Renungan : Nak hapuskan dosa setahun


Salam..
Esok 1 Muharam kan..Bermulanya satu tahun baru..
Dalam setahun ni entah berapa banyak lah 
dosa yang kita buat kan? Samada sengaja atau tak sengaja.
Sama-sama kita muhasabah diri.

DOA AKHIR TAHUN HIJRAH

Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk
waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah. Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan
berkata:
"Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada
setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca
doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun"

Download, save & amalkan doa akhir & awal tahun di sini..

Sumber: http://surau.townplan.gov.my

7 lovely comments:

nYomeL on December 6, 2010 at 12:01 PM said...

Kina, tq for sharing this! nak sharing caring kat my blog jugak laa.. ;)

K.I.N.A on December 6, 2010 at 12:09 PM said...

hehe..ok kak..;)..no prob..sharing is caring..

~ mizzAmy ~ on December 6, 2010 at 3:16 PM said...

lepas asar jap lagi, harus baca nie. ;)

.::DinCma::. on December 6, 2010 at 3:21 PM said...

thank for sharing;-)

♥ balkidz_hunny ♥ on December 6, 2010 at 8:44 PM said...

Kina, awak telah mencari info di web town plan kan? HEHE. my mother yg monitor info surau tue. :)

bytheway, sharing is caring rite?

nur on December 6, 2010 at 10:13 PM said...

Salam Maal hijrah ye kina
ALL IN ONE

MiSS NaDieYA on December 7, 2010 at 3:06 PM said...

KINA
salam maal hijrah

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork