Beijing : Waktu & Internet in Beijing,China

Salam
Sebelum pergi Beijing, kina google dulu hotel yang bakal disepahkan oleh ktorang..

Nama hotel tu Ming Du Hotel..Hotel ni taraf 4 bintang..
Facilities ok, yang penting ada heater..fuu..kalau tak tidur gigil..
Hotel,makan, lawatan da masuk dalam pakej trip under ICT..
Apa ke benda ICT tu? Islamic Chinese Tour..ni pun ada yang nak dikomen ni..
Tapi simpan dulu la eh..huhu..

Dalam website hotel tu ada state internet free tapi sampai2 kena bayo pulak..
50yuan sehari iaitu RM25 sehari! Tak ke cekik darah?
Berukband Maxis yang kina pakai ni pun baru RM48 sebulan..

Yang lebih tragis Republic of China ni diorang block

FACEBOOK & BLOG
Untuk orang yang setiap hari mengadap blog & Facebook
Kompem-kompem mati kutu kan? Terpaksa la tidur awal..hehe..

How about time zone kat China? Sama ke dengan Malaysia?
Yes..Sama je sebijik sejibon..Kat sini pukul 1 kat China pun pukul 1
Tapi yang membezakan adalah musim & cuaca..
Sebab masa kina pergi kan musim sejuk, so malam lebih panjang.
Dekat sana pukul 6.00 petang dah gelap gulita..Pukul 9.00 dah tidur..
Tapi tak juga bangun awal..haha..


9 lovely comments:

Adila Yusof on January 28, 2011 at 1:40 PM said...

kina buat lawatan ape kat beijing?bestnye..:)

nYomeL on January 28, 2011 at 2:04 PM said...

pengalaman kan kina..
ok.. waiting for next story! ;)

♥ balkidz_hunny ♥ on January 28, 2011 at 2:25 PM said...

wahhh! dah update pasal beijing ehh! :D
FM ade tak untuk aku? :D HAHAHAHA joking!

"cikkin" on January 28, 2011 at 2:41 PM said...

suke bace cite membe2 yg da g melawat negara org..sbb kite x tau lg nk sampai ctu bile..cite lg kina..=)

aah..nak tanye jugak..kina g beijing saje2 ke? sbb keje?

Sharifuddin & Shakina on January 28, 2011 at 4:55 PM said...

adila: lawatan sambil makan angin..hehe..sje2 1 family..1st time ni gi oversea..

sis nyomel: baik bos..hehe..

qis: bak alamat!hehe

cikkin: orite..tengah pk nak story ape lagi..huhu..pegi saje2 je cikkin..

Sery Suryani on January 28, 2011 at 7:46 PM said...

wah..
best nye..
sy dh vote kamu pnye..
jom like 117 plak..

Sharifuddin & Shakina on January 28, 2011 at 9:58 PM said...

ok sery..tq..vote 117 ye..

LittleSunshine on January 29, 2011 at 7:20 AM said...

lau liza mati kutu xde fb n blog..hehhehehe,,lau nk gi mn2 make sure ade internet..
btw,liza dh vote 4 u..gud luck =)

nur on February 1, 2011 at 5:25 PM said...

sama ye masa tu kina.. seronok ye dpt g china.. kene block ye blog.. tu pasal pudin yg update blog eh..
Jemput ke:ALL IN ONE

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork