Contest : Our True Love Story {CST PRODUCTION}


Love story by Taylor Swift

"We were both young when I first saw you "
2000
Lirik lagu Taylor Swift ni mesti akan mengingatkan kina kepada zaman muda-muda dulu (sekarang bukan tua sangat pun ok)..16 Mac 2000 mungkin hari pertama kina & pudin bertemu..MUNGKIN??iya..sebab kitorang tak penah sedar pun satu sama lain..bercakap pun tak..konon je sekelas 3 tahun..
masa form 2..pudin kecik gila!..comei je..haha..

Masuk tingkatan 4, pudin masuk kelas pertama, kina kelas kedua..Lagi la takde chance nak sembang ke berkenalan ke. Pudin pulak pak imam lebai surau sekolah..Ada masa nak usha budak perempuan? (ada maybe dalam diam..heh)
budak pandai kat depan..kina pulak asyik duduk belakang sekali camne nak berkenalan?..haha..

2005
Habis zaman persekolahan, jumpa la masa reunion dekat Megamall main bowling ramai-ramai. Semua bertukar no handphone..Ye la, masa tu baru la nak ada hanphone bukan macam budak zaman sekarang. Tadika pun da ada iphone beb! Masa lepas dapat no handphone ada la message sikit-sikit..Tapi masa tu kina ada pakwe da..(pakwe yang ke2 ke ke3?haha..ramai pakwe ko kina..ops..tapi semua tak lama). Pudin pun da ada makwe..So..? kitorang bukan la couple yang jatuh cinta pandang pertama, da beratus kali pandang da pun tapi tak cinta-cinta..

2006 setengah
Pudin masuk UTP, Kina pulak dekat UM (UM is ONE)..Time tu dah berjinak-jinak dengan friendster & YM kan..That's when we started to YMing along almost everyday..We become a close friend..Sharing each other stories..Aku menang ni..ko dapat dekan 5 kali..Ko cite pasal pakwe ko, dia cerita pasal makwe dia..Pastu 2 2 kecewa, saling support, takpe nanti jumpa la lagi baik..Konon-konon saling paham memahami la time tu..Keluar la ayat.. " Kenapa ko ngan aku tak cakap ha masa sekolah??"
YM + Webcam tiap hari bila da bercinta..
2008
Kitorang jadi kawan baik..BFF..Kina pulak suka dekat sorang mamat ni..Tapi selalu main tarik tali..Pudin la yang bagi support.."Ala, dia suka kat ko tu tapi maybe dia tak nak tunjuk betul2" kata-kata seorang kawan baik..Walaupun sebenarnya pudin dah jatuh cinta dengan kina (obvious gila nampak budak ni suka aku walaupun tak penah luahkan..haha..), pudin tak penah hasut kina lupakan la mamat tu, baik amik dia..Haha..Then, pudin pergi practical dekat Germany..Tapi still kitorang akan berYM setiap hari..Memang tak boleh tak YM la..Perasaan kina? No hard feeling..
Di German, "agak2 kina terima ak tak kalau ak cakap suka kat die..?"
2009
Pudin balik Malaysia bawa ole-ole dari Germany..Dah 4 tahun tak jumpa tiba-tiba je kina rasa nervous pulak, mata pun tak boleh nak pandang..heh..kuch-kuch hota hai ke?? No la..kina kan pemalu..dan-dan je kan pemalu..masa dalam tepon siap "siot la ko ni" dan macam-macam ayat tragis yang gadis melayu tak patut suarakan..haha.. September 2009..Pudin akhirnya meluahkan cintanya dengan bunga & coklat..tentu la tidak!..Camni je..Dia SMS kina..Sebenarnya kan shake, ak suka kat ko..tak tahu sejak bila..bla..bla..kina tak ingat..haha..teruk tak makwe dia ni? Jawapan kina..ak kena ambil masa la..ko tahu kan ak suka sape..ak kena la lupakan dia dulu..bla,bla,bla..Namun, pudin tetap bersabar..dia tetap menunggu sebab dia tahu slowly kina akan terima dia..

2010
Kina memang dah frust gila..dah putus asa nak tunggu orang yang kina admire tu..20 Mac 2010..Kina pun cakap kat pudin..OK, Kita try macam mana sebulan jadi bf gf..if all going smooth, kita boleh plan untuk kawin..dari Best Friend Forever da bertukar kepada Boy Friend Forever..Alhamdulillah, tempoh probation semua ok..sehati berdansa..ada jugak la gaduh-gaduh..haha..walaupun hubungan jarak jauh(KL - Melaka je pun) ..Kina pun da sayang & cinta kat dia betul-betul..Walaupun dia bukan yang pertama, harap dia adalah yang terakhir..Kami plan nak kawen 11.11.11.. 

LAGI 1 TAHUN JE!!!

Sepanjang perhubungan kami, yang paling kina terharu dan sweet adalah suatu pagi ni..Pudin call..

Pudin = "semalam terjaga dari tidur pukul 4pagi sebab guruh,kilat,hujan ribut bagai..cuba teka ak buat ape?"
Kina = "semayang?"..

Pudin = " salah..bukan semayang..duduk..doa.."..
Kina = "doa apa?"

Pudin = "doa supaya kita cepat2 kawen sebab ak sayang sangat dekat hang"..

ok kina sangat terharu..semoga Allah makbulkan doa kita..amin.. 

i made this on my own for him..;)


Panjang bukan? ini lah kisah cinta kami..Mungkin tak romantik mana..Simpan masa kawen nanti..Tapi untuk apa kina story? Untuk contest anjuran CST Production la..Kalau menang dapat free short story video tau..Boleh la buat video macam orang kaya baru..haha..Video memang takde dalam list kerja kahwin kina pun..Sebab nak budget kan..hehe..

Dorang ni bukan calang-orang tau..Siap buat video untuk artis lagi..Kalau menang Alhamdulillah..Nak join? Klik CST PRODUCTION.


P/S : Semua gambar dari koleksi sendiri kecuali gambar bilik darjah yang diedit dari petaimuda.blogspot.com.

**sehingga 7.25ptg 22/11/10- entry ini telah dibaca oleh 830 orang.

41 lovely comments:

Khumaera Ismail on November 11, 2010 at 3:02 PM said...

ooo..gitu citenye..sweet.. =)

K.I.N.A on November 11, 2010 at 3:05 PM said...

hehe..takde la sweet sgt..sweet lg maera ng dr hamid..;)

THE LEKAT LEKIT STORY on November 11, 2010 at 3:05 PM said...

sweetnye.. terkenang ms mula2 kenal hubby kita. time tu 1st day kita keja kt opis tu.. 1st meeting hr isnin tu.. pastu tgk sorang mamat tu.. asyik pandang kita mata tak berkelip langsung. pelik jugak.. mata taruk gam ke hapa smpai x kelip2.. then dia mula tegur2 kita.. kita x layan. dia cal sms kita x balas.. kita memang cmtu.. lgpun time tu xde hati pun ngan dia. lama2 kita jd kwn.. jd kawan.. jd kwn pastu kawen.. x lama la kita knl pastu kawen. kita memang kasar skit. ckp mcm ckp dgn member2. tp hubby memang sweet. walau ber aku kau.. tp still pggilan tu syg.. kita kt umah kdg2 mcm budak2. hubby seorang yg kelakar. kdg2 tengah tido pun dia bleh buat lawak.. hurmm.. kena buat entry pasal ni. cam best lak tgk kina buat

farahfatihah on November 11, 2010 at 3:26 PM said...

alolo comenya!!!!!!moga berkekalan yer sayang

"cikkin" on November 11, 2010 at 3:58 PM said...

heheh..cute laa cite kina & pudin..
mcm cite cikkin juge..satu skolah tapi x penah kenal..huhu..

semoga berkekalan utk kamu 2..=)

psst: kina..dulu skolah asrama penuh ek?

~ mizzAmy ~ on November 11, 2010 at 4:18 PM said...

so sweet.... owhh tak tau pun diorg ada buat contest. good luck kina.

✿ ..natakafisha.. ✿ on November 11, 2010 at 4:47 PM said...

sweet nye cerita cinta u ol...
fisha doakan u ol bahagia selamanye..
hehehehe

ekinashikin on November 11, 2010 at 5:10 PM said...

aawwww...gitu citernya ye..hihi..best best..

dd dudu on November 11, 2010 at 5:57 PM said...

heehee suke sukeee
cite kina besss :D

K.I.N.A on November 11, 2010 at 6:34 PM said...

@THE LEKAT LEKIT STORY suka kan bg kina jeles..:P..sweet bangat kamu berdua ng hubby..

K.I.N.A on November 11, 2010 at 6:34 PM said...

@farahfatihah tq fara..really need your prayers..:)

K.I.N.A on November 11, 2010 at 6:35 PM said...

@"cikkin" a,ah cikkin..sekolah semsas..hehe..

K.I.N.A on November 11, 2010 at 6:35 PM said...

@~ mizzAmy ~ tq amy..jom2 join skali..

K.I.N.A on November 11, 2010 at 6:35 PM said...

@✿ ..natakafisha.. ✿ waa...tq fisha..:)

K.I.N.A on November 11, 2010 at 6:36 PM said...

@ekinashikin best eh? arap2 bleh menang..;P

K.I.N.A on November 11, 2010 at 6:36 PM said...

@dd dudu oh..tq dd..how sweet of you..;D

nYomeL on November 11, 2010 at 7:44 PM said...

shuwitttt.. kina & pudin, smoga kalian berkekalan bahagia ek.. ;)

btw, pudin is my junior. i grad thn 2006. (opss.. dh tua rupenye i ni.. huhu..)

Lizzie Yasmin on November 11, 2010 at 8:31 PM said...

Ala sweet nya... mmg korang ada jodoh lar....

Mia-Ina on November 11, 2010 at 8:51 PM said...

sweet cite

K.I.N.A on November 11, 2010 at 9:03 PM said...

@nYomeL hehe..2006 pudin baru je masuk UTP kan..xd la tua sgt..tetap nyomel..hehe..

K.I.N.A on November 11, 2010 at 9:04 PM said...

@Lizzie Yasmin hehe..tq lizzie..doakan kina eh..

K.I.N.A on November 11, 2010 at 9:05 PM said...

@Mia-Ina hehe..sweet mcm mia..;)

.::DinCma::. on November 11, 2010 at 11:11 PM said...

so sweet..
cinta tanpa didugakann;-)
good luck dear!

mamasofea on November 12, 2010 at 8:46 AM said...

salam...cam best jer contest ni..camana nk masuk erk..bila kita tekan link tu..yg kuar fb cst..xde pun citer pasal contest ni..hihi..tq

K.I.N.A on November 12, 2010 at 8:49 AM said...

cma: itu la..harap dipanjangkan jodoh..

mamasofea: kena bukak dekat note CST dlm facebook tu..godek2 sikit..hehe..goodluck..

misz_atiey on November 12, 2010 at 9:31 AM said...

ala...so sweet :) 2 nama jodoh kuat..hehe

iedayah on November 12, 2010 at 9:37 AM said...

alololo..suweet gile cite korunk

mizz sue on November 12, 2010 at 10:52 AM said...

swetttttttnye!

K.I.N.A on November 12, 2010 at 10:57 AM said...

atiey,iedayah & sue : tq3..:)

Cik Belle on November 12, 2010 at 3:25 PM said...

alolo.. schweetnya. hehe

K.I.N.A on November 12, 2010 at 4:18 PM said...

hehe..cik belle xnk join ke?

masmOna on November 12, 2010 at 7:52 PM said...
This comment has been removed by the author.
masmOna on November 12, 2010 at 7:53 PM said...

Comelnya..mas suka lah cerita kina nih. cute cute! hik. agaknya kalau pudin baca blushing tak?

sHaRiFuDdIn said...

masmOna> tq mas...blushing2 time nih..terharu sgt2..tw my dear kina..

misz jue on November 12, 2010 at 10:32 PM said...

semoga jodoh kina-pudin berkekalan..=)

kina cmna nak tahu berapa orang baca entry kita?

K.I.N.A on November 13, 2010 at 7:10 AM said...

jue, klik dekat design, klik stat menu yang sebaris dengan design..tgk post pageview..

K.I.N.A on November 13, 2010 at 7:10 AM said...

jue, klik dekat design, klik stat menu yang sebaris dengan design..tgk post pageview..

Reen Tart Nenas on November 13, 2010 at 10:06 PM said...

great love story :)

K.I.N.A on November 13, 2010 at 10:26 PM said...

tq reen..;)

ElyaElmo on November 14, 2010 at 1:10 AM said...

comel laaa korang nii..
elya takde idea n mood lgi nk tulisss...huhuh

nur on November 15, 2010 at 2:41 PM said...

very cute la dear!semoga semua dipermudahkanNya... and bertambah2 rezeki kamu ye
ALL IN ONE

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork