Viva eliteku melenyet kaki orang

Salam
Di suatu pagi yang hening..babyeliteku berjalan-jalan..
Lokasi yang sama setiap hari..tapi..hari ini dia telah memijak kaki si pemotor..
tanpa rasa bersalah kerana memang tak bersalah..haha

Mari kita lihat apa yang terjadi melalui gambarajah ye kawan-kawan..
Petunjuk:
Warna biru: kereta kina
Warna kuning : bas
Warna merah : motor
Warna lain : kereta lain le..
tongkat kakimu di tayar keretaku

Masa kina dah nak masuk jalan seberang tu, tiba-tiba ada 
si pemotor terpacak kat depan..pastu memberhentikan kaki dia..
Time tu kina jalan da lalu terpijak kaki dia kot..
Ingatkan die pun nak seberang jalan macam kina,
So kina akan rasa bersalah la tapi..cuba tengok gambar ni..
la..haluan kita tak serupa ke cik abang?

 EH, eh..apsal pegi sana?kenapa tak lalu je belakang 
bontot babyelite ku? sedangkan kina memang da ke depan..
sangat musykil bukan?
Masa terlenyet tu..Die menjelir lidah menahan sakit..ouch..
kina undur ke belakang sikit..then die blah terus laju je..
tapi arah tak sepatutnya..so..pelik..
Its not my fault..

P/S: Berhati-hati di jalan raya buat semua..

21 lovely comments:

Fairuz Fadhilah on February 11, 2011 at 10:51 AM said...

hahahaha..mcm kenal je kat mane..hihihihi ;p

iedaNoor on February 11, 2011 at 10:53 AM said...

siap jelir lidah ha3

K.I.N.A on February 11, 2011 at 10:56 AM said...

BFF: tau xpe..hahah..ptut buat traffic light kat situ..

ieda: hehe..lawak kan..tp kesian pun ada juge..

cik syahira (a soldier's gf) on February 11, 2011 at 10:57 AM said...

assalamualaikum kina.

cop. kamu terlenyek kaki dia lepas tu kamu reverse kah? adakah melenyek dua kali? huhu.

tak apa la, sakit tu penghapus dosa. kadang-kadang kita dah signal tapi diorang ni tak menengok ke eh? ish.

"cikkin" on February 11, 2011 at 10:59 AM said...

adehh..x suke dengan pemotor yang asal boley je..huhu..
die yg salah kot..tu x pe kalo kina terlenyek kaki die sket..eyh..=)

yUmIe on February 11, 2011 at 11:00 AM said...

haha kina wt lawak di pg hr la..tersengih2 sorg2 kt dpn pc:p

K.I.N.A on February 11, 2011 at 11:04 AM said...

syahira: wslm..hehe..maybe terlenyet sikit je..kalau kina terus ke depan kompem leper kot kaki die..huhu..

cikkin: tula..kina da nak masuk seberang da..arap2 kaki die xteruk sgt la..;P

yumie: hehe..seloka ari jumaat..esok cuti!!!yeay..

yUmIe on February 11, 2011 at 11:26 AM said...

Kina,g wedding lala x??

K.I.N.A on February 11, 2011 at 11:32 AM said...

yumie: kina pegi..jom..

nYomeL on February 11, 2011 at 11:55 AM said...

hehehe.. lawak la.. naseb ko la kann..?? sape suh tak berhati2.. huhu..

K.I.N.A on February 11, 2011 at 11:57 AM said...

sis nyomel: tu la..tragis kerana tak berhati2..;P

lovelyadibah on February 11, 2011 at 1:29 PM said...

HAHAHAHAHAHAHA

nmpk sangat dh malu..2 yang laju jer!

intan on February 11, 2011 at 2:53 PM said...

oomg kina! mesti sakit gila kaki dia kene lenyek.. tp tak kira, nak gelak jugakkkk. hahahahhahaha.

K.I.N.A on February 11, 2011 at 3:00 PM said...

dba: hehe..tu la pasal..kl x mesti die sembang dulu ng kina..haha..

intan: gelak xigt da die eh..hehe

farahfatihah on February 11, 2011 at 4:56 PM said...

hahahha gila kental la kina!!!!! huhuhu salah dia sendiri kan

liyana on February 11, 2011 at 5:08 PM said...

hehehahaha.. siap jelir lidah. comel la kete kina.. ;)

~ NANA ~ on February 11, 2011 at 5:56 PM said...

kekekeke lawak pon ade

i.b.t.i.s.a.m~ on February 11, 2011 at 6:00 PM said...

hoho~ mcm penah terjadi jer... tp bukan kite yg melenyet, si pemotor yg bw laju x egt dulu melenyet sisi kereta satria kite.. apela naseb badan...

xpe, kina ok je kan..
t.care~
salam maulidur rasul...

RuSh on February 12, 2011 at 3:47 PM said...

selamat takde pe2..huhu

Squarecut Ring on February 14, 2011 at 11:13 AM said...

Kina....entry ni lawak la. pecah perut gelak. hahah XD

nur on February 14, 2011 at 11:50 PM said...

isk.. berhati2 ye..
Jemput ke:ALL IN ONE

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork