Kisah buffered earning ke-5 & metered earning

Kenapa bila pakai laptop kina ni lambat gila loading untuk buat new post..saje tanak bagi post..kan da banyak stori tertunggak..nak cite pasal interview panjang sangat..nak cite pasal buffered earning dan metered earning la dulu..Esok janji cite pasal interview SPA tu..

Buffered earning yang ke5 jatuh kepada nokia lagi..tq nokia sebab berkenan dekat blog ni..sekali lagi buffered earning yang kina dapat mesti nak bertepek dekat LR iaitu Large Rectangular..ala iklan bawah bawah post ni..

 Kina musykil jugak..kenapa BE mesti dekat situ..kalau bahagi-bahagi tempat lain macam sidebar ke kebarangkalian untuk dapat lebih banyak klik tu tinggi..so kina pun buat tak malu hantar tiket @ soalan dekat pihak nuffnang..Yang bagusnya nuffnang akan balas dengan cepat tau pertanyaan korang..esoknya insyaAllah sampai la jawapan..

Jawapan berbunyi macam ni la..

Sebenarnya kedudukan iklan Buffered Earning (BE) adalah ditentukan oleh pihak pengiklan..jadi tak pasti kenapa mereka berminat untuk letak iklan dekat bawah entry kina tu..tapi as long as BE tak pe bukan?hehe..

Kina takde la nak balas..tapi tetap akan cakap..TAKPE Nuffnang..Asalkan selalu lah bagi BE..i like!

Mungkin sejak 3 menjak ni kina takde update blog..blogwalking..so satu BE dah transform menjadi Metered Earning (ME)..so total sekarang 4 BE & 1 ME..Metered earning ni adalah BE yang expired..

InsyaAllah..lagi 5 hari genap la 2 bulan cik kina n en pudin bersama mr nuffnang..kalau semua BE da jadi ME da boleh cash out kot..tapi ingat nak kumpul sampai 11.11.11 baru cash out..boleh kan???hehe..

sharing je..walaupun ciput..alhamdulillah..rezeki nuffnang..


16 lovely comments:

elle's laaa~ on October 25, 2010 at 10:16 PM said...

best nye kinaa .. kite ni dok laa ari2 nunggu kott ade be sangkot .. tapi xde jugakk .. sodeyhhh laa haiii ... ape ponn, congrates laaa dpt be baru ... nti jgn lupe banje tau bile cashout .. hehehe

MiEzA on October 25, 2010 at 10:35 PM said...

congrats kinaa

iedayah on October 26, 2010 at 8:21 AM said...

wa...kina kayo kina kayo..

hana yoriee on October 26, 2010 at 9:32 AM said...

huhu..dulu pun macam kina jugak..berderet ni BE..tp sekarang sume dah metered..pas 2x cashout *** dah tak dapat plak BE nye..huhu..sodeyh..sekarang iklan per click aje yg tinggal bila stats tinggi..huhu

nuffnang..sila lah jgn merajuk..huhu..nak BE lg boleh?

Namie Amir on October 26, 2010 at 9:50 AM said...

hebatnya bakal biras k namie nih :-)

K.I.N.A on October 26, 2010 at 12:10 PM said...

@elle's laaa~ hehe..nanti mesti dapat tu..insyaAllah..belanja nasik minyak bleh?

K.I.N.A on October 26, 2010 at 12:10 PM said...

@elle's laaa~ hehe..nanti mesti dapat tu..insyaAllah..belanja nasik minyak bleh?

K.I.N.A on October 26, 2010 at 12:12 PM said...

@MiEzA tq mieza syg..

K.I.N.A on October 26, 2010 at 12:12 PM said...

@iedayah hehe..makcik kayo..:P

K.I.N.A on October 26, 2010 at 12:12 PM said...

@hana yoriee wah..hana da 2x cash out tu..hebatnye..

K.I.N.A on October 26, 2010 at 12:13 PM said...

@Namie Amir hehe..u also can do it la..

fairus on October 26, 2010 at 12:22 PM said...

Belanjalah, ape lagi..

K.I.N.A on October 26, 2010 at 2:22 PM said...

@fairus insyaAllah..hehe..

ChiKeDees on October 26, 2010 at 2:57 PM said...

congrats..bila nak tiba giliran ai plak,asyik dengar cerita orang je..

K.I.N.A on October 26, 2010 at 3:16 PM said...

tq chikedees..hehe..insyaAllah tak lama lagi chikedees plak dpt ok..

ken on October 26, 2010 at 5:17 PM said...

cool.. keep it up :)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork