Persiapan pertunangan : Tukang cakap

18 days to go

Salam, hehe..i love u guys..banyak bagi supportive comments..
Siap ada cakap kina tak boleh tidur malam dah ye sekarang..haha
Actually kina tidur awal tau sekarang siap liat nak bangun lagi..haha..

Tentang tukang cakap or what so ever orang panggil..
Biasanya orang tua-tua la kan..kita yang muda ni kena belajar la..
Untuk side pudin, mak & abah dia minta tolong pak sedara 
pudin yang juga orang kuantan.

Pak sedara pudin cakap 
" Gatal na ko udin, takpela..zaman sekarang memang kena kahwin awal "

Hehe..umur kami 23 tahun ni..orang kata muda lagi..
Muda ke?haha..


Bagi side kina pulak, ibu & ayah memang angkat tangan 
& angkat white flag surrender tak nak cakap masa bincang nanti..
So,ibu bagitahu ustaz dekat office ibu untuk jadi tukang cakap..
Sebab sedara mara tak de yang reti nak bercakap..segan i guess..

Ustaz ni jugak la cikgu driving kina..garang tau..!
Takde la garang pun, dia suka biarkan je kina..
Tu la kina racer yang berhemah..hehe..
Sekarang ni encik pudin asyik ulang ayat
"Jangan bawak laju dah, kita darah manis..hehe"



14 lovely comments:

NISS on November 30, 2010 at 11:50 AM said...

bila la agaknye mase kak ninie lak..huuhu..xlarat nak tunggu da..darah manis??bek2x..nanti dracula geget..hehehehe;p

K.I.N.A on November 30, 2010 at 11:52 AM said...

haha..dracula? kat sini pun da ada kak ninie..
insyaAllah, tak lama lg kak ninie pulak ok..

cha on November 30, 2010 at 12:04 PM said...

kawen muda tak salah. lg digalakkan :)

mizz sue on November 30, 2010 at 12:10 PM said...

dap dip dup...

Cempakamelati on November 30, 2010 at 12:40 PM said...

Selamat bertunang

ekinashikin on November 30, 2010 at 12:45 PM said...

ye..jgn bwk kete laju2 ye kina..hihi

wawa yusoff on November 30, 2010 at 1:36 PM said...

alahai, comelnye..
nak bertunang da ye.. jaga diri baik2.. :)

~ mizzAmy ~ on November 30, 2010 at 3:19 PM said...

amy plak yg tak sabar2 nie. hehehe.... btw, selamat berdebar-debar yer. =P

iedayah on November 30, 2010 at 3:37 PM said...

suweet pesanan en pudin tu kina..bermakna gitu..hahaha..jaga2 kamu kina..counting da days..dupdapdupdap

.::DinCma::. on November 30, 2010 at 4:33 PM said...

muda x muda..
bila dh tiba masanya bersatu jua..

miss puteri on November 30, 2010 at 7:50 PM said...

selamat bertunang dear(~_^)..bagus pe kahwin muda. jangan bertangguh2 (~_^)..put pun bakal kahwin muda.hehe

R-YuzSha on December 1, 2010 at 12:40 AM said...

Selamat bertunang Kina... berhati-hati dijalan raya yer..

anaztasias aira on December 1, 2010 at 2:04 AM said...

selamat bertunang kina !! all the besh !!

luvira on December 1, 2010 at 5:22 PM said...

nebes..nebes kan???ira tinggal lagi 9 hari..takutnya nak bertunang..lalala..

tukang cakap ira seme dah setel..harap2 semuanya berjalan lancar. ;)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork