Interview SPA Part 3: Your current job

Sambungan dari part 2:

Panel 1:Ok, shakina..Now I will pass you to our second Panel from Ministry of Health

Kina: Ok sir..(cuak dah sebab muka dia agak tegas & kerek2 sikit..perempuan kot..tapi actually die ok je..perasaan takut je buat kita ada pikiran negatif)

Panel 2: What are you doing in IMR?

Kina : From my experience....(kena cut kat sini..haha..sbb tak menjawab soalan..kunun-kunun nak kasi ayat berbunga..ok..pengajaran..jawab straight to the point je pasni ok)

Panel 2: No, no..what are you doing right now.

Kina : Oh..ok..I'm doing desktop research on related content, gather information, publish in our website and communicate with our content providers such as UTHM, universities, goverment agencies and many more. I have produce 5 write-ups to be published in our website.

Panel 2: So, have you work in lab?doing wetlab?

Kina : Actualy, I had done my final year thesis in lab..I'm handling on bacteria..and i still remember sleeping in the lab for 3 days due to take sample every one hour..(panjang la kina cite tapi kina tak ingat..sorii)

Pastu Panel 1 menyampuk balik.

Panel 1: What is your current salary?

Kina : RM108.60 per day sir..they pay me on daily basis.

Panel 1: Oh..so its gonna be RM3000??

Kina : Hehe..actually holiday are not included..(BI kina mula berterabur..patutnya counted la)

Panel 1: Ok..so around RM2000? Do you satisfied with your current temporary job?

Kina : Yes, I'm satisfied because i've learnt a lot there, kind officemates and nice surrounding of work.
yes bos!

Panel 1 : How long have you been working with IMR?

Kina : 1 year and 2 months sir.

Panel 1: Oh..quite some times ya..

Kina : Yes sir..(macam askar lagi..heh)

Actually..jawapan kina tu boleh diperbaiki lagi..tahu-tahu jela bila da gabra, apa yang dirancang nak cakap tak tersebut..Untuk part 3 ni, tujuan panel tanya adalah untuk tahu macam mana dengan kerja sekarang..dorang nak tahu pengalaman..So sama-sama kita improve diri untuk diinterview di lain kali ke kan..

Tips untuk jawab current job ni :

1) Cerita pengalaman kerja korang yang korang boleh relatekan dengan kriteria kerja yang diapply.
2) Jangan sekali-sekali cakap korang tak suka bos korang sekarang.

Bersambung lagi di kemudian hari..hehe..

3 lovely comments:

.::DinCma::. on November 3, 2010 at 8:33 PM said...

interview story..i like..

K.I.N.A on November 3, 2010 at 11:24 PM said...

i like too..heheh..doakan kina..

blog-tips-kurus on January 4, 2011 at 11:31 AM said...

hehehe...dear,
i x perasan blog ni banyak tips. love it!! (i'm a job hunter! aummmm!!) ~ linked ya:)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork