Buffered earning ke 2 & ke 3 menjelma

Kemarin kina ada buat post tentang BE yang 1st dapat kan..Tiba-tiba..

Sungguh 'unsangkarable' & terkejut..kenapa iklan b.liv & toyota altis yang menawan tu asyik menggantikan iklan nokia..rupa-rupanya..check pagi tadi..sah3..dengan bersaksikan 2 orang saksi..memang 2 campaign itu adalah Buffered Earning dari nuffnang..TQ Cellnique & Toyota..

CTR bonus utk toyota takde sebab takde orang klik kot..hee..


Cellnique ni mesti tahu-tahu je kina ada masalah kulit..;P..haha..

Menarik tau campaign dia..gambar orang picit jerawat pakai playar..haha..orang kata jangan picit..DEGIL..sama macam kina..en pudin pon same gak!!!degil...meh kita dengar nasihat cellnique dengan menyokong campaign cellnique.
money-back guarantee tu


Toyota pulak kereta idaman encik pudin..

Effect highway dalam iklan tu..pergghh..teringat bawak 140km/h slow-slow dekat highway ke sentul tu..Ayah kina pakai Toyota Wish..Memang best bawak..rasa smooth je..minyak pun jimat..

So,sekarang total up Buffered Earning ada 3.. Tapi kan..yang mengherankan..BE ni dia appear sampai tengahari je..BE keluar sekejap-sekejap je tiap hari..

Kina pun godek2 la mr google..

Jawapannya :

BE ada target berapa yang ditetapkan oleh advertiser. Kina rasa untuk blog ni..Advertiser beli 100 unique view je sehari..sebab lepas tu BE akan hilang sebab da lebih 100 orang view iklan tu..kesimpulan ni yang kina dapat simpulkan..tapi kalau seniorita tahu jawapan yang lebih munasabah & tepat please tell me..tq..


Mungkin rezeki bakal pengantin kan?Hehe..Ciput je lagi earning..kina kan baru 1 bulan lebih dengan nuffnang..Blog ni pun baru setahun durian..

Satu lagi..kenapa BE kina semua dekat bawah post..tak kesah la..janji ada..untuk pendapatan sampingan..& menambahkan semangat berblog..

Ada yang tanya tips camne..kina ni amatur lagi..tapi kina try la untuk buat post tips mendapatkan Buffered Earning..InsyaAllah nanti kina post hari Sabtu eh..buat research & ambil masa sket....(poyo je..abaikan)..

P/S : Say Thank You Allah..


4 lovely comments:

~ mizzAmy ~ on October 13, 2010 at 10:23 AM said...

waahh... susah jugak nak dpt buffered earning ni. good luck tau.. ;)

sharifuddin N shakina on October 13, 2010 at 11:01 AM said...

tq dear..amy mesti da sllu dpt BE kan..sebab da lama berblog..

iedayah on October 13, 2010 at 11:15 AM said...

kina ni dahsyat r..siap ad saksi tu yg xthn tu..hihihi..gud luck tau kina

farahfatihah on October 13, 2010 at 11:39 AM said...

boleh simpan duit tuk kawen =) kan?

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork