Contest : Ministry of Moment Just Like Contest







Yes! Lepas ni tak payah berangan atau mengigau macam kat atas ni lagi, gara-gara nak ada Professional Photographer untuk my pre-wedding, wedding and post wedding.  
Ministry of Moment yang bukan saja Super-Profesional Photographer ada mengadakan 1 contest yang hadiahnya mampu membuatkan saya mandi tak basah, tidur tak lena.
Hadiah merupakan FREE photography package worth RM2,000 (inclusive of an album)..Selamat tinggal album kedai chau chin kesayangan ibuku.
Kalau la saya menang..majlis pertunangan saya 18 Disember ni..
akan bertambah bermakna sebab majlis tu memang takde photographer pun..
Bukan itu saja..boleh dapat 30% off untuk mana-mana pakej Ministry of Moment..
*boleh la hire dorang untuk masa nikah ke sanding ke kan..

Mereka adalah sekumpulan anak muda yang sangat kreatif, 
extraordinary dan arif tentang fotografi.
Mereka pakar dalam mengambil gambar untuk perkahwinan, potrait dan macam-macam lagi. Kalau anda rasa anda tak pandai berposing atau muka nampak kusam macam saya. 
Mereka adalah pilihan yang tepat untuk membuatkan anda menjadi seperti seorang puteri. Tak percaya? Klik sini untuk melihat koleksi dari flickr Sapex dari Ministry of Moment
Umie Aida nampak sangat menawan bukan dalam gambar yang diambil oleh Sapex?

Mereka terdiri daripada :

Photographer:
1. Shafiq Akmal (Sapex)
2. Syahir Ismail
3. Arief Ahmad
4. Carlos Nizam

Admin :
1. Huda Ainiyah

Designer:
1. Arief Ahmad
2. Carlos Nizam
4. Omar Farid
5. Shafiq Akmal (Sapex)

Nak buat appointment dengan Ministry of Moment?
Alamat : 6-3A Velodrome Biz Park, Jalan Dataran Velodrome 56000 Kuala Lumpur
  Boleh hantar email: ministryofmoment@gmail.com
atau
Hubungi no ini : 03 9171 0707

Tak puas hati lagi? Boleh call handphone Sapex terus : 012-3100879
atau Facebook : Shafiq Akmal


Bagaimana nak sertai contest Just Like Ministry of Moment?
1. Cari MINISTRY OF MOMENT page dalam Facebook dan klik  “Like”.

2. Cari folder ‘Contest’.

3. Pilih 1 gambar yang paling menarik.

4. Jangan lupa di bawah gambar tulis sumber : Ministry of Moment
Sumber: Ministry of Moment

5. Dah setel semua, tinggalkan permalink entry dekat blog Roe ni. Cantikkan dia.
*Entry yang paling KREATIF akan dinobatkan sebagai juara.*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
InsyaAllah, di sini saya tulis ikut syarat-syarat di atas..
Jom tengok entry untuk contest ni..
Publish & tag rakan anda dekat facebook..Tengok hasilnya komen-komen di bawah..
Macam goreng pisang panas bukan?Sebab sangat lumayan ok!

Dalam folder Contest terdapat 200 keping gambar & sejujurnya saya tak tahu nak pilih yang mana sebab semua sangat menarik, cantik, kau memang da bomb.!Tapi..!
Akhirnya saya pilih gambar ni..sebab bila saya scroll tengok 200 photo tu..
Saya terus teringat something about this picture..

Kenapa saya suka gambar ni?
Source : Ministry of Moment
Si jejaka : Sayang..I love U..Will You Marry Me?
Si gadis : Apa2..Tak dengar..Nak pergi makan mee?

Gambar ni penuh dengan ekspresi..Nampak natural..Bukan gimik semata-mata..
Sangat unik dan lain dari yang lain..Cool kan..
Berbalik kepada macam mana saya pernah tengok gambar ni kan..
Gambar ini jugak yang buat saya renung lama-lama dekat
header website Ministry of Moment..WHY??
Sebab gambar ni la header mereka..
They will choose the best pic for their header kan..
Yes..I'm agree with them..this picture absolutely gorgeous..
Nothing much too say when the Super-Professional starts to click..
I'm speechless..

Hope they will become the best among the best..


-The End-

Thats all thank you..


29 lovely comments:

IeyTan AmIra on November 22, 2010 at 4:14 PM said...

waa~~ sgt2 kreatif!!!!
saia suka sgt2...
hope that sys kina win the contest yea :)

Sharifuddin & Shakina on November 22, 2010 at 4:20 PM said...

hee..tq sis amira..;)

Basyirah Abd rahman on November 22, 2010 at 4:24 PM said...

shake: Sweetnye!
Semoga menang ye shake!

Sharifuddin & Shakina on November 22, 2010 at 4:26 PM said...

haha..sweet ke basyi?
tq..arap2 boleh menang..sebab memang takde budget utk photog..hee..

♥ balkidz_hunny ♥ on November 22, 2010 at 4:29 PM said...

HAHAHA. sgt comel kina :)
good job! ade rezeki menang nie. :)

Sharifuddin & Shakina on November 22, 2010 at 4:33 PM said...

hehe..tq qish..:)..insyaAllah kan..
penat dok drawing..hehe..

zirconia on November 22, 2010 at 4:34 PM said...

gudluck kina! :D

Sharifuddin & Shakina on November 22, 2010 at 4:37 PM said...

tq zirconia comel..;)

Basyirah Abd rahman on November 22, 2010 at 4:37 PM said...

sweeet la shake! i like it! Kalau boleh like mcm dalam fesbuk la kan. hehe.. shake, ape2pun, u have do the best and lets Allah do the rest!

p/s: Photog memang mahal. Sebulan punye gaji kot ;p

Sharifuddin & Shakina on November 22, 2010 at 4:43 PM said...

yezza...
dah usaha, tawakal & doa je la kan..>_<

syazlina on November 22, 2010 at 4:45 PM said...

i like too..hehe

Sharifuddin & Shakina on November 22, 2010 at 4:48 PM said...

syazzzz..tq2..^_^

anaztasias aira on November 22, 2010 at 4:51 PM said...

creative !! thumb up kina. suka2... banyaknya contest, xtau la dan ke tak nora pun nak join!!

LisaLisut on November 22, 2010 at 5:16 PM said...

u r so creative! good luck.semoga menang :)

Sharifuddin said...

nora: itu la pasal..byk gile contest yang best2..

lisa: tq lisa..^_^

thezaila on November 22, 2010 at 6:30 PM said...

ooomg.. kamu sangat kretip!!!
semoga menang!!
good luck =)

Sharifuddin & Shakina on November 22, 2010 at 7:28 PM said...

tq puan zaila....;)..
pray 4 us ya..

lovelyadibah on November 22, 2010 at 7:32 PM said...

OMG!!sangat kreatif..ala..mesti menang nie..huuu~...:)

i like :)

Sharifuddin & Shakina on November 22, 2010 at 8:25 PM said...

hehe..mesti eh..if only u become the judge..;)..tq dearie adibah..>_<

azira arif on November 22, 2010 at 9:06 PM said...

kalu yg dh kawen bole participate ke?

nYomeL on November 22, 2010 at 9:29 PM said...

yerrr.. sgt kreatif kina!

InsyaAllah bole menang.. Aminn.. ;)

Sharifuddin & Shakina on November 22, 2010 at 9:54 PM said...

azira : yup2..boleh dear..bleh buat family photo..;)..dah kawen lg best nk bgmbr sakan..hee

nyomel : huu..amin..really need that..tq..

yUmIe on November 23, 2010 at 9:00 AM said...

bgs2!anda kreatif kina..ye kreatif itu subjektif..hihi gud luck!

~ mizzAmy ~ on November 23, 2010 at 10:21 AM said...

wah..... nice one kina!! good luck dear. ;)

farahfatihah on November 23, 2010 at 10:31 AM said...

kina!!!! good luck!!

Ms and Mr Red Ribbon on November 24, 2010 at 2:26 PM said...

best kina....
nak join jugak tp xada idea :(

good luck :)

.::DinCma::. on November 24, 2010 at 8:47 PM said...

good luck kina;-)

cKyN WaN on December 18, 2010 at 4:54 PM said...

tahniah menang no 2! hehehe

NizamA on December 19, 2010 at 11:05 PM said...

tahniah! we share the prize jom hehehe

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork