Beijing: Digital Frame buat hantaran

Salam 
Oh..tiba-tiba teringat pasal gadjet yang dibeli bulan Januari di Beijing..
Lepas baca post Dyll di Facebook..
Kina sangat suka dengan digital frame..
Kat Malaysia range harga RM200-RM300.. Mahal kan..
Kina cari dekat Beijing range harga 250 yuan untuk saiz biasa.. 

Pastikan gadget berfungsi!
Gambar boleh jalan..Remote kena ada..Adapter pun kena beli..
Sebab ibu kina nak jugak jadi beli 2. 
Tawar punya tawar dapat la 150 yuan.. 
Dalam ringgit malaysia? 

RM75! Hehe..Berbaloi kan..

Ini rupanya:
biasa aje..dah test berulang kali baru beli ok..ibu kina punye kaler hitam..
Ada 2 idea untuk gunakan digital frame ni. 
Idea 1: 
Kina ingat nak buat hantaran tapi sambil tu 
tayang gambar masa bertunang dulu ke.. 
Pikir-pikir balik nak plug lagi..Tapi masih boleh direalisasikan.. 

Idea 2: 
Letak dekat ruang guestbook corner atau di photobooth.. 
Masa hari persandingan, tayangkan gambar masa nikah..
Yela, bukan semua orang datang masa nikah..
Tapi tengok la macam mana.. 
Tak rugi beli digital frame ni. 
Boleh buat deco dekat rumah nanti..

mana topi panda yang kena tipu tu? takyah tanya..haha..

Hug** untuk semua reader and silent reader yang suka baca & komen..
dari ninja girl yang naik tembok china hanya 1 tingkat sebab gayat & beku!haha..

14 lovely comments:

lovelyadibah on April 5, 2011 at 9:39 PM said...

owh!:)murah2:)hehe..

chemil ila on April 5, 2011 at 9:44 PM said...

bestnye digital frame tu..murah sgt kat beijing tu..hehe

K.I.N.A on April 5, 2011 at 10:00 PM said...

dba: kan? tp bese jela..xd jenama pon..haha..

ila: tawar sampai amoi tu tarik muka..huhu..

~ NANA ~ on April 5, 2011 at 10:16 PM said...

kina...u buat hantaran pon okey...letak pic yg dah cuci je...hihi

0sh!Nz d' sen0r!ta on April 5, 2011 at 10:16 PM said...

hahaha.. mesti amoi tu kata "haiya, wa talak untunglah jual sama ini budak"

miss puteri on April 5, 2011 at 10:46 PM said...

nasib baik tak beli lagi kat sini! yey tq kina!!hehe (^_^)

masmOna on April 5, 2011 at 10:48 PM said...

nice idea kina tu..=)

Adawiyah A.Halim on April 6, 2011 at 8:24 AM said...

glr murah...best nye...

r3bL on April 6, 2011 at 9:49 AM said...

best best..murah tu digi photo frame tu. kat media tak dpt harga tu.. hehe.. ^^"

ninja gal! hahahha..lol!

"cikkin" on April 6, 2011 at 11:31 AM said...

wah..menarik idea kina..yg buat hantaran tu..hehe..=)

nur on April 6, 2011 at 9:31 PM said...

teringin gak nak ada digi frame ni..

fati on April 7, 2011 at 11:17 AM said...

vote for idea #2!!!

Ms and Mr Red Ribbon on April 24, 2011 at 3:25 AM said...

kina.... huaaa... kina beli satu jer ke? kalau beli 2, jual kat me laaa... nak jugak :)

miey anna on May 2, 2011 at 10:59 AM said...

nice idea ^_^

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork