Do-it-yourself = Stairs decor

Sebab rumah kina ada tangga. Jadi, nak gunakan tangga tu dengan sewenang-wenangnya.

Sebab kina nak turun dari tangga ala-ala princess jadi kina nak buat jugak ni.

Sebab kina rasa cam ada orang yang akan nak sponsor bunga hiasan untuk tangga jadi ada duit ke takde nak buat jugak..(punya perasan ada orang nak sponsor)..

Argh..Ada kita kisah?haha..

Kina suka macam stairs decor macam ni...

Jom cuci mata..for more info please click the source link ok..

1) sweet kan warna putih & bunga ni..memang rasa cam princess
source from weddings from above

 2) style hutan rimba sikit tapi tak crowded sangat..cun!
source from francoiseweeks
 3)soft purple & bunga besar di hujung..cantik kan
source from mapleleafdecorations




3) tanglung atau lilin (jangan terbakar rumah sudah)
untuk sesiapa yang ada tangga dekat luar rumah & buat akad nikah masa malam boleh la buat camni
source from bridalsbud
 Agak-agak berapa budget untuk hiasan tangga ni..?

Barang-barang yang perlu diambil kira:
  • Fabrik (Boleh diguna pakai banyak kali)
  • Bunga (Fresh flower? Of course la cannot..mahei tu wey..)
  • Riben (Murah je kan..)
  • Lampu (pencahayaan penting untuk nampak impak glow tangga tu..ni dah ada..)
  • Bentuk tangga (Rumah kina bentuk L)

Hehe.. akan ku diy tangga idaman ku ini..insyaAllah..




17 lovely comments:

Khumaera Ismail on September 29, 2010 at 10:25 AM said...

rumah takde tangga laa...huhuhu~

~ mizzAmy ~ on September 29, 2010 at 10:47 AM said...

saya pun teringin nak turun dari tangga tapi malangnya rumahku syurga ku tak dek tangga. T_______T

ctpayong on September 29, 2010 at 12:13 PM said...

congratulation...tapi hati2 jgn sampai jatuh tangga k

Hanis Azla on September 29, 2010 at 12:22 PM said...

mmg cantik bila wed ada hiasan tangga.. baru nmpk berseri sikit rmh kan..

sharifuddin N shakina on September 29, 2010 at 12:37 PM said...

khumaera & amy :: hehe..kena buat decor lain la kan..

ctpayong: tq..haha..tu la..tengah2 nervous time tu kena jaga la kaki kang tersepak kain tu..haha..

hanis: betul..nampak grand walaupun tak grand mane..hehe

toyolkiut on September 29, 2010 at 7:23 PM said...

takut la ngan tangga..jatuh kang..
nak naik lif je..
hehehe..

b.E.L.L.e on September 29, 2010 at 7:39 PM said...

salam shakina. im following u . dun 4get 2 folo me back,k..

p/s: suke deco tangga yang purple tuh. sweet sangat...heee~~

Rilla on September 29, 2010 at 9:16 PM said...

Rilla poning, nak deco tangga ke tak. Bilik Rilla kat atas, tapi bawah tangga itu adalah stor, sangat banyak khazanah >.<

sharifuddin N shakina on September 30, 2010 at 12:05 AM said...

@toyolkiuthaha..itu kena rumah kondo ke..bertingkat2 ke..

sharifuddin N shakina on September 30, 2010 at 12:06 AM said...

@b.E.L.L.ebelle..kina try follow esok ye..tenet lembab plak mlm2 ni..tq sbb follow ye dear..

sharifuddin N shakina on September 30, 2010 at 12:07 AM said...

@Rillahehe..stor tu kena disorok khazanahnye dgn hiasan.:P

ANET on September 30, 2010 at 12:07 AM said...

go Kina go :)

sharifuddin N shakina on September 30, 2010 at 12:09 AM said...

@ANEThehe..thanx anet syg!

sharifuddin N shakina on September 30, 2010 at 12:26 AM said...
This comment has been removed by the author.
ElyaElmo on September 30, 2010 at 10:35 PM said...

yg 1st tu mmg terbaik..putihh jeeeee

sharifuddin N shakina on October 1, 2010 at 8:01 AM said...

@ElyaElmo
kan..cantik..

masmOna on October 2, 2010 at 12:21 PM said...

kina, rumah mas nye tangga ada dua steps jeh. camno tuh? haha :D

btw, selamat mendeco! for sure akan menjadi cantek kalau dibuat sepenuh hati. huhu

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork