My Engagement Day : Make up


Salam
 Hal make up ni lagi la last minute..diikutkan tak payah make up..
Tapi ibu kina minta kawan dia make upkan..ok..terima..
Next thing, kawannya ada hal pulak..then ingat tak payah la..
Bila nak pinjam bantal buat alas sarung cincin dengan wan.
Wan rakan sekerja ibu kina cakap jom la mekap dengan mak dia..

Mak wan ni mak andam, memang ada bridal ni..ada facebook juga..
tapi kina tak tau pun..& tak nak ambil tahu da..haha..kejam tak?
tapi siapa nak contact no dia dekat kuantan boleh email ye..

Why?
Masa mula-mula nak make up, mak andam ni baik je..
bagi makan siap, PR ok la..suka dia banyak tanya je..
tapi..ha..ada tapi..dia ni style tanya bila orang cakap tak nak dia buat jugak..
ha..berbulu tak rasa?memang la..haha..

1) make-up tebal sangat..(kina dah cakap tak nak tebal..balik lap)
2)dia cabut 3 4 helai bulu kening..
(dia tanya cabut eh..kina kata takyah la..tak nak..
mak tak bagi..tapi die cabut jugak..sakit tau!)
3)dia buat bibir macam angelina jolie lebih-lebih dari bibir kina..
(memang la bibir kina nipis tapi i love the originality & ordinary)
4)sakit tengkuk (tak selesa dengan kerusi tu..)
5)bulu mata palsu yang tebal..(kina cakap takpayah die tampal jugak)
tebal yang amat..time ni tak habis lagi lap lipstik tu nampak terlebih ke tepi..haha..

awas peluh..tisu mana..haha..
Akhirnya selepas touch up sikit-sikit..ok gak la..hehe..suka juga..
finale outcome after lap..huhu..
Kesimpulannya, make up adalah jenis natural..orang kata tangkap gambar
nampak cantik je..tapi ketebalannya nyata terserlah..huhu..
untuk kahwin nanti nak cari MUA yang boleh tolak ansur sikit..


23 lovely comments:

"cikkin" on December 22, 2010 at 2:16 PM said...

tapi u look cantik & sweet on ur e-day..=)

K.I.N.A on December 22, 2010 at 2:23 PM said...

cikkin, dlm gmbr je kot..depan2 oh hanya Allah yg tahu..hehe..btw, thanx 4 the compliment..;)

Mama Kembar 3 on December 22, 2010 at 2:24 PM said...

kina, mama tgk kina lawa jer :-)

NAZRUL AHMAD on December 22, 2010 at 2:31 PM said...

seronok dengar cita orang kahwin,bertunag,,ehhe...kita nie masih mencari g,huhu

iedayah on December 22, 2010 at 2:39 PM said...

sweet lor dear after lap2..npk natural gitu

liyana on December 22, 2010 at 2:45 PM said...

cantik je tgk.. kita dulu lagi buruk.. huhu

mizz sue on December 22, 2010 at 2:59 PM said...

cantik je..kina.kalau su pun suka yg nipis je

ct_cucubi on December 22, 2010 at 3:07 PM said...

hihihihi.. mak andam mmg mcm tu.. kene cr mak andam yg faham boleh terime dan respect skit kehendak kite..

Ms and Mr Red Ribbon on December 22, 2010 at 3:51 PM said...

cantik jer... xnampak tebal... mungkin dalam gambar kot nampak natural... xtgk lagi yg original :)

sk on December 22, 2010 at 4:01 PM said...

kesian kina.. mmg ada tukang mekap yg perangai camtu. klu org minta tanak cabut bulu kening, dia buat jugak. pastu ada yg perangai eksyen sket. ni selalunya mak andam yg kat kampung2 tu la..

nnt utk kawen, sblm book kina tanye awal2 psl benda2 ni sume. kalau yg MUA yg muda2 ni biasanya okay.. boleh tolerate..

safiyyah osman on December 22, 2010 at 4:05 PM said...

sweet ja makeup:)..xnampak heavy...selamat bertunang...nanti makan nasi minyak pula:)

.::DinCma::. on December 22, 2010 at 4:42 PM said...

yaa.. natural make up lebih cantik..
xpe la dear.. semua dh selesai kan..
kina tetap nmpak cantik! ;-)

n.i.n.a on December 22, 2010 at 6:43 PM said...

dah lap baru natural sket.. takper.. tetap cun :D kina, review psl tudung pulak eh :D

NISS on December 22, 2010 at 8:02 PM said...

comel sgt kina..tak make up pon comel..make up lagi la..huhuhuhu

darkbatman on December 22, 2010 at 8:35 PM said...

wahh.. dh jd tunang org dh..tahniahhhh

Rilla on December 22, 2010 at 9:04 PM said...

Gambar last skali tu paling cantik *.*

.: an :. on December 22, 2010 at 11:08 PM said...

yup, stuju! pasni review psal tudung lak eh.. plis.. plis... =D

Reen Tart Nenas on December 23, 2010 at 11:23 AM said...

Kina, nanti boleh hire MUA keh :) takpe, berhabis sket, janji puas hati :)

~ mizzAmy ~ on December 23, 2010 at 3:37 PM said...

lorrr.... tak nampak tebal sgt pun. chantek jer. tapi tuh lah, hanya kita je yg tahu kita selesa ke tak dgn make up tuh kan?

Syima Syaz on December 23, 2010 at 11:36 PM said...

cantik...
memang kalau kita tgk cermin nampak tebal tapi sebenarnye membantu masa tangkap gambar...
tapi cantik la dear

Siti Safiyyah on December 24, 2010 at 10:40 AM said...

cantik tapi tula, sian kina tepakse redha jela..hehe :)

T I N A on February 28, 2011 at 6:30 PM said...

siapa MUA tu kina? kite tengah carik MUA kat kuantan ni. takut kang teramik dia pulak.
kite pun tak suka mekap tebal, muka jadi lain :(

T I N A on February 28, 2011 at 6:31 PM said...

kina tau tak MUA kat kuantan yang best & mekap natural?

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork