Pengalaman tempah kasut kahwin

Salam 
Gavy tak perlu diterangkan lagi sebab dah famous amos 
Di kalangan blogger b2b yang nak tempah kasut.. 
Kina start tahu dari post huda yang bertajuk
Sangat banyak info kan..
Kalau tempah kat mak andam pun RM180 
(dekat andaman yang kina pergi tu la).. 
dari depan kedai Gavy

Starting 1st June 2011
Gavy takkan mengambil tempahan kasut kahwin lagi..
sebab dah start busy untuk raya..
So sape-sape nak tempah boleh la pegi Gavy dekat Maju Junction ye. 
Ground Floor je..Dekat dengan Wedding city. 

First time ni tempah kasut, before this beli je mana-mana..
Mungkin takkan tempah dah..haha

Sebelum kina pergi tempah kasut..
selidik dulu warna apa yang sesuai dengan baju sanding kina tu..
tanya mr Google la..haha..

Since my dress will be dark purple, i'm opt to wear silver grey heels.. 
Asyraf pun agree dengan pilihan warna kina..
Tapi dia akan banyak gak reject idea korang..haha..
nasib baik dia bukan memaksa2..
kalau tak tak jadi nak tempah..;P 

Asyraf the consultant: akan bertanyakan soalan-soalan ini..so be prepared ok. 

1) Apa warna baju? So, kina tunjuk gambar baju.. 

2) Nak design mana? Ada banyak design yang comel2..hehe..sampai tertukar pikiran..

3) Pilih material untuk kasut Dia akan bukak buku yang ada sample material..pilih..
dan dia akan bagi suggestion ikut baju kita tadi.. 
4) Berapa saiz? Saiz kina saiz 5..tapi tahukah anda kasut ada 2 saiz..
satu saiz utk bahagian depan..satu lagi adalah untuk keseluruhan kasut..
kina ingatkan 5 memang 1 kasut tu..
Rupanya saiz kasut kina depan 4 setengah..kina 4 setengah & 5..
Tak tahu jugak? nanti Asyraf akan bagi test kasut, so dia akan tahu la. 
hehe..lakaran kina nak bagi jelas..

5) Nak riben ke kosong ke ada brooch ke? 
Kina mula-mula nak kosong tapi berubah pikiran amek brooch 
sebab nak matchingkan silver grey dan purple. The brooch is purple in colour.

6) Nak kasut siap bila? Since Gavy akan siapkan sebelum raya, 
so kina akan dapat hujung bulan 7..cepat la plak kan..tak pe la..puasa nak chillax! 
Lagipun kasut ni nak buat kasut hantaran..hehe..tembak 2 burung dengan 1 peluru.

Baca tips dari huda sebelum pegi Gavy di post ini..

After dah tempah, pudin cakap muka kina risau gila..
Ye la..takut tak jadi seperti yang diharapkan..
Dont want to think about shoe anymore..hehe..
Chillax!

29 lovely comments:

WillBemrs on April 25, 2011 at 10:16 AM said...

yeay...! same shoes shop..! Asyraff mmg bangkang byk.. tp pesan dia, biar kasut tu selesa and kena pd bj NOT only sbb kasut tu cantik.. kan KINA... ;)

miey anna on April 25, 2011 at 10:26 AM said...

waa..berangan nak tempah jugak..aci x?? ngeee ^_^

K.I.N.A on April 25, 2011 at 10:28 AM said...

aley: yes..yang penting bleh buat jalan kasut tu masa kawen nt..kang keras tak bergerak..haha..

aimi: boleh2..kina buat kasut ni kasut hantaran gak..2 in one..nasib baik lepas raya kl tak buat kasut raya gak..

lovelyadibah on April 25, 2011 at 10:42 AM said...

owh...baik la kina:)

FaRaLySsA on April 25, 2011 at 10:51 AM said...

cik kina...jom kite exchange link...i b2b gk..hehe

K.I.N.A on April 25, 2011 at 10:53 AM said...

dba: bagus2..mggu depan kite dating eh..

faralyssa: ok dear..salam kenal..;)

nurayunni on April 25, 2011 at 10:54 AM said...

xsabar nak tgok hasil camne...

K.I.N.A on April 25, 2011 at 10:57 AM said...

ayuni: huhu..biasa2 aje..kalau pegi dekat gavy tu memang nampk design cmne..sebab die dah asingkan design kasut kahwin ngan biasa..hehe..

Sue Zaman on April 25, 2011 at 11:11 AM said...

tq kina... sbb share kat mane nak tempah kasut. sue mmg tgh cari kat maner nak tempah kasut yg cantik2 utk nikah n myb wedding skali... :)

cheQmOomOo on April 25, 2011 at 11:22 AM said...

mesti sgt selesa kn klu ikot kaki kt btol2..

K.I.N.A on April 25, 2011 at 11:33 AM said...

sue zaman: cepat2 tempah sebelum 1 jun..hehe..u most welcome dear..

amal: tu la..nanti jadi cinderella, kasut tertinggal kat tgga..hehe..;P

~ mizzAmy ~ on April 25, 2011 at 12:25 PM said...

tak sabar nak tengok kasut kina. mesti cantik.. ;)

K.I.N.A on April 25, 2011 at 1:04 PM said...

amy: alaa..kina punye kasut biasa2 aje..xd wow xfactor pun..hehe

ElyaElmo on April 25, 2011 at 1:54 PM said...

ehehe...discuss baik2 ngn asraf yee :)

hidayah hiddensity on April 25, 2011 at 2:04 PM said...

hi kina, salam kenal. nice info..
exchange link ya!

miss puteri on April 25, 2011 at 2:21 PM said...

hehe.tempah utk saya satu! tak sempat niee .haha.. kecik kaki hang. comel. put 7 owh!hehe

K.I.N.A on April 25, 2011 at 2:41 PM said...

elya: tu la..tkut mcm elya xkenan ng kasut tu..

hidayah: sy sudah link kamu dear..

put: pegi tempah nu..ada masa sebulan lagi..hehe

nYomeL on April 25, 2011 at 2:53 PM said...

wahh.. kasut dah tempah. checked!

dahh.. jgn riso2 pk pasal kasut dah yer.. :D

Q on April 25, 2011 at 2:54 PM said...

Teringin nya nak buat kasut sendiri...tapi jauh tu...hihi kasut nikah idaman tak jumpa2 lagi...T_T

K.I.N.A on April 25, 2011 at 3:16 PM said...

nyomel: tu la..tak nak pikir dah..hehe..pikir mende lain plak..

Q: jauh eh..tu la..kl tempah on9 takut tak muat ke terlonggar ke kan..happy hunting dear..

yana aka heart^bee on April 25, 2011 at 4:18 PM said...

bestnye dpt tempah kasut sndr.. sy xsempat kot, da dekat sgt ni.. hehe

nti hunting ready shoes je..yg berkenan takde saiz pulak..aduhai..

http://fars-zone.blogspot.com/

zimie on April 25, 2011 at 7:00 PM said...

thanks kina for the info.walaupun wedding saya lambat lagi.boley la mengusahar kedai gavy tu ;)

hayati hashim on April 25, 2011 at 8:49 PM said...

nak pergi jugak kina.... TQ info. hujung minggu ni sya sampai... ;)

choclairissa @ intan on April 25, 2011 at 10:45 PM said...

wah nervousnye nk tempah kasut wedding~ suke pergi kedai2 wedding kt maju junction... :)

Hidayati Farhan on April 26, 2011 at 9:52 AM said...

alamak, klau nk kawen nov, bila patut tempah ek kina? huuu

Reen Tart Nenas on April 26, 2011 at 1:00 PM said...

kalau ada brooch, kena make sure kain baju tu tak tersangkut tau.

nizabeba on April 26, 2011 at 4:32 PM said...

kalo da kawen, gatai nk tmpah gak bole tak?? huhu.aritu tempahan die da penuh =p

K.I.N.A on April 26, 2011 at 5:29 PM said...

yana: olo..yeke..xpe2 ready made pun cantik kl kena dgn tema..;)

hayati: no problem dear..;)pegi jgn tak pegi..

zimie: u welcome..sharing is sexy!

intan: kan? sebab tak ramai orang & sejuk..hehe..

hidayati: lepas raya terus tempah..hehe..

reen: tq dear atas nasihat itu..kena berjaga2 ni..

niza: haha..boleh je..utk raye..;P

Umi Azureen on July 21, 2014 at 8:55 PM said...

mahal tak dear? biasanya bajet berapa ya paling murah?

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork