My Engagement Day : DIY bunga tangan fererro roche


Salam semua,
Ingat post pasal semua fererro roche yang kina beli nak 
buat hantaran telah dingap kina 1 per 1..haha..tapi..
berbekalkan semangat waja 44..dapat jugak buat bunga tangan
yang ada banyak-banyak ketul fererro roche..hee..suke!

Meh kita zoom bunga tangan DIY fererro roche
yang kina buat dengan ibu kina malam nak bertunang..
gambar diedit by my bestfren firuz..;)..tq dear..
Bahan-bahan yang digunakan
Pemegang bunga tangan siap dengan span boleh beli dekat semua house. 
Bentuk macam mic tapi kina pinjam kawan punya.
Bunga artifical beli dekat COWBOY RM4.90.
Fererro roche yang paling besar, separuh ngap jugak..haha
Dawai bunga colour hijau untuk lilit fererro roche..
Net keras sikit warna emas..
Riben besar berwarna emas & putih..
Sori la kina lupa nak ambik gambar untuk buat tutorial lagi..

fokus dekat hand-bouquet fererro roche itu..
Bila dah siap sarung cincin & bergambar adik sepupu semua beratur nak 1 fererro roche..


19 lovely comments:

Ms and Mr Red Ribbon on December 21, 2010 at 11:48 PM said...

alaaa comeynyer bunga sekali ngan ferrer rocher... :)

btw bertunang kne ada bunga juga yer... *tolong ajar, sifu... sy nak tunang juga*

K.I.N.A on December 21, 2010 at 11:55 PM said...

tq dear, kalau takde bunga tangan pun xpe..hehe..kina bawak ke mana-mana bunga ni sebab bleh bantu hilang nervous & cuak..hehe..

♥♥ eija ♥♥ on December 22, 2010 at 12:14 AM said...

cute laa kina :)
hehe 2 in 1 hehe
boleh jadi bunga boleh makan jugak lepas majlis hehe

anaztasias aira on December 22, 2010 at 12:24 AM said...

waaaaaaaaaaaaaaaah sweetnya dan nyummy hehe :D

CikSyafa on December 22, 2010 at 3:11 AM said...

congrats my dear,
ur handflower sgt laa shuweet...cam tuan dia ^__^

LittleSunshine on December 22, 2010 at 7:24 AM said...

he3..gud gud,,,yg best time last blh la mkn coklat..nnti bila kawen..nk ltk coklat apa plak kat handflower.. ;)

Xora on December 22, 2010 at 8:08 AM said...

kalau ada scene campak bunga tangan ni, confirm saya rebut :P

"cikkin" on December 22, 2010 at 8:18 AM said...

alololo...sweet sgt..hehe.=)

lovelyadibah on December 22, 2010 at 9:18 AM said...

comel jer fererro roche 2..:)mcmana nk wt hand bouquet 2 ea??

Khumaera Ismail on December 22, 2010 at 9:21 AM said...

kreatif nye pkai ferrero rocher..nape ta letak sume coklat..tak yah bunga.. ;)

K.I.N.A on December 22, 2010 at 9:31 AM said...

eija: hehe..mula2 ibu suruh buat hantaran tapi kalau buat hantaran dapat dekat pudin..haha..

nora: sweet eh..makan pun sweet..

syafa: hehe..tq dear..

K.I.N.A on December 22, 2010 at 9:33 AM said...

aliza: masa kawen nak pki freshflower je kot..hehe..

xora: tak sempat campak org da serbu..hehe..

cikkin: tq dear..hehe..

K.I.N.A on December 22, 2010 at 9:35 AM said...

adibah: kena pakai dawai utk buat kaki fererro roche tu..tang tu je yang susah sikit..then cucuk2 aje..hehe..

maera: memang nak buat semua fererro roche tapi my mum nak letak bunga juga..

Reen Tart Nenas on December 22, 2010 at 11:56 AM said...

owh nak coklat itu je, bunga takmo :p

~ mizzAmy ~ on December 22, 2010 at 12:04 PM said...

kalau amy pun, turut serta dlm sesi beratur tuh. hehehe...

farahfatihah on December 22, 2010 at 1:28 PM said...

lepas majlis leh la ngap kan =)

FiZ on December 22, 2010 at 4:18 PM said...

wah..bestnye dpt diy sndri hand flower...lg puas kan...:p

.::DinCma::. on December 22, 2010 at 4:47 PM said...

bunga tgn kina naik seri dia..
tahniah2! good job..
like;-)

nYomeL on December 23, 2010 at 11:21 AM said...

sedapnye bunga tangan kina!
yummy! hehe..

unik & cantek!

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork