Dewan Vs Rumah..nak tengok siapa menang?

Hai semua,

Dewan, rumah, dewan, rumah, dewan, rumah, dewan, rumah (sambil kira2 gune jari...) hehe..


Kalo kat umah pulak,boleh bawak orang melawat2 & kenal rumah kita (walaupun berserabut)..hehe..itu lah yg bermain di fikiran ni..wat kenduri kawen kat dewan or rumah..


En pudin cadangkan dewan..hehe..Cik kina pun cadangkan dewan..Kami siap pakat kalau boleh nak buat dekat Dewan Semsas sekolah kami yang tercinta tu..walaupun bukan di situ tempat kami bercinta pun.

Mak & Abah saya memang buat dekat rumah sebab halaman luas dekat felda tu..tapi nanti saya nak renovate sikit & buat bilik kita nanti ye cik kina.

Ibu & ayah kina suruh wat kat rumah..dorang cakap takde rumah ke nak buat kat dewan..kina bagi alasan panas ibu cakap nanti sewa akon..(huhu..duit?..ni cakap dalam hati je..haha..)..nampaknya macam kena akur je..ujar kina..

Encik pudin try pujuk ibu nanti ye..(bakal menantu kesayangan..hehe)..

Tak pe la mana2 pun..yang penting kawen tu..hehe..cantik je rumah cik kina.

KEPUTUSAN sehingga 18/9/2010 : rumah cik shakina di Indera Mahkota 6
gambar ini je ada dekat umah cik kina, bersama janna ketot & zana ready nak makan 1 famili



4 lovely comments:

Nora a.k.a Aira on September 18, 2010 at 11:02 PM said...

Dulu nora pun berdebat pasal dewan dgn umah dengan parents. tapi last2 akur dengan dorg. akhirnya nora umah tunang dewan. so dapat rasa
dua-dua haha =)

btw, kina IM 6 ke. dekat sangat dengan umah nora. nanti kenduri nora datang la (aish awalnya jemput) hiii tak sangka kita dekat je. Nora IM 14 =)

M.O.S.A.F on September 18, 2010 at 11:16 PM said...

Nora> hee..dulu berdebat gak eh ngn parents..tu ler.dewan lbeh senang n slesa..cewah..

haha...a'a kina IM 6..jemput2 yerp..

d'Fedrin on September 18, 2010 at 11:22 PM said...

kalau dewan, senang sikit sbb x payah nak ngemas sume. luas dan selesa jgk.

tp bak kata mama nana, meriah dy x sama. Lau dewan org dtg makan dan balik. Lau rumah, sempat la tetamu duduk2 dulu, kenal2 dgn pengantin segala. Yg paling penting, lau kt dewan... lau mknan habes, catering dah x tambah sbb mmg kita mintak sediakn byk yg ader je. lau kt umah, slain pade catering, boleh masak jgk sikit - in case if emergency. hehehe.

Tp mcm mane pn, ikut citarasa pengantin sendiri. :D

sharifuddin N shakina on September 18, 2010 at 11:26 PM said...

nora: rumah kite sangat dekat..nanti kompem kina jemput nora..tp time tu nora da berdua la..hehe..

nana: wah..bernas idea nana tu..tq tau..doa2 dapat dewan & rumah macam nora..wuuu..tp tu la..ibu kina pun cakap macam tu..meriah xsame..

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork