Car plate & car sticker

Salam

Kina suka idea plate kereta & car sticker menghiasi kereta pengantin..
2 2 benda yang sangat comel & romantik gitu..haha..
(kalau kina pasang mesti kena dengan bebel dengan ayah)
Tengok plat kereta xora di sini
taken from here. mereka di Malaysia ok. harga RM55 (tapi tu tahun 2006)
Macam plate kereta mungkin sukar sikit kalau dewan jauh..
Moreover, jangka hayat plate kereta tu mungkin sekejap..
Maksudnya boleh pakai sekali je lepas tu simpan buat kenangan..

Kalau car sticker tahan lama..murah pun murah dari plate
yang penting tak perlu risau JPJ..hee..
Taken from here

Car sticker tak semestinya tulis Just Married..
The Bride & The Groom. Taken from here
Time honeymoon pun boleh..;P
So be creative!

P/S: Haish..tak sabar nak tengok Pirate of Carribean..

14 lovely comments:

Miss Sunshine on May 18, 2011 at 9:10 AM said...

Menariknya sticker kereta ni...
Dulu hajat kat hati, nak buat cmni kat kereta sendiri.. tapi kereta sendiri dah pos ke sarawak... Waa... nak kene pinjam kereta orang lain ni..

Hidayati Farhan on May 18, 2011 at 9:10 AM said...

naisss, tp pk keta mana nk jd mangsa neh. hehehe. elok letak masa bertandang kot kan sbb hari nikah n resepsi nnt kat umah je. heee

tqahmisdar on May 18, 2011 at 9:20 AM said...

comel! hehe

p/s: Kina, samelah tak sabar nak tgk pirates..hehe

Lala on May 18, 2011 at 9:32 AM said...

http://ilikecard2.blogspot.com/

tengok kat sini. 70rm!

K.I.N.A on May 18, 2011 at 9:42 AM said...

miss sunshine: hehe..cepat2 cari mangsa tuan kereta lain..;P

yaty: a,ah..masa bertandang sesuai sebab jalan jauh..hee..

tqah: kan? dorang cakap esok dah fully booked..lusa tggl midnight je..haish..

lala: thanks lala sebab sudi share kat sini!;)

elle's laaa~ on May 18, 2011 at 10:51 AM said...

kinaaa.... kite suke! nk sgt taruk kat kete nnti.. tapi tunang plak disagree.. hmm..

malynd_anggun on May 18, 2011 at 11:05 AM said...

elle: sma2..tunang kite x setuju juge...nak hias2 keta pun, big NO-NO...hahha

lovelyadibah on May 18, 2011 at 11:21 AM said...

wooot2..best la idea nie:)aku suka~..tp kitorang lum ada kete..argh..tensi~..ekekee~

K.I.N.A on May 18, 2011 at 11:22 AM said...

lala: kita suka jugak..hehe..pujuk la elok2..hehe..

malyn: hehe..kl dah BIG tu baik jgn buat..hehe

K.I.N.A on May 18, 2011 at 11:22 AM said...

dba: kete tiara tu kan ada..comel je..

MIZZ SUE (asam.garam.gula) on May 18, 2011 at 3:10 PM said...

ala..rasa xsempat dah nak buat mende ni

ElyaElmo on May 18, 2011 at 4:44 PM said...

bestt nyee..
ari tu tek dan nak buat mcm ni:(

nYomeL on May 19, 2011 at 9:05 AM said...

buat la kina.. i dulu pun berangan nak wat bende ni tapi xkesampaian. menerima byk bantahan. haha!

Hunny Kitty on May 19, 2011 at 5:20 PM said...

kawan kawan ai ramai yg buat stiker kat cermin tu...

tapi 2-3years back ai buat sign just married tu untuk my brother...siap gantung tin yg banyak giler kat bumper blakang buat seret sepanjang jalan pai dewan back n forth....hahahaha

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork