Vendor pelamin dah setel

Salam 
Alhamdulillah weekend lepas bertemu muka juga vendor pelamin..
Sebelum ni hanya by email & facebook aje..
Dulu pening jugak pikir pasal vendor untuk pelamin..

Mesti la nak menepati citarasa & budget..
Still rasa dekat KL la banyak pilihan..cantik2..
tapi kalau tambah kos pengangkutan agak macam tak berbaloi..
so kina rasa better ambil yang dekat area Kuantan jela..
lagipun pelamin hanya untuk beberapa jam je..tak berbaloi kalau 4-5 ribu..
ibu kina cakap baik buat duit tu pegi berjalan-jalan..
nak kerusi macam ni..source: http://www.arma-couture.blogspot.com/

Isnin terus letak deposit RM100..sikitnya deposit?
Yes, owner vendor sendiri yang cakap letak sikit2 je..

What i like about this vendor?
  • masih baru dalam dunia perkahwinan dan i can see the potential.
  • harga sangat affordable! paling ok yang kina survey
  • tak tamak. kalau boleh die nak fokus untuk 1 customer je untuk 1 hari..(walaupun kina tak letak deposit die dah lock tarikh untuk kina walaupun ada orang lain nak jugak tarikh kina tu..fuhh..selamat dah lama tanya)
  • ownernya muda lagi..so senang nak kautim nak bincang..terima idea kita..
  • terus terang..kalau die tak boleh nak buat die cakap awal-awal..yes, die tak buat fresh flower sebab die takut layu..

Hopefully, mereka akan merealisasikan pelamin angan2ku..cewah..
InsyaAllah..;)
Pelamin masih dalam sketch..habis semua rough paper ku conteng..


26 lovely comments:

eMaH SoMeL on April 19, 2011 at 1:27 PM said...

bertuah kina dh jmpa vendor yg jujur and humble..salunya vendor ni time nk tarik cust sume ckp ok..tapi at last sume xbole..btw emah x decide lgi design utk pelamin..huhu..

fitria on April 19, 2011 at 1:33 PM said...

kina.. nnt bgtau vendor tu boleh x? saye pun tgh survey vendor area kuantan je sbb nk carik yg kt kl mcm mahal je nk bawak g sane tu mcm yg kina ckp la kan.. ;)

MIZZ SUE (asam.garam.gula) on April 19, 2011 at 1:40 PM said...

kat area mane tu kina..kina saje nak bg pendapat..kawan2 opis ada gak bg nasihat kat su..kalau ambil kerusi yang xde sandar ni penat jugak..sebab hari majlis kita mmg la dah penat.klu dudk kat kerusi ni kemungkinan kita akan nampak bongkok..

tqahmisdar on April 19, 2011 at 1:59 PM said...

kina amik vendor kat kuantan kan? kat mane kina? kompleks teruntum ke? pm tqa boleh dia punya details? boleh tqa tengok nanti..kat Kuantan macam susah je nak dpat vendor yang cantik2 mcm kat KL..waa!

~ NANA ~ on April 19, 2011 at 2:11 PM said...

gud luck kina!!! insyaAllah tercapai la tu hajat u nanti nk pelamin yg camne :) sketch biar sampai puas hati...jgn jadi mcm i, tiap2 bulan nk tuka design, sian wedding planner tu...hihihi

K.I.N.A on April 19, 2011 at 2:21 PM said...

emah: alhamdulillah..harap2 tiada masalah..;)..bab design ni memang memeningkan kepala pengantin kan..nampak yg cantik nak yang itu..nak yang ini..

fitria: ok bebeh..no problem..;)..email kina ye senang nk discuss..

sue: area pahang je sue..thanks for the advice! tu la..kina ni pun cam bongkok gak..maybe kena praktice duduk dari skg..

tqah: kina tak ambil dari komplek teruntum..dia takde kedai lagi..dari rumah..;)..area pekan..

nana: tu la..kena turun padang..tunjuk design yg da betul2 finalize..tunjuk contoh..insyaAllah..amin..;)

♥ Kasut Pink ♥ on April 19, 2011 at 2:24 PM said...

Nnt share2 eh kina, sbb tgh ushar vendor kuantan jgk ni..

miss puteri on April 19, 2011 at 2:26 PM said...

hehe. tahniah dear! if put byk duit dah amik pelamin hati je buat pelamin sanding terus, alang2 nk dtg tuh.hehe.. tanaklah berabis byk sgt utk pelamin..hehe.... tahniah! da setle lagi!hehe

K.I.N.A on April 19, 2011 at 2:28 PM said...

kasut pink: hehe..u kan pahang bride to be..kawen ng org pahang..hehe..

put: hehe..best tu pelamin hati tak kenakan cas pengangkutan..

cheQmOomOo on April 19, 2011 at 2:48 PM said...

bestla..y pntg cantik dmata n poket ;)

ZaNa De Diva QueEn on April 19, 2011 at 2:55 PM said...

gud luck in your prep bride to be! :)

Hunny Kitty on April 19, 2011 at 2:58 PM said...

baguih sungguh vendor itu..hopefully dream u come true! amin~

K.I.N.A on April 19, 2011 at 3:02 PM said...

amal: poket pun tersenyum..hehe..tak binasa.haha..

zana: tq zana!

hani: amin ya rabbal alamin..;)

Girls Like Me on April 19, 2011 at 3:16 PM said...

yeay kina da finalise vendor pelamin, insya allah, everything gonna be great babe... :)

nYomeL on April 19, 2011 at 4:16 PM said...

lega dah setel satu lagi bende besar kann..?? :D

K.I.N.A on April 19, 2011 at 4:32 PM said...

faz:amin..hope my wedding will be as great as yours..;)

nyomel: memang lega..!hehe..

Reen Tart Nenas on April 19, 2011 at 5:17 PM said...

trust me, pelamin hanyalah sebagai props untuk mengambil gambar dan bersanding. iye, perlu pelamin yg chantek, tp xperlu la ribu riban k. save duit tu utk pegi hornymoon lagi best :)

0sh!Nz d' sen0r!ta on April 19, 2011 at 5:24 PM said...

sis.. kite pun tak tau ape cerita. ihihi. dah ade pemenang kot.

K.I.N.A on April 19, 2011 at 5:42 PM said...

reen: kina setuju!!!!hehe..

oshinz: hihi..;)..tu la..

Lyana MK on April 19, 2011 at 7:50 PM said...

kina bestnyer!! dah setel....yana yg dah dekat nie masih samar2 lagi pelamin camne nak...last2 suh vendor je pikir...so nanti yana check okey tak....huhuh

Syima Syaz on April 19, 2011 at 9:02 PM said...

btl tu kina, kalau amik kat KL tak berbaloi...goodluck kina....mesti ok!

Hidayati Farhan on April 19, 2011 at 9:53 PM said...

wahh, sikitnya depo, kat sini sume mintak 50% taw kina. huirmmm, nk xnk kena la gak. huu

cik senah on April 20, 2011 at 9:01 AM said...

Hurm.. beshnyaaa tgk kina ngan pelamin impian.. hehe.. chek tak dak pelamin punn.. coz.. family chek ramai.. (chek 9 beradik.. En. Tunang 10 beradik - kalau ada pelamin.. sure reban coz buat majlis kat umah ja..bkn kat dewan.. huhuhu!!!)..

Maka.. utk amik gambaq family sebelah pihak atau gabungan 2-2 pihak.. mmg lah tak relevan sekiranya nak buat pelamin (di rumah).. kesian OP nak cari angle yg terbaek.. :)

chek buat photobooth DIY ja.. senang..amik kerusi kayu (perabot di umah).. then family2 kami berdua beratuq ja kat belakang.. dapat arr family potraits of the year.. hehe.. :)

p.s: Kalau nak jimat tue.. macam2 leh kita alter dan abaikan.. yg penting keperluan.. bkn kemahuan.. (kalau mahu.. perlu disertai dgn ongkos yg byk.. kalau perlu..dan ongkos pulaka tak byk.. kita DIY saja - guna apa saja perabot yg ada di sekitar umah.. heheh - sekadar pendapat chek arr)

ElyaElmo on April 20, 2011 at 12:30 PM said...

kina comel.....tak sabar nk tgk kina kawen ...dah laa comel ..eh?:p

CintanCintun Diaries Of Mr&Mrs Iwan on April 21, 2011 at 4:49 PM said...

kina..yana pun amik pelamin kat my hometown jer...mmg mahal la if amik jauh2...yang penting kina hepi dah la

miey anna on April 22, 2011 at 11:35 AM said...

blur psl pelamin mamin..haha..x nak pk..hikhik..tahniah kina..me pon nak pelamin yang bukan ribu riban..simple yet sweet ^_^

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork