Design baju nikah bridezilla

Salam
Rasanya dalam banyak-banyak urusan persiapan perkahwinan,
Yang paling rumit adalah busana untuk nikah & sanding..
Warna penting, design penting, baru la temanya boleh jalan..
Terlalu banyak pilihan pun susah juga..huhu..

Kina pun pening gila pasal baju ni..pasal butik maju junction tu..
Pudin redha je, kina pun malas nak pikir dah..harap sangat-sangat
baju untuk reception tu seperti yang diharapkan..tapi tak design pun lagi..
Banyak sangat design tapi yang berkenan macam tak sesuai dengan figure..
ingat badan macam aisywarya rai ke?haha

Baju nikah kina tak tahu samada nak beli siap atau tempah..
Kalau tempah nak tempah dekat tailor yang murah tapi jahit kemas..
Tapi kina da design..hehe..cuma perincian belum terpikir lagi..
Kina suka sangat veil panjang, tak pun selendang chiffon..
soalan acap kali terpikir: Sesuai ke design ni dengan aku?huhu

Hoyee..penggunaan watermark sendiri buat pertama kali!
Warna pun masih konpius..Pening kan?Jap nak warna tu..
Jap nak warna ni..Sampai pudin cakap 
kita stick jela warna tu eh, 
jangan pening-pening dah..
I know bridezilla macam dah switch on..hehe..
nasib baik ada groomon-adik doremon tapi abg pokemon..
haha..suka-suka je letak terms..ampun..hehe..;P

14 lovely comments:

lovelyadibah on February 2, 2011 at 10:20 PM said...

wowie~..hebatla:)mmg bridezilla..hakhak:P

nYomeL on February 2, 2011 at 11:44 PM said...

yeayy!! dah guna watermark itu!
hehee.. xpe kina, bese la tu..
mode bridezilla mase nak pilih warna. it's common dear! take ur time.. :)

Syima Syaz on February 3, 2011 at 1:28 PM said...

kita punya banyak sangat design untuk baju...pening2 nak pilih.cuma nanti kena tanya designer mana yang sesuai...sbb kita kurus n tak semua baju tu 'in' dengan kita...

fenin..lelaki gak yg senang

liyana on February 3, 2011 at 3:57 PM said...

kena tempah kat tailor yg betul2 puas hati nih :)
kita semua sewa aje. abis cite.. hehe :)

NahWaL on February 3, 2011 at 6:04 PM said...

meh akak buatkan haha

~ NANA ~ on February 3, 2011 at 8:52 PM said...

cantekkk...sesuai je dgn kina :)

ElyaElmo on February 4, 2011 at 1:15 AM said...

elya dh nk dekat2 ni..leh lagi tuka2 design and kaler tau!! hati2 membuat keputusan...muahhaha

.::DinCma::. on February 4, 2011 at 3:21 PM said...

wahh.. kreatifnya tgn dia lukis dress idaman sendiri.. ok apa design tu utk kina.. hope dpt spt yg diimpikan;-)

sarasofia on February 4, 2011 at 6:20 PM said...

salams blog walking..

i think the dress will make u look gojes babe.. i loikee.. but u must find the best tailor so tht really meet ur xpectations.. sangat chanteks ok..

may ur big days happen as u wish.. insyaAllah..

Yuna Heri on February 5, 2011 at 5:01 PM said...

Cantiklah Kina. Memang sesuai sangat. ^___________^

K.I.N.A on February 6, 2011 at 10:44 AM said...

dba: haha..tau xpe..

nyomel: tu la kan..cpt sgt xle..lmbt sgt pun xle..

syima: tu la pasal..huhu

nawal: waaa..terlambat..tp xpe..maybe baju bertandang boleh?nk guna gak baju fiernawal..;)

K.I.N.A on February 6, 2011 at 10:46 AM said...

nana: hehe..tq..

elya: warna pun still konpuse dear..hehe..hati2..

cma: hehe..ni je yg jd..yg lain seme ntah pape..

sara: tq..insyaAllah..;)

yuna: hopefully..

nur on February 6, 2011 at 10:55 AM said...

wah dah guna watermark.. tahniah..
Jemput ke:ALL IN ONE

K.I.N.A on February 6, 2011 at 11:02 AM said...

hehe..amatur lagi ni..;)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork