Passport to Beijing

Salam
Sebenarnya dragonball ada 7 bijik semuanya..
ok tu semua pun orang tahu..kina peminat Goku!

Plan nak pergi beijing ni pada mulanya 
bukan la sebab nak cari barang-barang kawen..

Bila kina cakap "akak tak jadi kawen 2011, 2012 la"
Masa tu ibu tengah main laptop..dan2 tengah bukak 
website Air Asia la,MAS la,KARGO apa-apa la yang kina tak tahu..
Ibu cakap "akak tak jadi kawen jom la kite gi jalan-jalan".

Dan2 jugak la ada promo kan tiket pergi balik rm500++ ke Beijing.
Terus ibu beli 5 tiket untuk kami sekeluarga..
ingatkan ibu support..rupanya..
Habis hasil ternakan kutu-kutu kina..huhu..sob3..
Duit kutu rm1000 tau simpan setahun..
Mungkin bagi orang lain sikit..Kutu haram?
Rasanya tak bukan dapat bunga ke apa..
Anggaplah kita simpan duit dalam drawer ramai-ramai..
Tiap bulan sorang guna, sorang guna..the end..
Dah la time tu tengah sedih plan tak jadi takpe la..
pergi beijing mengubat hati yang lara..

Tiba-tiba eh2 dapat green light boleh kawen..yeay..i like..
Teruslah menukar niat dari bersuka ria di Beijing 
Kepada nak beli barang yang patut..
Passport dah buat..visa pun dah buat..5 days to go..

 Buat passport dekat damansara dengan bawak 
si kecik vaio ni..kalau tak boring gila tunggu..
Sila la bawak laptop.
Sempat pergi makan angin dulu
Baru passport tu siap..ZzzZzzzz
My first passport! 23 tahun baru ada passport..;)
Prosedur buat passport secara ringkas:
1) Beratur ambil borang untuk diisi
2) Beratur hantar borang yang dah diisi
3)Menunggu untuk dipanggil bayar duit
4)Menunggu untuk dapat passport 

Kina datang pukul 9.30 balik pada pukul 1..
Itu pun kira sangat pantas tau!
2 Tahun = RM100.00
5 Tahun = RM300.00
Kina buat passport untuk 2 tahun sajo..
sempat la untuk honeymoon nanti..hehe..

13 lovely comments:

♥ balkidz_hunny ♥ on January 15, 2011 at 4:09 PM said...

wahh. dah nak pegi. banyak nye i tertinggal.

tak masuk contest ade souvenir jugak tak? HEHE. have a safe journey dear!

LisaLisut on January 15, 2011 at 4:10 PM said...

i nk tye,kalau negara2 Europe je ke ken eade visa ek? asia xyah?ape kriteria kene ade visa?certain negara je?sharing please if u tau la ek :)

Rilla on January 15, 2011 at 4:31 PM said...

Have fun kat Beijing Dear

K.I.N.A on January 15, 2011 at 4:47 PM said...

qish: rindu sama kamu..take care tau..jge baby elok2..hehe..bak alamat..

lisa: kl xsilap kina die ekot kepada negara2 tu sdri..china kena ad visa..indon xpyh..lepas tu gmbr dekat visa tu lain2 pulak..nt kina try buat post pasal visa..

rilla: tq dear..

Mia-Ina on January 15, 2011 at 5:24 PM said...

bestnya dpt gi sana....plg best dpt pi honeymoon lak nanti dgn pasport yg ada

K.I.N.A on January 15, 2011 at 6:08 PM said...

mia: itu..mcm xpcaya pun ada sebenarnye..yezza..^_^

lovelyadibah on January 15, 2011 at 8:08 PM said...

Kina xjd kawin 2011,kawin 2012?ke dba yang salah baca?huhu..

Bestnyer g beijing!ada snow ek skrg kt sana?hee

xoxoxoxo

:)

miey anna on January 15, 2011 at 10:07 PM said...

besttt..nak ekot aci x?? uwaaaa..=p

LisaLisut on January 16, 2011 at 12:50 PM said...

thx kina.hehe.slmt ke beijing.enjoys!!

LittleSunshine on January 16, 2011 at 1:07 PM said...

selamat bercuti wif family ya kina =)

Noor Nabila binti Jasni Teoh on January 16, 2011 at 4:35 PM said...

ait..xnak tnye ke kawan lama mu nih..kan aq dah pernah g sana..hehee...pe pon nak ole2 dari sana ye! hehee..xkan ngan kawan lama berkire kot shake! hehee...

sana mcm kipas2 tangan tu murah la..sgt murah..sbb tu aq beli byk dulu..hehe..tp dah xingat hrganye..kan rmai gak doorgift org bagi tu..hehe..kcuali la kamu nak kelainan kan shake..hehe..then keychain2 penanda buku made from kayu pon murah...hmmm..sutera murah gak kot! nak! hahaa...ade tak sutera corak batik jual kat sana?haha..keje government so nak la tmbah koleksi baju batik..heheee...

i tunggu ole2 u~..xbagi i merajuk!

ElyaElmo on January 17, 2011 at 11:43 AM said...

bestnye gi beijing kina....elya mmg teringin ke sana

cik nurulain on January 17, 2011 at 12:02 PM said...

wow. tak jadi kahwin ke beijing pula. fun! best ah takde la pressure dgn prep wedding je..

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork