Aduhai Pameran Pengantin Malaysia 2011

Salam
Jumaat & Sabtu telah berjaya menerjah PPM..
PPM kali ni lebih selesa, booth yang banyak & parking yang murah..

Hari Jumaat:
Selepas balik dari keje, pegi PPM sebab nak ambik hadiah..
Nasib baik ada kak fida & comot temankan..merangkap OP?haha..
Mesti semua pun pelik kina bukannya masuk pun contest ke3 urban vibe tu kan?
Hadiah dari mana plak ni eh? 

26 Disember hari tu, kina tengah facebooking dekat PPM punya fb..
Statusnya berbunyi begini la lebih kurang..
"Hadiah misteri untuk idea paling bernas untuk menambahkan mutu PPM"
Kina pun komen la idea..dah tak ingat ape idea kina tulih..
Next month PPM tag nama kina cakap menang hadiah misteri tu..

So, sehari sebelum PPM bermula, kina tanya dengan PPM..
Dapat ke email details kina hari tu sebab takde respon..
PPM minta kina call lisa..lisa ni sangat friendly..
Lisa bagitahu boleh tak datang ambil hadiah esok (jumaat lepas)
Dah la eksiden tau..nasib baik dapat hadiah best..kih2..
Eksiden ape lagi la kina ni kan..hahaha..tapi kina still sayang gila 
dekat babyelite sebab tak menyusahkan kina sangat..;)
kita kena sayang kete kita kalau tak die merajuk tau..

Alkisah eksiden berlaku di Plaza Tol Batu 3 tempat touch n go..
Kina rasa ada rm3 lagi dekat kad..rupanya tidak..haha..
Confident je lalu kan..dah ke depan sikit tapi board tak hijau lagi..
Lambat betul die tulih baki tak cukup..10SEN!!!haha
Kina reverse la sikit ke belakang..terlanggar si kancil comel..

Die ke depan kina kebelakang jadi la magnet..haha..
Haha..Nasib tak de pape..cuma plat kereta tu yang patah..
Muka mamat kereta kancil tu macam bengis je..
Bila bercakap alahai lembutnya, baik je die..tak marah pun..
Siap panggil kina cik lagi..(ok tak nampak tua)
Dia pun tak tahu nak buat camne..haha..die ekot kina je..
Kete kina memang takde calar langsung..i love u babyelite..
Then kina bayar la dekat die RM50 untuk ganti plat die..
Die cakap banyak ni cik..(takkan nak ambik balik duit kan)
Kina cakap takpe2..halal je la eh..ok tamat kat situ..hehe

Sampai dekat SACC mall, tunggu kak fida solat maghrib..
Dalam hati, ok kalau hadiah ntah pape tak berbaloi aku eksiden..
Haha..memang tak leh blah..tapi syukur sangat takde pape..

Dah sampai SA convex tu masuk..wah..sejuk..suke..
Pastu dapatkan tag blogger ini dari counter PPM..suke lagi..

Then jumpa dengan nora,puteri & nabila (ex-schoolmate) yang 
dapat tempat ke2 & her bf fahmi (ex-schoolmate juga).
Pastu kina takde tempat duduk..berdiri la kat tepi sebelah Nas Great Idea
punya booth yang sangat cantik macam pelamin..
gambar dari facebook si cantik liyana: dari kiri nabila,azzuan,liyana & puteri..kina & nora kat tepi..ahaha
Kemudian, sesi perarakan real couple iaitu liyana & azzuan..
Sangat comel mereka berdua..sangat padan la jadi model..
Ada silat, tarian, renjis-merenjis & sesi bergambar..
 PPM menjemput blogger naik ke pentas untuk bergambar..
Segan je tapi pegi jugak la..bila lagi nak bergambar atas pelamin
Nas Great Idea? Mampu takpe la..masalahnya tak mampu..haha..

Akhirnya acara penyampaian hadiah..kina nervous gila ape la hadiah misterinya..
Yela orang lain dah tau hadiah apa yang dorang dapat kan..
Hadiah pertama : Pelamin, make-up & bunga tangan (Puteri)
Hadiah kedua: Bunga tangan (Nabila)
Hadiah ketiga : Bunga tangan (Nora)
sangat comel gambar pingat tu..macam baju graduan..

Kina ingatkan kina dapat bunga tangan juga..
Bila dah dipanggil..jalan cam model sikit atas pentas tu (malunye)
Kak nad yang memberi hadiah (baru tahu die pemilik dina halim eh?)

Awak dapat hadiah Dina Halim juga kan?
A,ah..hehe..(tak tahu nak cakap apa sebab nerbes)

Then seorang jejaka membawa beg besar..
Wah..ni ke hadiah aku?
Kak Nad cakap ini la hadiahnya, berat tu boleh ke?
Kina cakap takpe2, hehe,(control padahal berat)
Semua cakap menang gitar ke hape..huhu..
Syukur ke hadrat Ilahi..hilang rm50 dapat album eksklusif..
Walaupun tak tahu nak guna album tu..haha..
Bagi jela kat OP nanti..tahu la die kan..

Hari Sabtu: Kina pergi lagi dengan Pudin & Firuz..
Pudin datang dari Melaka the day itself..He such a lovely fiance..

Firuz adalah my BFF yang sponsor pelamin nikah..insyaAllah..;)
Thats why die ikut sekali untuk mencari ilham-ilham..hehe..
Siap bergambar bagai kat sana..suke3...
she is an interior designer!
Sebenarnya kina nak jawab kuiz untuk menang baju Rins Suzana..
Tapi tiada rezeki untuk itu,dapat 5 dulang hantaran dari Suri Wedding
Suri Wedding adalah pemenang booth terbaik kali ini..
Ada kisah juga di sebalik kuiz ni..tak mungkin kina lupakan..

MC majlis umumkan hadiah dulu, ok..kina takmau..
Tapi MC dok tanya-tanya..ajak-ajak ktorang 2 sebab dok tepi tu..
Macam terpaksa la naik..(dengan harapan nanti boleh jawab lagi)

Soalan MC yang kelakar.."Pasangan nak kawen atau adik beradik?"
Haha..kitorang gelak besar..then jawab soklan kat mana suri wedding..
Kalau booth tahu la..pastu cari brosur..then pudin jawab..dapat la..

Masa soklan untuk baju rins suzana dorang tak bagi pulak ktorang volunteer..
Sedih gila..yela, soklan 1st tu bukan ktorang nak pun..tapi tula..
Rezeki takde..cakap pada diri sendiri..orang yang tak datang dengan
pasangan lagi sedih sebab tak dapat join..kesian kan?

Pudin pun cakap takpe..nanti belanja Carlz Junior nak?haha..nak3..
Tahu je camne nak pujuk si tunangnya yang emo..haha..
Dari nak berjimat terus berbelanja..;P
kentang carlz junior sedap gile..ni ari ahadnye..di midvalley

Sekarang tak payah pikir nak gubah apa..beli barang hantaran je..
Hantaran dari kina makcik sponsor..hantaran dari pudin suri wedding sponsor..
Alhamdulillah..ada lagi tak nak sponsor?kina ni cari sponsor aje kejenye..


P/S: gambar sikit sebab pudin bawak balik kamera..waaa..tak sempat nak transfer..lupa!gambar handphone je..sob3..
next Wedding blogger Fati & Lala..


18 lovely comments:

intan on February 14, 2011 at 10:45 AM said...

kina, u r such a lucky bride! sume disponsor..hehe.

iedayah on February 14, 2011 at 10:46 AM said...

wa..nora menang lg..murah rezki btul nora ni..i loike..ngeee

K.I.N.A on February 14, 2011 at 10:49 AM said...

intan: alhamdulillah..1 cara mgurangkn beban bakal suami..;)

iedayah:nora mmg pndai mgarang..;)

LittleSunshine on February 14, 2011 at 10:54 AM said...

kina: 1 cara mngurangkan beban bakal somi..i like!!! alhamdulillah..bersyukur sgt2 ya kina..sekarang cr gift free plak...hik hik

K.I.N.A on February 14, 2011 at 10:57 AM said...

liza: kalau la ada contest doorgift eh..hehe..

AnEs on February 14, 2011 at 11:01 AM said...

kina..best nye dapat menang2..btul kan booth NGI cantek..mmg da mcm pelamin da..haha

Squarecut Ring on February 14, 2011 at 11:16 AM said...

best jumpe kina lagi. ^_^

fitria on February 14, 2011 at 11:20 AM said...

beznye jd kina.. congrats dear..

Lyana MK on February 14, 2011 at 11:40 AM said...

wah! congratz dear!! ;) hepinyer!

nYomeL on February 14, 2011 at 11:52 AM said...

hehe.. murah rezeki btul kina ni kann..?? :D

choclairissa on February 14, 2011 at 11:52 AM said...

bestnye korang~ senang duduk kl disponsor2..kalo time i kawen aritu..alamatnye x sampai la~

"cikkin" on February 14, 2011 at 11:55 AM said...

yeayy..kina menang lagi..tahniah!!
suke2..=)

miss puteri on February 14, 2011 at 12:18 PM said...

hehe. kina dah update! bagus2..hehe. tahniah dear! kan kan. mcm nak hadiah baju 2 jeh..haha. takde rezeki kan dear.hee. rezeki lain ada. insyaAllah. gambar put sume kat kamera org lain. tak sempat transfer.hehe..

lovelyadibah on February 14, 2011 at 1:58 PM said...

haha~..best la kina suma sponsor..:)suka!:)

anaztasias nora aira on February 14, 2011 at 6:13 PM said...

iedaya : haha trima kasih..aih xselalulah.. miss u !

kina : its ok dear.bulan 4 ada lg kan. rembat banyak2 :)

nur on February 14, 2011 at 11:47 PM said...

tahniah Kina.. untungnye.. murah rezeki lak tu..
Jemput ke:ALL IN ONE

sk on February 15, 2011 at 1:05 AM said...

murahnya rezeki kina.. byk betul dpt hadiah & sponsor.. :)

K.I.N.A on February 16, 2011 at 8:30 PM said...

AnEs> Memang terbaek booth NGI..huhu..cantik sgt :)

Squarecut Ring> Hehe..:D

fitria>hehe..tenkiu dear...amin2..

Lyana MK> tenkiu too dear...hepi, terharu n sdeh jugak..:( hukhuk

nYomeL> hee..amin..alhamdulillah..dpt tolong en pudin ..ehe

choclairissa> hehe..kina duduk kije kat kl jer dear..ehhe...insyaAllah ade rezeki laen nanti..

"cikkin"> hehe...tenkiu2 dear

miss puteri> hehe...update dgn pantas..yeay..tahniah juge dear..insyaAllah harap2 dapat menang lagi pasni..hehe

lovelyadibah> hihi..insyaAllah..harap2 sumenye bjalan dgn lancar nnt..

nora> aah bulan 4 nnti ade lagi kan..hehe..

sk> hehe..sume dari Allah sk..hehe..insyaAllah rezeki sk pon byk kan.. :)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork