Perlu ada dalam kad kahwin

Salam
Masih ada 8 bulan lebih lagi majlis..
orang kata masih terlalu awal untuk buat kad jemputan kahwin.
Tapi bulan ni kan ada banyak pameran pengantin..sudah tentu..
akan ada booth promosi kad kahwin ni..

Apa yang perlu ada dalam kad kahwin anda?  
  1. Mulakan dengan bismillah & ayat-ayat suci baru berkat sikit..;)
  2. Nama pangkat seperti, datuk,tuan, puan,cik
  3. Warna kad ikut tema kahwin & konsep yang disukai..
  4. Nama ibu bapa & pasangan pengantin..
  5. Tarikh walimah yang betul..ada juga yang tersalah pergi majlis kang..hehe..
  6. Lokasi iaitu map yang jelas & mudah..lagi bagus letakkan kod GPS..
  7. Gabungkan 2 2 belah pihak untuk penjimatan berganda..
  8. Kata-kata yang ringkas tapi padat..
  9. Tiada salah ejaan dalam kad anda..
  10. Gambar? kalau anda rasa anda comel takpe kot..;)
promo dari kad lestari..boleh klik sini

promo dari kad kahwinku..klik sini
 Kina nak pergi tengok pameran pengantin malaysia 
dekat ampang nanti..siapa lagi nak pergi?
jom2..kina pergi hari sabtu 8/1/2011..
nak check it out promo kad kat sana..
ada yang beli 1000kad dapat kotak la..
dapat bunting free la..
so nak tengok apa plak promo untuk 2011 ni..

12 lovely comments:

Lyana MK on January 3, 2011 at 6:44 PM said...

yup minggu nie pun yana nak gi sane kina!! kalo terjumpe tego2 lah yer eheeh

K.I.N.A on January 3, 2011 at 8:18 PM said...

ok..hehe..kina ni segan skit..;)

K.I.N.A on January 3, 2011 at 8:18 PM said...

ok..hehe..kina ni segan skit..;)

Rilla on January 3, 2011 at 8:19 PM said...

Insya Allah, Rilla pergi. Lagipun, dekat sngat dah dengan rumah Rilla :D

Sekarang ni sangat banyak promo untuk kad kahwin kan? Ada yang free gift box la, free bunting la, rambang mata nih

anaztasias aira on January 3, 2011 at 8:25 PM said...

Insya Allah ada rezeki kita jumpa nanti =)

Noor Nabila binti Jasni Teoh on January 3, 2011 at 8:30 PM said...

hehe...yg tema crystal blue tu kan?selamat men'survey'...nbila tgk tema die mmg auto teringat shake..kalau tema kalu biru la nnt kan..hehe..amik idea pon xpe...

hmmmm...promotion kad semua lebih kurang biasanya..time karnival2 ni best la kan...choose the best je nnt!
selamat semuanya ye!

=D

K.I.N.A on January 3, 2011 at 10:05 PM said...

rilla: jumpa kamu di sana!hehe..

nora: arap dpt tgk nora amek hadiah..

bella:a,ah yg tema biru tu..hehe..maybe amek biru kot..hehe..

LittleSunshine on January 4, 2011 at 8:05 AM said...

insyallah...liza pun nk pi..tp xtau gi hari ape... =)

mizz sue on January 4, 2011 at 8:20 AM said...

INSYALLAH..KINA,SU PERNAH TERBACA XBERAPA AFDAL LETAK BISMILAH KAT KAD KAWIN DIKHUATIRI AKAN DILANGKAH..JUST SHARE PERNAH BACA HAL NI

K.I.N.A on January 4, 2011 at 9:28 AM said...

liza: pegi la hari sabtu..hehe

sue: oh yeke? ok..tq 4 sharing ye..mungkin boleh letak doa je kn..

"cikkin" on January 4, 2011 at 9:35 AM said...

cikkin pon insyaallah akan pergi..nk cr OP + OV..huhu..lambat da kan..
waaa~~

ctmah on January 4, 2011 at 2:40 PM said...

saya pun Insya Allah akn pergi hari sabtu tuh.kena cam muka kina nih :)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork