My Engagement Day: Cincin risik & tunang

Salam
At the first place, kina & pudin bersetuju untuk membeli 1 je cincin tanda..
Tapi disebabkan permintaan mak pudin & pudin sendiri yang nak bagi 2..
kina hulurkan saja tangan..kina tak berminat sangat dengan emas..
Tapi apa kan daya..sebab tak nak orang cakap banyak kina terima..
*niat nak gadai cincin emas 916 tu..hahaha..ok2..tak gadai..

Cincin risik kami beli dekat Poh Kong dekat The Mall..
Harga bawah rm500..& kebetulan atau tidak..haha..
design cincin ni sama dengan cincin mak kina tapi lebih ringan..

Cincin tunang pula dibeli di Habib Jewel Mid Valley..
Seminggu sebelum majlis &kina sangat-sangat rekomen..
Habib Jewel dekat sini..sebab friendly..kina yang cerewet ni..
berapa kali ntah minta tunjuk yang tu yang ni..tapi ok je die layan..
Yang paling best..it is 50% discount..ye..suka2..
Korang boleh dapat cincin dari RM400++ tau..

Kat sini pudin beli 2 cincin..1 utk mak die & 1 utk makwe die..
Kedua-dua cincin adalah emas putih & ada diamond tapi diamond kecik je..
cincin untuk mak pudin

cincin untuk makwe pudin..sekarang da jadi tunang pudin

Kina tak nak membazir beli yang mahal sangat..ikut kemampuan..
Walaupun bagi kina tak perlu & mahal..tapi pudin yang nak..
Duit dia, dia mampu jadi ikutkan sahaja..kina tak mampu..haha..
ingat nak recycle je cincin tunang untuk main sarung-sarung masa nikah..
mesti kena side kick dengan mak kina..haha..kedekut!!haha..
Hehe..baik korang pergi terjah Habib Jewel sebelum 2 Jan 2011 ni..



9 lovely comments:

Rilla on December 28, 2010 at 8:16 AM said...

Bagi Rilla, tak penting pun whether cincin mahal ke tak sebab kita yang akan bagi nilai kepada cincin tu.

Rilla punya cincin belah rotan tak sampai RM100, cincin tunang tak sampai RM400. Tak nak bazir, that's why tak beli yang mahal. Yang penting kita suka kan?

veesakura on December 28, 2010 at 8:32 AM said...

for me, tak kisah pon cincin tu mahal ker tak. yang penting die ikhlas nak bagi. mine, a little bit pricey sebab i cuma dapat satu cincin and cincin yang i pakai sekarang ini sangat disukai oleh encik tunang dan bakal mak mertua. nikah nanti, ingat nak recycle jugak tapi mampos kene pelangkung ngan both my mum and my mum in law.hihi

LittleSunshine on December 28, 2010 at 8:44 AM said...

Liza pun xkisah mahal ke x..
sbb liza xsuka pakai emas..he3.
tp kita kn ikut adat,xkan la nk sarung jari nnti dgn getah kot..

cincin risik liza pun 140 jer.itupun dh rasa bangga..1st time pakai cincin emas.ms kawen pun liza dh ckp,cincin pun cukup,tp bf kata nk bg gelang juga..yg penting kita happy sudah..

MiYOKO TACHIBANA on December 28, 2010 at 9:56 AM said...

ye, tak perlu cincin mahal2..jnji die ikhlas nk kasi kt kite dan kite suka ngan cincin tuu.. :)

bidasari on December 28, 2010 at 11:14 AM said...

Cantik tu... tapi kenapa blurr kan kina... hihihih

rozelt @ syaz on December 28, 2010 at 2:03 PM said...

kite same shake a.k.a kina..x suke emas..nak emas puteh..tp ade gak intai2 kat mall, emas puteh lg mahal..huhuhu.

HoNeyViolet ak@ [Mahani Mahadi] on December 28, 2010 at 5:16 PM said...

Salam kina.. 1st tyme drop comment kat sini.. agak lama gak jadi silent reader ni.. hihi...
Actually.. hani jumpa blog kina bila search tarikh 11.11.11 ni...
InsyaAllah.. that's will be my wedding date too.... dan tarikh kita tunang pun sama tau.. 18.12.10.. kebetulan kan..
nway.. love to follow ur blog.. keep writing..

~ mizzAmy ~ on December 29, 2010 at 12:38 PM said...

yang penting ikhlas dan kasih sayang dari beliau kan? tambah pulak skang emas mmg mahal, nak beli cincin pun rasa gerun jugak. takut tersusahkan si dia. actually nak mintak gelang for akad nikah tapi kena berfikir panjang dah sekarang nie. :(

.::DinCma::. on December 29, 2010 at 4:18 PM said...

klu dah berkenan tiada yg lain dihati kan..
asalkan mampu dimiliki ia tetap milik kita..
hee~~

cantik cincin mak pudin tu.. cincin kina juga sehalus orgnya;-)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork