Are You Moist Enough?

Cikgu: Murid-murid, hari ni cikgu nak
          murid-murid semua buat 1 karangan
          bertajuk "Are you moist enough?" atau dalam bahasa
          ibunda kita "Adakah kulit anda lembap?"

75 karangan terkreatif cikgu akan bagi hadiah.
(nak tahu hadiahnya? Meh klik sini)

Seorang murid lelaki datang ke depan cikgu dengan penuh selamba.

Pudin: Cikgu, kulit saya yang maskulin ni mana ada lembapnya.
       Macamane saya nak tulis cikgu? Tak boleh nak imagine la cikgu.

Cikgu: Pudin, jangan ingat perempuan je yang kena jaga kulit supaya lembap.
       Cikgu pun lelaki kan.
       Kulit kan organ paling besar dekat badan kita ni.
       Kalau kulit kasar dan rosak. Habis la tubuh kita ni.
       Nah, cuba losyen Vaseline ni. Confirm kamu boleh imagine
       macamane gayanya kulit yang lembap.
       (Monolog dalam hati: macam cikgu ni)



Di balik tabir skrin komik

Pudin: Terima kasih cikgu. Ni sayang lebih dekat cikgu ni.
       Baru bersemangat saya nak buat karangan tu.

Seorang lagi murid perempuan bangun.

Kina: Cikgu-cikgu (dengan penuh bersemangat waja),saya ada losyen vaseline tu!

Cikgu: Oh, yeke kina? Awak pakai yang ini atau yang 3 jenis lain?
(Rujuk gambar di bawah)

Berdiri dari sebelah kiri: Total moisture, Healthy white, Aloe cool & fresh, Intensive Rescue

Kina: Yang tu cikgu. Colour hijau kan.
      Bulan lepas kan saya kena demam denggi cikgu.
      (Memang terlantar di Hospital Kuantan)
      Bila demam saya kebah, kulit saya macam menggerutu & rasa panas.
      Doktor yang hensem dekat situ suruh saya pakai Vaseline aloe cool & fresh ni.
      Bukan saya nak promote cikgu, tapi memang jadi lembut & sejuk je kulit saya.
Hensem ke doktor ni?



Keadaan dalam kelas 5 dinamik hingar bingar. Semua sebut pasal vaseline.

Cikgu: Thank you for sharing kina.
          (Monolog dalam hati lagi: lebih-lebih pulak anak murid aku semua ni).
           Ok, dah-dah jangan bising. Cepat siapkan karangan yang cikgu suruh tu.
           Hantar pada cikgu sebelum 1 Oktober 2010 ni.
           Satu lagi...
           Kalau kamu nak wang tunai hampir RM7000 & produk vaseline free,
           kamu tulis la sekreatif dan segempak habis okay?
           Selamat berjaya!


Murid-murid: O .K Cikgu Vaseline..

Kriiiing....


Gambar wajib untuk Vaseline: Gambar 10 tahun kemudian selepas menggunakan Vaseline.

10x lebih lembap tau.

Pudin lelaki maskulin yang kini berkulit lembap..


Bekas pengidap demam denggi yang sudah pulih kulitnya..


Last but not least..Are you moist enough? Yes you!

P/S: Hasil imaginasi tiada yang kena mengena yang hidup atau mati. Tetapi tetap ada benda yang asli & benar-benar terjadi.
Source: vaseline & mr google.

18 lovely comments:

Nora a.k.a Aira on September 21, 2010 at 1:56 PM said...

kreatif kreatif.. macam baca dekatpaper lak hehe

sharifuddin N shakina on September 21, 2010 at 2:00 PM said...

hehe..tq nora..

Anonymous said...

best3..bagus2...

sharifuddin N shakina on September 21, 2010 at 2:20 PM said...

Anon : 1st anonymous yang komen di sini..time kasih..

nur on September 21, 2010 at 2:33 PM said...
This comment has been removed by the author.
mama nia a.k.a yanti on September 21, 2010 at 2:34 PM said...

amboi syiok nye n3 dia..

nur on September 21, 2010 at 2:37 PM said...

kreatifla.. suka baca.. gudlak.. dpt hadiah leh kenduri terus ye

nuffnang bagi cek?

~ mizzAmy ~ on September 21, 2010 at 2:42 PM said...

siap buat kartun lagi. good luck!! mana tahu dpt 1st prize nanti..

M.O.S.A.F on September 21, 2010 at 6:48 PM said...

hehe...wat an interesting post...tenkiu dear..alles gut =) ich liebe es!!

aesya_echa on September 21, 2010 at 8:29 PM said...

kreatip lagi inovatip..
yeahh..interesting baca sampai habis..hehe..
btw, good luck..
^^

nurayunni on September 21, 2010 at 9:17 PM said...

wah..bez lar bace en3 nie...

sharifuddin N shakina on September 22, 2010 at 7:51 AM said...

mama yanti: tq mama..:)

nur: itu lah..kalau menang bleh buat kenduri kan..masuk tabung kawin..kalau ada rezeki..doakan ye..

sharifuddin N shakina on September 22, 2010 at 7:57 AM said...

mizzAmy:hehe..reengineer je comic tu..:)..tq dear..1st prize??waa..aminkan..

pudin: ich liebe dich my love..:)

sharifuddin N shakina on September 22, 2010 at 7:58 AM said...

aesya: bce sampai habis ye..time kasih ye..:)..

ayunni:tq dear..

fye chan on September 22, 2010 at 8:18 AM said...

wiiooowwww~ GUD ONE!!! semoga dpt 1st place~ Amin~
*promoter terhebat ms kini..kikiki ;p

sharifuddin N shakina on September 22, 2010 at 8:22 AM said...

haha..tq cik puan promoter..:)

mama nia a.k.a yanti on September 23, 2010 at 11:51 AM said...

kina..akk pun join contest

sharifuddin N shakina on September 23, 2010 at 12:37 PM said...

jom join...good luck kak..:)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork