DIY:misi survey harga acrylic rhinestone

Salam 
Bagi yang pernah terbaca kina post angan-angan DIY kad kahwin..
Salah 1 jenis kad adalah yang ada buckle dengan riben..

Kina jumpa website ni sebab kina cari buckle rhinestone..
Yang cangkuk dekat ribbon pada kad kahwin tu..
gambar dari D'eclipse craft garden..keterangan di bawah

Ada 3 jenis buckle ye yang die jual..
1) Diamante Rhinestone 
Tengok nama pun dah tahu mahal gila..mahal dari kad..
Yela..25 pcs nak dekat RM80 tu..ce kire ce kire..
Ok..tak jadi terus la nak buat buckle dekat kad..hehe..

2) Acrylic
Yang ni dari jauh nampak macam diamante..
Harga acrylic lagi murah dari diamante rhinestone..
Dengan harga diamante tu boleh dapat 300pcs..berbaloi!

3) Pearl
Buckle dari manik..yang ni best sebab paling murah..
Comel pun comel..tapi kina rasa macam tak nak plak..
Sebab nanti nak kena ada riben, nak adjust2 buckle lagi..
Over dari kad 30sen tu ok..haha..

OK..TAKNAK BUCKLE! pulak dah..

Sekarang dah suka kad ada rhinestone..hehe..
Padahal sebab tak mampu nak beli buckle rhinestone kan..
Misi mencari diamond-diamond tiruan yang paling murah..
Ataupun nama lain acrylic rhinestone yang untuk scrapbooking..
Pastu nak tepek 2 3 ketul dekat kad tu..
contoh rhinestone pada kad..source: etsy.com

Sekarang nak survey kedai bunga reben dulu..
Kalau bunga reben lagi murah beli sana aje..
Kalau kat D'Eclipse lagi murah beli online..
Kat eclipse ni 5000pcs acrylic rhinestone RM50++ je..
Murah je kan?hehe..

Siapa tak mahu kad nampak exclusive tapi murah..
erkk..exclusive la sangat kan..budget taknak lebih RM500..
Sebab tu duit orang..thank you bestfren pudin: Awi!haha..



15 lovely comments:

miss puteri on May 3, 2011 at 10:25 PM said...

hehe.kina2.. rajin sgt tau.. rhinestone tu idea yang bijak.cantik..hee... put paling rajin pun ikat jeh reben takde buckle2 bgai dah.hehe itu kalau paling rajin, dah malas, tiada apa2 lah gamaknya. buatlah, sebab diri sendiri tak serajin tu, tgok adikberadik angkat nie buat pun dah puas hati...hehe.. panjang kan komen...haha

Miss Sunshine on May 3, 2011 at 10:27 PM said...

rajinnye nak letak rhinestone tu.. tapi serius sangat cantik.. suke lah..

K.I.N.A on May 3, 2011 at 10:43 PM said...

put: hehe..arap2 kerajinan tu dtg la..kang jadi hangat2 taik itik..hehe..tu la..ni kire komen terpanjang put kat blog kina ni..haha

miss sunshine: hehe..ada alat pelekat die senang sket nak letak tu dear..

lovelyadibah on May 3, 2011 at 10:54 PM said...

owh...faham~~..mcm 2 eyh??kretip la ko kina~..aku nie blur je memanjang~..baikla~..leh r survey2 gak r kan..hehe

M.O.S.A.F on May 3, 2011 at 10:56 PM said...

yezza...yg penting nmpk elegen kan..ahha..wlpn bajet ciput..yeah

miss puteri on May 3, 2011 at 11:00 PM said...

haah, jarang bagi komen panjang2 sebab tak pandai nak berpanjang2 sgt!hehe...hehe...saja nak nampak cam esei .yang penting put dpt kad yang ekslusif!hehe..

K.I.N.A on May 3, 2011 at 11:07 PM said...

dba: huhu..ada paham?hehe..ni idea je..takut kang nampak cinonet2 rhinestone tu aku da gv up..hehe..

MOSAF:hehe..kan?tapi xd la elegan mana..huhu..

put: wey..jgn berharap sgt dgn perkataan "eksklusif" tu..memang tak la..haha..ayat je..;P

lind on May 3, 2011 at 11:21 PM said...

eh cun jugak mcm tu kan? sila2 buat. mmg xklusif ok

chemil ila on May 3, 2011 at 11:33 PM said...

acrylic rhinestone
5000 pcs = RM 50++ = SANGAT MURAH!!!
hehehe

Yuna Heri on May 4, 2011 at 3:43 AM said...

Wah!! Langsung tak terfikir nak tambah batu sendiri, Kina. Sangat cantik gitu. :D

K.I.N.A on May 4, 2011 at 7:47 AM said...

lind: hehe..cun kan..arap jadi buat la..

ila: jatuh berapa sen la tu..hehe..

yuna: cantik2..tapi kad pun tak siap lagi mapnye..arap by bulan 7 paling lambat kene tepek..

Hidayati Farhan on May 4, 2011 at 8:20 AM said...

cantik dan rajin adalah middle name kina kan. hahaha. bagus lah kina ni. patut dicontohi

Adawiyah A.Halim on May 4, 2011 at 8:22 AM said...

hehehe...selamat membuat kad..dan meng survey kad ye kina =)

intan on May 4, 2011 at 10:07 AM said...

cantik! sangat setuju kina..nampak exclusive la..

e k i n ♥ y u s r i on May 4, 2011 at 10:34 AM said...

cantik...
tp mesti lari budget...
ngeee~

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork