Apa korang cakap dengan Bakal Mak Mertua?

Salam & selamat pagi semua..Kina tengah bersiap-siap nak pegi Universiti Teknologi Petronas untuk konvo En.Pudin..Sempat lagi nak post entry kan..Dah la tak tengok map nak pegi nanti..Ok2..Entry ni just nak tanya para blogger yang berpengalaman lagi hebat..

Kalau korang jumpa dengan bakal Mother-In-Law (MIL), korang sembang ape eh? Neves sikit sebab ni second time nak jumpa..tak tahu nak tanya apa selain Makcik sihat?huhu..cuakss..

16 lovely comments:

♥♥ eija ♥♥ on October 17, 2010 at 9:51 AM said...

hehe...
situasi kina sama macam ja, minggu lepas kali ke dua jumpa bakal mak mentua, minggu depan sekali lagi...
ermmm tak tahu nak cakap ape, tengok keadaan laaa hehe....
tapi memang takut tiap kali nak jumpa bakal mak mentua hehe

nur on October 17, 2010 at 10:36 AM said...

just be yourself and don't pretend..
jangan lupa salam cium tangan peluk2..

ALL IN ONE

cik syahira on October 17, 2010 at 11:06 AM said...

assalamualaikum kina.

alhamdulillah, syira dah biasa jumpa emak sweetheart. sekarang tak kekok sangat la.

masa 1st time jumpa tu siap prepare skrip lagi nak cakap apa, tapi bila syira salam cium tangan, emak dia terus peluk cium .. speechless terus.

tak banyak cakap pun tak apa, senyum je. dia tanya baru jawab. maklumla tengah-tengah nervous ni takut tersilap cakap pula.

apa yang penting, jadi lah diri sendiri. parents dah didik kita dari kecil sampai sekarang, tunjukkan peribadi yang baik depan mereka.

insya Allah, semua akan baik-baik belaka.

Khairiyah aka Kerry on October 17, 2010 at 11:13 AM said...

time akak kan,mak die yg bnyk tny.akak jawab jee..haha.mak die yg bnyk ckp/tny..mmg neves but then ok dah mcm mak sendiri.terkedu gak la bila di tarik utk cium pipi.kalao mak je tape, ni adik2 pun join.haha.malu2..nk kasi script mmg tade,nnt mmg akan terkuar sendiri nk ckp ape.spontan jee.hehe

Reen Tart Nenas on October 17, 2010 at 12:57 PM said...

hehehe sembang2 je... tgk la topik ape yg menarik. saye dulu memula nebes gak. tp pertemuan pertama sebelum kapel lagi, so rasanyer topik yg berlaku ketika itu amat membantu :)

Renee Meow on October 17, 2010 at 2:04 PM said...

meowmeow~

owh dont worry sgt ler dear... borak je ape2 dgn future MIL tue.. OR u study dulu perwatakan dia ngan ur future hubby.. tanya kat future hubby mama dia suka ape, xsuka ape,etc,etc... so bile jumpe ngan future MIL, bukak ler topic yg dia suka.. if u worry to much u'll end up sabotaging urself.. :) just be urself..gudluck!


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

d'Fedrin on October 17, 2010 at 4:56 PM said...

Hal ni nana rase nana tak boleh la nak membantu sgt sbb mak en. kekasih hati dah macam mak sendiri dah. dy yg mengasuh nana dari kecik.

Tp kn, nana rase... idea renee meow tu ok. Ckp topik ap yg MIL Kina suka. Hehehe. Good Luck ye.

:)

Cieri on October 17, 2010 at 5:07 PM said...

saya baru 3 kali jumpa bakal mak mertua. first jumpa masa dia n rombongan first sampai KB,nak bawak g guest house. second time,masa tunang.third time masa nak hantar dorang balik lepas tunang. sume ni in 3 days.
call ada la 2,3 kali.tanya khabar, borak2 pasal uni,cuaca kat jepun etc etc.

Rilla on October 17, 2010 at 5:52 PM said...

Rilla pun baru berapa kali je jumpa FMIL. Selalunya tunggu dia tanya je, baru Rilla jawab.

Mia-Ina on October 17, 2010 at 7:50 PM said...

salam, cium tgn & peluk dia..tanya dia sihat ke tak. if dtg rumah, bw buah tgn sikit....selalu sembang bab kesihatan mak mertua, bile dia dh start cite, br masuk sikit...

Durruz on October 17, 2010 at 9:33 PM said...

oh, bf student UTP ke ni? hehe

junior sy lah ni. hikhik..

anaztasias einz on October 17, 2010 at 10:34 PM said...

kina..Insya Allah kata2 akan terpacul sendiri hik3... all the besh dear n congrats pudin for convo =)

WillBe.Mrs on October 17, 2010 at 11:09 PM said...

Kina...just be urself...for sure she will like u...mcm i she already be my 2nd mother coz we tiap ari jumpe..! mula2 mmg kekok, but after 3 years she become my best fren... gud luck!

Salfiza on October 17, 2010 at 11:09 PM said...

Salam kak kina
1st time komen kt sini..hihi

yg penting cool...
kak kina cool!!~~ hoho
ganbatte ne.. ^_^

Basyirah Abd rahman on October 18, 2010 at 7:01 AM said...

(^___^)
Smile always.. so how's your day?

K.I.N.A on October 19, 2010 at 7:51 AM said...

tq semua..waa..terharu gile..dpt byk respon..so..hows the day kan?
sampai2..salam..FMIL yang tegur dulu..gerak kol berapa..sampai kol berapa..da mkn ke belum..kina jawab je..xd tanya pape..haha..

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork