Reveal: 3 tones colour kain baju nikah

Salam 
As stated earlier, my 3 tones kain untuk baju nikah..
Yang membuatkan ramai cakap..ha? eh? uh? cantik ke? sesuai ke?

Entoh le..hahaha..

Mula-mula kina ingat nak pakai biru pink..bila pergi Alamoda..
Try matching kan satin & lace semua..tak berkenan sangat..
ini package rm600 kot..sorry tak ingat..sbb tak berkenan sangat..
 Akhirnya berkenan dengan kain lycra pada patung dekat depan kedai..
Ibu kina pun suka, die cakap kalau akak taknak ibu nak la..haha
Jom tengok warna kain tu..
.
.
.
.
itu la kainnya..bukan kain yang bercorak2 tu. tangan ibu kina tunjuk nak beli tak mende ni? kina jawab entoh..haha
 Erm, ok tak? ke pelik?hahaha..

Mula-mula nak hantar dekat tailor auntie cina ni..tapi..
Dia cakap dia tak jahit kain jenis ni..nanti jarum dia patah..kui3..
Time ni rasa adakah idea menggunakan kain ni akan terkubur?

Alhamdulillah, ibu kina bawa pergi jumpa kawan dia yang pernah keje di butik..
Dia cakap ok, boleh tapi dia kena beli jarum tajam sikit la..hehe..

Then, kina bagitahu macam mana nak baju tu..dia lukis2..
Hepi berurusan dengan dia sebab dia senyum je..tenang hati..
Dia cakap susah jugak nak jahit dengan lycra & chiffon..tapi..
insyaAllah boleh..;))..suka2..

Harga dia akan quote lepas dah siap..
ibu kina cakap maybe dalam RM200++ gitu..
Harap-harap dapat seperti yang kina imagine..
sketching by kak ina
P/S: kalau tak cantik..buat baju raya..haha..


29 lovely comments:

Ummi AmnaAmzar on February 28, 2011 at 4:13 PM said...

warna sebijik cam gmbr tu ke kina..cantik gak tp garang sgt..pendapat akak je tau..jgn ambik hati

Renee Meow on February 28, 2011 at 4:14 PM said...

chantek la dear..!!! kalau dress tu cantek kat patung..kalau buat utk baju nikah pun chantek.. baru la different.. i like choice of colour tu.. dah siap cepat2 post okay.. :D


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

K.I.N.A on February 28, 2011 at 4:16 PM said...

kak ummi amnaamzar: hehe..tu la..warnanye mcm agak striking..then kina add dengan chiffon nmpk impak lembut..kunun2..haha

renee: kadang2 kat patung seme cantik kat badan kite mcm pelik..haha..try dulu tengok bila da siap jd cmne.

LisaLisut on February 28, 2011 at 4:16 PM said...

kalau bole di makan i akan makan sbb warna dia mcm aiskriim paddle pon.sedapnyeeeeee.ehehe.joking.the color is nice.jarang org buat kain warna mcm ni for nikah.u bole jadi unik.hehe

sngnye jadi cik Kina ye..kalau tak berkenan bole buat baju raya.huhu.

b2b budget mcm i tak bole nk reject2 cmtu je.uhuhu.

cant wait to see the result babe :)
nt share ek.

"cikkin" on February 28, 2011 at 4:19 PM said...

x saba nk tgk hasilnye kina..
color die menarik..x pnah tgk lg org buat..=)

K.I.N.A on February 28, 2011 at 4:19 PM said...

lisa: hehe..da ada alternatif lain..pki baju free dina halim..;P..

K.I.N.A on February 28, 2011 at 4:20 PM said...

cikkin: tak sabar jugak..akhir bulan 5 siap kot..

ct_cucubi on February 28, 2011 at 4:25 PM said...

kalau cantek.. boleh pinjam... mm sempat lgi nak kuruskan bdn ni..:P

miey anna on February 28, 2011 at 4:32 PM said...

wahh..sangat lain n berani..gud luck kina..t gtau camane hasilnya..=))

~ NANA ~ on February 28, 2011 at 4:37 PM said...

kalo sebiji dlm pic tu mmg cantek tp x pernah tgk lg org buat akad nikah warna striking cmtu...kekeke...takpe, mesti unik kalo kina yg pakai :)

♥♥ Kasut Pink ♥♥ on February 28, 2011 at 4:41 PM said...

chantek jugak.. laind rpd lain..

SophRoSyNe @ cik giRang on February 28, 2011 at 4:42 PM said...

baju ala-ala jubah eh? i like!

nak buat ala-ala jubah jugak tp design dia x sama la ngn kina..hehe

~ mizzAmy ~ on February 28, 2011 at 4:49 PM said...

that's nice. cantik je amy rasa.

caHAYA on February 28, 2011 at 5:03 PM said...

cntik la sis ! design dy pon awesome wlopon simple....:")

MIZZ SUE on February 28, 2011 at 5:04 PM said...

baju ni macam tema kawin su ni..hehe..
http://suhaidasupalio.blogspot.com/2010/09/tema-perkahwinan.html..kina cakap cam pelik..hehe

fitria on February 28, 2011 at 5:08 PM said...

cantik la combination kain tu kina.. sukee.. xsabar nk tgu bile dah siap nnt..

0sh!Nz d' sen0r!ta on February 28, 2011 at 5:33 PM said...

cantik ah.. very the vogue tau wane die.

lovelyadibah on February 28, 2011 at 7:28 PM said...

haha~..apsal xdesign mcm patung 2..heeeee~..

la..napa plak xcantik?cantik 2 subjektif okeyh!:) yang penting kita hepi:)

ElyaElmo on February 28, 2011 at 11:01 PM said...

tergelak elya kejapp...
aunty tu kata jarum die akan patah...hahah

♥♥ eija ♥♥ on February 28, 2011 at 11:28 PM said...

hehe....
tak pe kina...
ja pun nanti semua lari konsep hehe...
cantikk tuu kalau dah jadi baju hehe

Mama Kembar 3 on March 1, 2011 at 9:05 AM said...

cantik! i loikeee... mesti special baju kina nanti, lain dr yg lain.

btw, mama tag kina utk contest ni:

http://mamakembar3.blogspot.com/2011/02/letter-to-sandra-azwan.html

cheQmOomOo on March 1, 2011 at 9:52 AM said...

cantik la..lain dr y lain..
kompem cun ;)
hehehehe xsbr plk nk tgk :)

FiZ on March 1, 2011 at 11:02 AM said...

kaler dia...good combination...xsbr tgk hasil bju nnti...hehe

MiYOKO SuKi on March 1, 2011 at 11:31 AM said...

cntiknyeeee......

Mia-Ina on March 1, 2011 at 8:22 PM said...

mia tgk lakaran tue tp msh x terbyg camne hasilnya..bab matching nie mia pun x pandai..huhu

Sue.Mr.Faris on March 1, 2011 at 9:43 PM said...

cantik baju kina.btw saya da lama dpt hadiah GA lupa nk bg tau. terima kasih banyak2 ye kina. cantik sangat sampul tisu tuu. happy prep :))

http://suemrfaris.blogspot.com/2011/03/souvenir-dari-beijing.html

.::DinCma::. on March 1, 2011 at 10:29 PM said...

gabungan warna yg berani.. menarik.. harap menjadi seperti yg kina impikan..

nur on March 2, 2011 at 9:07 AM said...

Kina. Creative la...

K.I.N.A on March 2, 2011 at 9:44 PM said...

ct_cucubi>hehe...bleh2..leh wat sewa kan cucubi..hehe

miey anna>tenkiu dear..doakan hasilnye spt yg kina impikan =)

~NANA~>hehe..lain dari yang lain kan..harap2 macam tu lah..hihi

♥♥ Kasut Pink ♥♥>ha'a...tq dear

SophRoSyNe @ cik giRang>ha'ah baju ala2 jubah gitu..hehe..okei dear ..chaiyok!!!

~ mizzAmy ~>tq for your support amy =)

caHAYA>amin...harap2 cantik mcm design yang kina wat..;)

MIZZ SUE>hehe..sama eh..

fitria>hihi..nnt ble dah siap kina review yeah..

0sh!Nz d' sen0r!ta>waa..haha..tq3

ElyaElmo>haha..tu la aunty tu kate jarum die leh patah..dasat btol die jahit.haha

♥♥ eija ♥♥ >tq sis..hope so =)

Mama Kembar 3 >TQ mama..hehe

cheQmOomOo>cantik eh...tenkiu dear..harap2 begitulah..hehe

FiZ>hehe..will share nnt yep

MiYOKO SuKi>TQ =)

Mia-Ina>huhu...its ok dear,,nnt kina share hasilnye..hehe

Sue.Mr.Faris>tenkiu dear...owh da dapat eh..gud3..hehe..=)

.::DinCma::.>warna warni di baju nanti..ehe..insyaAllah..

nur>kina creative ket2 je..hehe

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork