Beijing : Hunting them


Salam
Lupakan drama butik maju junction yang meluatkan tu kejap..

Now, nak kembalikan kepada mood holiday..hoyeee....
Mesti ramai yang amik cuti hari jumaat ni kan? Yela..cuti bersambung..

Berikut adalah barang-barang yang harapnya kina jumpa dekat Beijing..
1) Cadar & Langsir 
Kina mau cadar yang tak berkilat..
Langsir pun nak yang panjang tu..
Untuk bilik pengantin nanti..hehe..warna pilihan white @ champagne
simple tapi cantik!macam hotel..

2)Paper bag / paper box
Kina perlukan paper bag atau paper box yang saiz tak kecik tak besar..
Harap boleh dapat harga super murah..$_$
paperbag untuk doorgift
3) Mantilla veil
Kalau ada veil yang dah siap tapi murah nak cari warna ivory white..
Kalau takde ingat nak DIY..huhu..
baru tahu nama die veil ni mantilla

4) Penutup telinga untuk musim sejuk/Ear Muff

Sekarang kan winter di sana, suhu dalam range -4 ke -12 darjah celcius..
Erm..malam pun dah tak pakai kipas sekarang..mampukah bertahan?
Kalau tengok cite omputeh & korea kan dorang selalu pakai ni..
Masa ni la nak beli & pakai..hehe..
Konon2 la macam pelakon korea..haha..
Encik pudin sila jangan jeles..^_^

so comel kan?hehe
5) Hadiah Giveaway
Takkan lupa dekat hadiah giveaway korang..hehe..
;)

21 lovely comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ on January 19, 2011 at 12:56 PM said...

Bestnye kina.. jeles sgt. sane barang dah la murah2...

K.I.N.A on January 19, 2011 at 1:03 PM said...

iyup kasut pink..& kena prepare utk bergado gak nak tawar barang..since kite tourist..;)

~ mizzAmy ~ on January 19, 2011 at 1:03 PM said...

selamat bercuti n bershopping kina. ;)

K.I.N.A on January 19, 2011 at 1:03 PM said...

tq amy..;)

LittleSunshine on January 19, 2011 at 1:37 PM said...

bestnya shopping brg kawen..
lg best kalau brg yg nk dicari tu dpt & murah =)

veesakura on January 19, 2011 at 1:39 PM said...

beshnyer!! dahle sana barang murah. i jeless u! hihihi

Lyana MK on January 19, 2011 at 1:39 PM said...

kirim!!

nYomeL on January 19, 2011 at 1:40 PM said...

happy holiday kina!
enjoy your hols kayy.. :)

elle's laaa~ on January 19, 2011 at 1:43 PM said...

happy holiday kina .. :)
have a safe journey yaa...

Rilla on January 19, 2011 at 2:14 PM said...

Bestnyaa..
Kina, kat sana accessorries pun murah-murah tau. Mana tau kalau Kina ada plan nak beli tiara/crown instead of sewa, boleh try cari kat sana.

Hati-hati k, dear

luvira on January 19, 2011 at 2:25 PM said...

kina darling,

since u nak g musim sejuk, so, ira advice jangan lupe bawak long john, cari long john yang memang untuk suhu minus..itu paling penting..

ok, happy shopping..hope semua barang dapat di beli..tapi ikut pengalaman ira, kalau shopping masa winter nih tak bape best, sebabnye, terlalu sejuk..so tak happy shopping, pastuh, kebanyakkan barang2 yang dijual adalah barang2 keperluan winter..so, make sure, kina g tuh, dah tau mana nak cari semua barang2 yang nak di beli ;)

ok, enjoy ;)

miey anna on January 19, 2011 at 2:52 PM said...

wah..bestnye nak pegi bejing neh..hehe..

me doakan kina selamat pegi n balik..=))

ElyaElmo on January 19, 2011 at 2:58 PM said...

kinaaa......ambik gamba bnyk2 tauuu :D

intan on January 19, 2011 at 3:59 PM said...

hai kina, take care dear! nanti cite la psl experience di beijing tau! kite pon nak g china gak nanti tp gi guangzhou n shenzen~ selamat pegi dan balik..

iedayah on January 19, 2011 at 4:02 PM said...

wa...sronoknye bercuti...jgn lupe kt kmi mase kmu cuti nnt ea kina..=)

miss puteri on January 19, 2011 at 7:38 PM said...

heee. best!!! takecare dear kina! moga semuanya ad n murah2!! bolehla kina beli semua! hee

nur on January 19, 2011 at 8:48 PM said...

wah.. bestnye nak g beijing ye

Jemput keALL IN ONE

Aya on January 20, 2011 at 12:17 AM said...

alahai comelnye ear muff tuh. nway, slmt bercuti! blk nnti jgn lupe review byk2 ye :)

.::DinCma::. on January 20, 2011 at 1:17 AM said...

bestnya dia nak g Beijing.. harap dpt apa yg dicari tuu.. happy holiday dear & take care;-)

Yuna Heri on January 20, 2011 at 1:17 AM said...

Selamat berpergian, Kina.
Plus, jangan lupa selalu pakai pelembap, kalau tak nanti kulit mengelupas dan gatal-gatal, especially kalau mandi selalu. Kalau boleh guna sabun berubat, yang nilai kelembapan dia tinggi. :D

:: noremy anak rahmat :: on January 20, 2011 at 10:03 AM said...

beshnyer...jeles!

pa pep un,hepy holiday k..

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork