Wedding Blogger: Ralat di majlis Amelyn & An

Salam
Hey..bukan ralat yang berlaku di majlis mereka..
Kina rasa ralat sangat sebab kamera kina yang hampeh..
Tak nak cakap tukang yang ambil tu hampeh sebab die memang baik..
Haha..!
Yup, my fiance adalah lelaki yang terbaik pernah dikenali..
Ok..tak leh puji lebih-lebih..nak cerita perjalanan ke majlis mereka ini.

Ralat sangat-sangat tak dapat share gambar dengan semua..
Sila salahkan kamera tu lagi sekali..habis semua gelap sahaja..
Kina pergi dengan Yumie, another pahang bride-2-be..
Dengan yumie yang akan berkahwin bulan 3 nanti,,

Berjanji untuk menunggu di hentian serdang sebab kina tak tahu jalan..
Yumie stuck dalam traffik jem, jd kitorang sampai agak lambat..
Apa yang penting Yumie memang penunjuk arah terbaik..;)

Sampai-sampai dekat club house bangi, dengan ujan riang turun..
Nampak Amelyn cantik dengan baju bertandang silvernya..
Unik sangat baju die..upper body kain songket, lower part chiffon..
Moreover! kain songket tu sebijik dengan sampin hubby die..
Kita tunggu amelyn review pasal baju die ok..

Kesian korang tak dapat tengok gambar cantik..

Yang paling tergelak besar..masa tengah tunggu turn nak bergambar..
Tiba-tiba ada seorang pakcik macam ada iras amelyn bersuara..
Eh, Cik Din..macam mana cik din ada kat sini? cik din kawan dengan siapa?
Ohoo..ye..saya kawan dengan dorang (sambil tunjuk dekat pengantin)
Cik Din, tu la anak saya..terima kasih sebab datang..dah makan cik din?
La..yeke?saya dah makan dah..ni tunang saya..tahniah ye..

Sungguh kecik kan dunia ni?hehe..

Next, kami bergerak ke shah alam..laju juga kitorang merentas highway..
Sebab time tu dah 2.30pm..Alhamdulillah kami sampai pukul 3.30pm..
Thanks to banyaknya signage yang An letak..kompem tak sesat..;)

An buat majlis di rumah dengan Arabian Canopy..Tema peach pink belacan..
Dapat jugak kina tengok veil hasil DIY An..& what i wanna say..
An & Akmal pasangan yang sangat comel..An nampak lain sebab tak pakai spek..
Kina ni macam da kenal lama je dengan An padahal jumpa masa
wedding xora & zaila sekali je dulu..hehe..

Pelamin die kecil tapi super cantik! Pakai fresh flower, lighting cantik..
Kina rasa tudung yang An pakai macam tudung chiffon yang kina pakai masa bertunang..
Tapi An sangat busy jadi tak sempat nak tanya..Paling kina suka
kotak doorgift dia yang ada doily paper yang dicop rubber stamp..
Kreatif sangat rasa macam nak buat macam tu je..;P

Ok la..mesti korang tak puas hati kan takde 1 gambar pun..
Tepek jugak la kat sini, tapi please jangan merungut ye..haha..
Memang gambar tersangat buruk..rosak belaka..haish..sabar jela..

snap curi-curi pakai handphone je..tak jelas gak pun..suke bunga kristal itu..

korang tangok mesti rasa bengang je kan..haha..sorry amelyn..huhu..

lighting kamera yang teruk..padahal sangat cantik
suke kotak silver ni, An beli rm0.50 je dengan sedara dia..noted sedara..mungkin boleh mintak An belikan?haha..;P
doily paper yang ditampal kemudian dicop..smart!
 Last but not least, esok adalah tarikh last untuk mengundi
like contest cst & lynda rahim..Alhamdulillah,suka..walaupun tak sebanyak
irine nadia marcello yang dah 2ribu vote nye..Tak sampai 200 pun..haha..
tapi ada gak yang nak vote seikhlas hati..suka..;)..now dah 141 votes..
Kalau yang belum vote tapi rasa macam nak vote boleh like  
no 150 di http://lyndarahim.com/blog/
Tak menang pun xpe tapi yang penting "Usaha Escalator Kejayaan"


10 lovely comments:

nYomeL on January 30, 2011 at 11:07 PM said...

irine dah 2K dah..??
huhu.. susahla org lain nak beat kalo die masuk kann..?? xpe kina, kite dh vote kina. chaiyok! chaiyok! ;)

~ NANA ~ on January 30, 2011 at 11:19 PM said...

nanti dtg my wedding kt kemaman k :)

Syima Syaz on January 30, 2011 at 11:20 PM said...

kita lagi ralat tak dapat datang...padahal dah janji...sedih!

dyll basri on January 30, 2011 at 11:39 PM said...

eee sume chantek.. sume wedding org aku nak tiru.. hikhik.. kina, menang ke tak, BFF clique will always support each other kan...

yUmIe on January 31, 2011 at 8:58 AM said...

haha penunjuk arah terbaik pn nyaris sesat gak tau..xpasal2 kte kne wt uturn.hehe.yumie pn ralat sbb xbyk gmbr yg yumie capture:(

~ mizzAmy ~ on January 31, 2011 at 3:08 PM said...

amy tak dpt pergi wedding an sebab demam. kalo tak, dpt gak jumpa kina. T___T

Squarecut Ring on January 31, 2011 at 5:05 PM said...

Kina,
ade taggy utk kina. ^_^
http://squarecutring.blogspot.com/2011/01/tag-all-about-my-blog-and-blogging.html

fati on January 31, 2011 at 7:32 PM said...

alololooo~~~~ sayang nye gamba gitu... takpe, atleast dapat tengok ;)

Kina, dah vote, ya!

nur on February 1, 2011 at 3:16 PM said...

Kina..dah vote dah haritu.. semoga berjaya ye dear..
Jemput ke:ALL IN ONE

amElyn on March 15, 2011 at 3:52 PM said...

thanks alot kina for willing to attend!! terharu*
baru reply. agak2 rasa macam nak lempang tak pp gebu ni???? hehehe

amelyn.
http://kumakikaeamelyn.blogspot.com/

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork