Amaran dari Encik Nuffnang

Pernah 1x tu..kina menangkap sorang blogger ni menipu (macam polis plak)..
Al-kisahnya dia tinggalkan mesej di cbox bestfriend kina..macam ni la bunyinye..
" jln ke blog comel ini..klik nuff lg..jom bw" (saje bagi efek besar dekat situ)

Walhal besfriend kina tu tak de nuffnang pun..nuffnang pun die tak tahu..until I told her la..
Sampai menipu kata klik supaya blogger tu klik balik..harus la kina bengang & sound terus blogger tu..
Lain la kalau betul2 ada iklan & die klik..ish2..nasib baik blogger tu mintak maaf dekat bestfriend kina..hehe..so 0-0 la..lagi2 kan raya..hehe..

Selepas sebulan dengan nuffnang..

kina baru tahu kita tak boleh bagitau orang yang kita klik nuffnang die dan harap boleh klik balik..i thought dah jadi tradisi nuffnanger..maklum la saya budak baru belajar..haha..
certain2 blog saya nampak iklan saya akan klik walaupun dah tahu iklan tu apa..Rupanya itu dah melanggar peraturan..(nampak sangat saya tak baca seksyen 6 tu)..

 Kepada yang tak tahu..macam saya ni..

Jom..katakan tidak kepada penipuan klik atau click fraud ni..ada rezeki ada la..ikhlaskan jiwa..bersihkan hati..baru berkat..
(bila blog ni nak dapat BE dari nuffnang macam blog mr territory..hehe..)

15 lovely comments:

toyolkiut on September 28, 2010 at 11:40 PM said...

blaja dr kesilapan..
TK blogging hanya suka2..
bukan nak cari makan..
tp seronok gak boh ads nuff ni wat hiasan, xle blog kosong je..hehe!
jom pizza..

Khairiyah aka Kerry on September 29, 2010 at 12:08 AM said...

aah kinah.b4 ni nuffnang penah ade anta emel psl ni.tu la ramai blogger buat mcm tu tau patu earning membuak2.huhu.akak dpt emel tu pun baru tau.dasyat gak.tp kite kan tolong menolong.huhu

p/s:status akak tak tukar lg :((

dd dudu on September 29, 2010 at 12:24 AM said...

oo pasan gak ramai yang suke tinggalkan kat chatbox macam tu

tapi baru tau rupe2nyee itu fraud, hohoho

si biskut on September 29, 2010 at 12:45 AM said...

aku pun akui silap aku..
tak kan berulang lg lepas nie...soriiiiiii..

iedayah on September 29, 2010 at 8:37 AM said...

o..bru i tau kina..thanx 4 sharing..

nur on September 29, 2010 at 8:53 AM said...

tq sharing

ALL IN ONE

~ mizzAmy ~ on September 29, 2010 at 9:06 AM said...

dulu2 mmg tak dek pun org yg klik2 nuffnang. and tetiba je dunia blogger ni jadi famous sbb senang dpt duit as their thought mcm main klik2 nuffnang tu. so, tuh yg ada geng main klik2 nuff tuh. lama jugak lah diorg berjaya main klik2 nuff ni until one day nuffnang hantar email to all nuffnanger bagi tahu pasal isu ni. duit nuffnang ni nasib lah, if ada rezeki ada lah kan. macam amy after 3 years blogging tak sampai rm500 pun lagi. kesiannn..... hahahaha....

sharifuddin N shakina on September 30, 2010 at 8:03 AM said...

@toyolkiut
hehe..xbest kosong2 ek..

sharifuddin N shakina on September 30, 2010 at 8:04 AM said...

@Khairiyah aka Kerry
tu la..kite kena tlg menolong rakan2 ek..hehe..

sharifuddin N shakina on September 30, 2010 at 8:04 AM said...

@dd dudu
sama la..baru tau..jom sebarkan..

sharifuddin N shakina on September 30, 2010 at 8:07 AM said...

@si biskut
amek yg keruh buang yg jernih ye idok?

sharifuddin N shakina on September 30, 2010 at 8:07 AM said...

@iedayah
sama la kite dayah..eh..bleh ke pggl dayah?

sharifuddin N shakina on September 30, 2010 at 8:08 AM said...

@nur
u welcome dear..

sharifuddin N shakina on September 30, 2010 at 8:09 AM said...

@~ mizzAmy ~ wah..3 tahun da amy berblogging? senior ni..sekadar suke2 kan?

elle's laaa~ on October 7, 2010 at 11:59 PM said...

kite kagi kesian .. ari2 tgok EARNING YG ADE CUME RM 0.00 .. wuuuuuuu ;( sedey takk ? heeee~

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork