Awas!Fully booked!

Salam
Yes..ini akan terjadi bila tarikh yang ramai orang akan kawen..
12.11.11 majoritynya sudah ramai yang dibook..
Samada OP,OV, make-up artist atau dewan..
Siapa yang cakap dekat Abg wira nak book tu..
cepat respon kalau tak nak kina nak..hee..

Ini terjadi kepada kina..yehaa..
suka plak dah..ok2..sedih...kina da cakap dah..
book awal2..kan dah ada orang book..

Dewan Wisma Belia - akan direnovate masa kawen tu so pangkah..
Dewan kompleks dagangan mahkota - dah ada orang book..pangkah..
Dewan Jubli Perak - ada 10k?..ok..pangkah..

Sekarang option atau plan yang ada..
1) cari dewan yang lain yang jauh dari rumah
2) buat kat rumah yang susah nak parking sebab rumah teres
jalan yang sempit
3)lambatkan tarikh kahwin
4)buat dekat taman bandar
5)awalkan tarikh kahwin..ok..best..

PILIHAN lebih bias kepada no 4 & 5


22 lovely comments:

Khumaera Ismail on December 29, 2010 at 4:44 PM said...

awalkan tarikh~!! ;)

LittleSunshine on December 29, 2010 at 4:45 PM said...

memangla..tarikh keramat tu..
hehehhehe..

mesti fening fening..

liza pun byk lg xbook..

Lyana MK on December 29, 2010 at 4:50 PM said...

tp seyes...taun depan byk kawen...member yana je yg dah comfirm lebih 15org...!!!! pengsan!

LisaLisut on December 29, 2010 at 4:55 PM said...

kawin awl le apa lagi.hihih

K.I.N.A on December 29, 2010 at 4:57 PM said...

maera: tengah berusaha memujuk mak pudin..haha..mak kina ok aje..

aliza: cpt2 book..nt nyesal..hehe

lyana: wow..rminye kawen lyana..hehe..

lisa: nak2..haha..dgn gediknye nk..

Basyirah Abd rahman on December 29, 2010 at 5:07 PM said...

hantaran shake berapa? kalau x membebankan lelaki, lagi baik dan lebih baik dipercepatkan. ataupun, dekat x dengan mana2 ipt? leh sewa dewan situ. hee

K.I.N.A on December 29, 2010 at 5:11 PM said...

hantaran sama dgn harga dewan jubli perak..haha..itu la..mencari dewan lagi ni..dah la duduk KL..tgh cuba dewan uia juge..kl dorg bg sewa..

fia on December 29, 2010 at 5:27 PM said...

hot date !!!!

Basyirah Abd rahman on December 29, 2010 at 5:30 PM said...

dewan uia kalau ade org dlm 1 ribu, kalau org luar 1500 kot

cik syahira on December 29, 2010 at 5:36 PM said...

assalamualaikum kina.

moga urusan kamu dimudahkan ye. my sweetheart steady je tu. lambat-lambat survey n booking ada yang bersanding kat padang bola ni T_T

Rilla on December 29, 2010 at 5:49 PM said...

Sanding kat padang cam Cik Syahira suggest tu sebenarnya Rilla pernah pergi. Best ok, pasang kemah besar2.

AnEs on December 29, 2010 at 7:30 PM said...

kina!boleh consider dewan UMP..baru besar cantek..hihi..

R-YuzSha on December 29, 2010 at 7:54 PM said...

semoga urusan kina dipermudahkan... Amin..

masmOna on December 29, 2010 at 10:07 PM said...

Yayangs, kamu duduk kat IM kan? cuba pegi tny taman pertanian..ayah sedara mas bakal buat kat situ. tak dapat nk review lagi hehe. tapi..harganya amat berpatutan! dah banyak org buat wedding kat sana..boleh buat ala garden wedding gitu hik =)

Anonymous said...

kina..buatlah kat dewan SEMSAS..korang kan dua2 exsas/semsasian..serius nostalgik..

Mawar misswateva on December 30, 2010 at 2:47 AM said...

kina..samelah kite..tarik keramat tuuu ramai la org da booking.huhu..
tp lucky me dr nov aritu da survey2 n a few vendor mawar da cop dlu..huhu.
tape2, try cr tempat len dlu or cepatkn tarikh.tp mesti x best kn sbb kite mmg da aim tarikh cntik tu..

Mia-Ina on December 30, 2010 at 7:44 AM said...

setuju pilihan 4 & 5...

ups, sori kina br dopt msk sini..mia kan bercuti..

farahfatihah on December 30, 2010 at 9:18 AM said...

kina..awalkan je hehehehe

"cikkin" on December 30, 2010 at 9:27 AM said...

memang trikh keramat tu kina..huhu..setuju juge ngn pilihan 4&5 tu..all the best kina..=)

lovelyadibah on December 30, 2010 at 11:26 AM said...

whoa...takutnyer..skrg baru bulan 12 kan...dba rasa kina cepat2 la kawin..hehehe~...:)xyah tggu2 tarikh comel:)

~ mizzAmy ~ on December 30, 2010 at 2:01 PM said...

apa lagi, sila tukar tarikh n cepatkan ia. =P

Mai Sakurada on January 7, 2011 at 5:06 PM said...

kina: i pun 11.11.11, so sbb nak selamat i nikah malam jer.. kurang skit saingan klau malam ni.. ekekeke

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork