Webcam jadi penghubung kami


Buat pasangan yang senasib dengan kami..jauh di mata dekat di hati..

Bagaimana cara anda berhubung dengan si dia?
Maybe macam kami dengan calling, 3G dan SMSing. Tapi semua pakai duit. 
Kami macam ni..haha..
Free je kalau pakai webcam kan. (of cos including your broadband bill)..Tapi kadang-kadang bengang jugak kalau line tak clear..Asyik-asyik tersekat..Kami tiap hari akan webcam..Kadang-kadang lepas semayang magrib..Senang, pakai telekung kan aurat..Sambil YM boleh gak tengok camne si dia..Ewah ewah..sempat lagi tu..huhu..tergedik pulak..sori kalau membuatkan keloyaan di kala membaca post ini..hehe..

22 lovely comments:

Cery on September 25, 2010 at 12:17 PM said...

menarik gak pakai webcam ye..kami suamiisteri duk jauh2 gak..dipisahkan laut china selatan

cik syahira on September 25, 2010 at 2:51 PM said...

assalamualaikum kina.

kami pun ber skype je sebulan sekali. seminggu sekali berhubung dalam telefon. itu la pengorbanan bila dah long distance relationship kami ni. yang lucunya dah masuk 3tahun bersama, setiap kali nak berjumpa mesti saya nervous. macam orang baru bercinta pun ada. dalam phone ok je. ha ha..

aesya_echa on September 25, 2010 at 3:46 PM said...

walaupun jauh tp dekat di hati..hehe~
semoga berkekalan ye..amin~

Rilla on September 25, 2010 at 8:27 PM said...

Rilla pun selalu pakai webcam. Walaupun takde la jauh mana pun KL ngan S.Alam, tapi jimat. Pakai la skype dear, lagi clear. Kitorang selalu videocall pakai skype, tapi type text pakai YM, on dua2, hahaha

yUmIe on September 25, 2010 at 11:39 PM said...

Kina,kte sbnrnye sme je..huhu..yumie pn YM gak hari2..bezanya Kina, Melaka - Kuantan..yumie, Melaka - KL..haha

Rizwana Rafik on September 26, 2010 at 12:42 AM said...

comel la contact pakai webcam :D

FiZ on September 26, 2010 at 2:38 AM said...

kite pun mcm tu jgk...errkk...dulula...kalau x ym...skype...but still..rsa calling kt phone lg best...cma tu la..duit cpt hbs..hehe

shark on September 26, 2010 at 9:11 AM said...

x kesah ler jauh ker dkat..
yg pnting dua2 ada:)
kira ok ler dpt tgk muka msing:)

Suzie Sueweeets on September 26, 2010 at 11:25 AM said...

Haha~ Bila baca comment Rilla, macam familiar je. Sebab Sue pon Skype gak, short distance gak.. Nak wat camne kan, jumpa seminggu sekali/dua kali pun boleh rindu. Hehe

Skype punya video better. YM punye IM lagi laju. Skype kadang-kadang lag sket. Kalau voice, Ventrilo is the best! Dota freaks yang suggest. ;p

sharifuddin N shakina on September 27, 2010 at 9:08 AM said...

to cery: susah kan sekarang kebanyakan suami isteri byk berjauhan..

to syahira: bile berjauhan baru ad rindu ek..xd la bosan jupe tiap ari..

sharifuddin N shakina on September 27, 2010 at 9:09 AM said...

to echa: tq dear..amin

to rilla: hehe..dekat pun same ek..

sharifuddin N shakina on September 27, 2010 at 9:10 AM said...

to yumie: kina pun keje dekat KL..same la Melaka -KL..hehe..

to rizwana: hehe..comel ke..

sharifuddin N shakina on September 27, 2010 at 9:11 AM said...

to fiz: tu la..duit cpt je abis..da la nk kawen kn..

to shark: betul3..same je..yang penting ada..

to suzie: same ek dgn rilla..hehe..1st time dgr pasal ventrillo..bleh cuba ni..

My TeRrIToRy... on September 27, 2010 at 9:54 AM said...

cinta zaman sekarang ni melangkaui sempadan maya..hehe kalau buat novel kisah korang ni sure meletop!!!hehehe terbaiksss

sharifuddin N shakina on September 27, 2010 at 10:02 AM said...

territory:
hang ni mcm perli je..haha..:P

iedayah on September 27, 2010 at 10:09 AM said...

alor ciannye kina..tp xpe dear..yg penting dpt tgk ari2 through webcam pn jd r yer..

sharifuddin N shakina on September 27, 2010 at 10:14 AM said...

hehe..ada lg yang lebih jauh di luar sana..ape yg penting..cpt kawen..haha..:P

~ mizzAmy ~ on September 27, 2010 at 10:32 AM said...

saya tak pernah ber'webcam dengan encik tuney saya. duk dekat2 pun susah jugak kina. baik jauh plak, berindu-rinduan. hehehehe....

sharifuddin N shakina on September 27, 2010 at 10:41 AM said...

hehe..betul tu amy..bile rindu baru cinta tu berkembang..cuma jgn cri yg lain dah la..hehe

Iffah Hamed on September 28, 2010 at 3:04 AM said...

huhu..comel jewp korang ni..untunglah..kite hari-hari jumpa. jadiknya, webcam tu hanya digunakan kalau ade mood and feel sajoo..huhu

miZz_nizZ on September 28, 2010 at 4:32 AM said...

moge berkekalan..=)

Miss Shikin on November 12, 2011 at 3:35 PM said...

hehe walaupun ni entry lama kina. tapi kikin nak komen jgk..samala dgn kikin pun webcam guna skype...sbb tunang kat singapore. msia-singapore tu jela caranya nak cut kos bergayut,webcam jela :P

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork