp, taktau nak ckp ape, sbb kina same je mcm tia, sopan sgttttttt..... takut nak berkate sbb takut singgung perasaan. cume dpt ckp, "jage diri" skema kan. seronok jumpe korang semua ;)

zimie on May 30, 2011 at 10:47 PM said...

bestlah kina.bertuah kite semua dapat hadir kan??jumpa bloggers semua.dpt bergambar dengan kina yang ayu ini.hehe

amani.. on May 31, 2011 at 1:38 AM said...

wow complete review..
tak dapat jmpe kak kina hari tu qis dtg lmbt rsenye akak dh blk time tu..

karl & syed on May 31, 2011 at 2:35 AM said...

hi kina,

kina, kami tak deco pelamin sanding dewan atia tu, kita cuma buat pelamin nikah dia d rumah...kami pun tk dpt info siap buat pelamin tu..

btw,thanx for the review ttg majlis dia...kami pn nak sgt pergi tgk tp ada plak event d tpt lain..

2.BridalSanctuary

syed/karl

K.I.N.A on May 31, 2011 at 7:39 AM said...

lynda: haha..itu la..skema gak..:P..
kina tak ayu la..segan je..hehe..seronok dapat jumpa lynda lagi!

zimie:haha..mana ada ayu..segan ke.

amani: la..yeke?akak balik dalam kol 2lbih..takpe nanti jumpa ye..

syed/karl: thanks sebab inform kina..hehe..kina ingatkan sama nikah & sanding..tapi pelamin nikah atia sgt cantik jugak! good job 2bridalsantuary..if only rumah kina kat KL da amek dengan 2bridalsanctuary tau..hehe..da buat pembetulan..:)

♥ balkidz_hunny ♥ on May 31, 2011 at 11:00 AM said...

jeles tau sume pegi wedding atia T_T
Next wedding pliz!

Fariza on May 31, 2011 at 11:26 AM said...

kina..
bestnya..
saya pun dh g tp awal.
x dpt tgk.
atia mmg cntik.
intai dr bilik sebelum balik.
hahahahahah

~ mizzAmy ~ on May 31, 2011 at 11:29 AM said...

mekap cik atia memang sgt gorjes. lain muka dia lepas dimekap.

K.I.N.A on May 31, 2011 at 11:34 AM said...

qish: takpe..next wedding ye..bercamwhoring..hehe

fariza: datang awal ke..tak dapat jumpa..intai pun jadi la eh..hehe

amy: sangat sesuai mekap die..cantik sangat..

miss puteri on June 2, 2011 at 8:28 AM said...

kina segan? hihi... nie tak de keje namanya bila komen lagi dan lagi.hee

Reen Tart Nenas on June 2, 2011 at 12:37 PM said...

kina, mata saye tertancap pada tulisan kina yang comel dan kemas itu. secomel orangnyer :)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork