Foto By Razali : Wedding Photography Giveaway







Thank you sinchan sebab sokong kina..

Yes! Lepas ni tak payah berangan atau mengigau macam kat atas ni lagi, gara-gara nak ada Professional Photographer untuk wedding.  
Foto by Razali yang bukan saja Super-Profesional Photographer ada mengadakan 1 contest yang hadiahnya mampu membuatkan saya mandi tak basah, tidur tak lena.
Hadiah merupakan FREE photography package worth RM2,011 (inclusive of an album)..Selamat tinggal album kedai chau chin kesayangan ibuku.
Masa saya bertunang 18 Disember 2010 hari tu..
Saya memang tak hire Official Photographer pun..
Rasa menyesal pun ada juga..tapi mengenangkan budget..
Tangkap je pakai kamera handphone..haha..


Siapa Encik Mohd Razali ni?


Tengok gambar pun dah tahu dia seorang photographer yang berbakat..
Muda, kacak lagi smart..tapi sorry ye..dia sudah berpunya..
Dengarnya baru sahaja mendapat cahaya mata..

Nak buat appointment dengan Encik Mohd Razali?
Alamat :Cahaya Baru, Ayer Hitam
Batu PahatMalaysia86100, Johor
  Boleh hantar email : 
hi@mohdrazali.com
Boleh layari :Encik Mohd Razali
atau
Hubungi no beliau : 0127333960

Bagaimana nak sertai Foto By Razali : Wedding Photography Giveaway contest?
1. Cari Foto by Razali page dalam Facebook dan klik  “Like”.

2. Cari poster biru ini dan kongsi dengan kawan-kawan. Tag 10 dari kawan-kawan anda di poster ini



3. Pilih 1 gambar yang anda suka dalam mana-mana folder di facebook Encik Mohd Razali atay blog Encik Mohd Razali.

4. Jangan lupa di bawah gambar tulis sumber : Foto by Razali

Sumber: Foto by Razali

5. Dah setel semua, tinggalkan permalink entry dekat blog encik mohd razali..
*Entry yang paling KREATIF akan dinobatkan sebagai juara.*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
InsyaAllah, di sini saya tulis ikut syarat-syarat di atas..
Jom tengok entry untuk contest ni..

Dalam encik mohd razali ada beribu-ribu keping gambar & sejujurnya saya tak tahu nak pilih yang mana sebab semua sangat menarik, cantik, kau memang da bomb.!Tapi..!
Akhirnya saya pilih gambar ni..sebab bila saya scroll tengok semua photo tu..

Kenapa saya suka gambar ni?


Sumber: Foto by Razali


Si jejaka : Sayang..I love U so Much!
Si gadis : I love U more Abang...

Huhu..ok..geli sikit..

Gambar ni sangat cantik. Penuh dengan ekspresi..Nampak natural..Bukan gimik semata-mata..
Sangat unik dan lain dari yang lain..Cool kan..

Kenapa saya suka gambar dari Encik Mohd Razali?

1) Muda
Bila kita ada photographer yang muda tak segan sangat nak mintak bergambar..
Lagi pun mungkin akan lebih serasi bukan..

2) Editing Skill
Tengok saja gambar-gambar beliau sudah cukup..saya bukan tahu edit gambar..
Tapi buatkan kita yakin..gambar akan jadi cantik bila dia edit..
Lagi-lagi yang kurang cantik macam kina..haha..

3)Pencahayaan yang betul
Aspek pencahayaan sangat penting..walaupun kamera yang power..
tapi kalau pencahayaan yang tak betul..gambar tak cantik juga..
Encik Mohd Razali? Ya..dia pakar tentang pencahayaan..

4)Kreatif
Kreatif adalah subjektif tapi bagi saya gambar dari encik razali kreatif..
Idea beliau fresh..suka3..

Nothing much too say when the Super-Professional starts to click..
I'm speechless..

Hope encik mohd razali will become the best among the best..


-The End-

Thats all thank you..

7 lovely comments:

LittleSunshine on December 31, 2010 at 8:55 AM said...

gud luck ya kina =)

K.I.N.A on December 31, 2010 at 6:11 PM said...

tq aliza..;)

Lyana MK on January 1, 2011 at 8:01 AM said...

dah menang!!! yeah!

Basyirah Abd rahman on January 1, 2011 at 3:42 PM said...

tahniah shake! U deserve for it! (^__^)

K.I.N.A on January 2, 2011 at 10:51 AM said...

Lyana MK>tenkiu...yeah

Basyi>ehhe...thanks..alhamdulillah

ctmah on January 3, 2011 at 5:23 PM said...

wa..tahniah kina...bukan calang2 harga tuh

K.I.N.A on April 21, 2011 at 3:07 PM said...

sori baru perasan komen..u most welcome..;)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork