Rahsia Diet Wanita Perancis

Menurut Mireille Guilliano, pengarang buku best-selling French Women Don't Get Fat, yogurt adalah salah satu rahsia diet wanita perancis..
Ditulis dalam buku tu wanita perancis takkan gemuk..(yeke ni?..tipu doshe)
Bon appetit! (betul ke ejaan?)..huhu..

YOGURT
makan time lunch tadi..gambar dari google tapi memang sebijik sama makan tadi..hehe
KEBAIKAN YOGURT

1) boleh membakar lemak (boleh kurangkan berat badan)
2) membantu penghadaman (melawan bakteria jahat macam vitagen)
3) menguatkan sistem imun (susah la nak diserang penyakit)

Tapi mengenangkan yogurt ni..kina akan ingat satu kisah lawak kami tiga beradik.

Pada suatu hari..

Kami beli la yogurt..Semua perisa lain-lain..Semua bukak yogurt sama-sama..

Kemudian..Ngap..

EEEEEE..YEEEIKS...yogurt ni basi la!..semua pun setuju..tanpa tengok tarikh luput..ok jom buang sama-sama..

2 Bulan kemudian..

Kami beli lagi..kami pun cakap.."kali ni mesti tak basi sebab dah tengok tarikh tu lambat lagi"
Makan..

EEEEE...Kenapa basi jugak ni..hahaha..

masa kecik-kecik..muda-muda..comel-comel
Sebenarnya akan rasa macam basi sebab....Kami tak kacau yogurt tu before makan..haha..Bengong je..




17 lovely comments:

Pencacai Alim on October 5, 2010 at 9:54 PM said...

best..best

fye chan on October 6, 2010 at 8:25 AM said...

haahahaha..apoo daaaa~

Renee Meow on October 6, 2010 at 9:04 AM said...

hye dear..

thanks for d info..nak try gak ler..tapi i benchi yogurt coz rase mcm susu basi.. huhu...

btw, ur wedding 11.11.11? same ler..insyallah i punye date pon 11.11.11.. tp x confirm lagi.. hehe :D

AnEs on October 6, 2010 at 9:12 AM said...

kina,yogurt ne anes suke makan masa sek menengah je..hihi..time gile yougurt tu mmg hari2 la mkn..agaknye sbb tu kot skinny je dulu..masuk asrama da sush nk dpt smpai skang nk try mkn balik da tak suke..tapi yogurt drink pun ok jugak kot..skarang sgt suke ngn bliss strawberri..kina try la yogurt drink plak!hihihi

~ mizzAmy ~ on October 6, 2010 at 10:39 AM said...

amy now pun start makan yogurt, minum vitagen and ribena. konon2 feeling diet lah kan. hehehe....

sharifuddin N shakina on October 6, 2010 at 11:22 AM said...

@Pencacai Alim hehe..tq..tp musykil jugak..ape yg bestnye?yogurt eh?hehe

sharifuddin N shakina on October 6, 2010 at 11:22 AM said...

@fye chan huhu..sabo ajo lah..

sharifuddin N shakina on October 6, 2010 at 11:23 AM said...

@Renee Meow jom2..try minum air yogurt..
hehe..yeke? geng 11.11.11 la ni..xbleh la nk dtg..tp kina pun xkompem lg..macam nak cepatkan aje..haha

sharifuddin N shakina on October 6, 2010 at 11:24 AM said...

@AnEs kina start suke yogurt pun mse sek menengah.. betul ke sbb tu skinny? bukti ni..hehe..yogurt drink pun shuuukeee..

sharifuddin N shakina on October 6, 2010 at 11:24 AM said...

@~ mizzAmy ~ hehe..amy mmg smgt berdiet..kina ni sllu hangat2 taik aym..

cik syahira on October 6, 2010 at 12:20 PM said...

assalamualaikum kina,

saya buat kek red velvet pakai plain yogurt. sedap~

sharifuddin N shakina on October 6, 2010 at 12:39 PM said...

wslm syahira..wah..pandainye buat kek..kina apetah lagi kek yogurt kek cheese kek yang pling simple pun xpnh buat..haha

si biskut on October 6, 2010 at 1:41 PM said...

memang rasanya mcm tue kan...huhu

My TeRrIToRy... on October 6, 2010 at 2:49 PM said...

yogurt besttttt!!

Suzie Sueweeets on October 6, 2010 at 5:31 PM said...

Halala.. Comelnya korang 3 beradik. Hehe..

P/S: Betul ejaan Kina tu. Tapi kalau nak lagi tepat, "Bon app├ętit". Hehe~ Sue blaja French kat U dulu.

Rilla on October 6, 2010 at 7:09 PM said...

Agak-agak kalau yogurt drink macam Bliss tu berkesan tak? Tidak menggemari yogurt >.<
Comel la pic tu

Mia-Ina on October 8, 2010 at 9:14 AM said...

mmg yogurt dikatakan salah 1 rahsia diet kina

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork