Kami akan bertunang 20 hari lagi!

Salam,

18.12.10, family pudin akan menghantar rombongan merisik + meminang terus..
ke benda yang sama tu?abaikan..
Alhamdulillah, pertunangan takkan dibuat..
kiranya rombongan datang untuk merisik & bertunang terus..what?
Tengok da cakap putar belit..kata taknak bertunang..

Pening gak sebenarnya nak terangkan dengan kata-kata..
Cincin yang bakal tiba lagi 20hari tu adalah cincin merisik & juga cincin tunang..
Tapi tak nak sebarang hantaran..bertunang tanpa hantaran..
nak jimat untuk kahwin nanti..hehe..

Ibu kina da bebel jugak sebenarnya..apa ni bertunang tapi takde apa benda..
Yes..takde sebarang persiapan pun..bekas dulang semua takde..
kina kan anak sulung..so sekarang..
dalam masa 20 hari.siapkan apa yang patut..
& merujuk dengan semua b2b yang dah bertunang..

merisik + bertunang = pertunangan jugak..boleh?
ibu please..

48 lovely comments:

ekinashikin on November 28, 2010 at 8:02 PM said...

yeay..tumpang gumbira utk kina dgn en pudin...

THE LEKAT LEKIT STORY on November 28, 2010 at 8:08 PM said...

Tahniah yer kina..

Khumaera Ismail on November 28, 2010 at 8:18 PM said...

tahniah dear~!! suke-suke- =)
ada sowg kwn maera, lg best.patutnye majis merisik je.pastu tup2 jadi tunang twos.memg ta prepare ape2..twos tunang.hehehe~

.::DinCma::. on November 28, 2010 at 8:19 PM said...

merisik + bertunang = kina milik pudin..
tahniah..semoga semuanya berjalan lancar..

d'Fedrin on November 28, 2010 at 8:32 PM said...

tahniah kina...
semoga majlis berjalan lancar nanti..

:D

lovelyadibah on November 28, 2010 at 8:34 PM said...

tahniah kina :) bestnyer :) xsabar nk tggu :)

Khairiyah aka Kerry on November 28, 2010 at 8:36 PM said...

Alhamdulillah..tape kinah, akak pun buat mcm tu gak..jimat.like seriously jimat.sume nnt all out ms kawen.baru la best babe.hehehe

zirconia on November 28, 2010 at 9:04 PM said...

wah bestnya kina. langkah awal tu. tahniah kina :D

Syima Syaz on November 28, 2010 at 9:24 PM said...

congratz kina...alah hantaran2 tu cuma adat kan..yg penting offically kina dah kena booking!

nanti kahwin baru kebabomm....=)

fati on November 28, 2010 at 9:42 PM said...

Yeayyy!! tahniah Kina n Pudin!! tak menjadi isu pon kalau merisik dan bertunang dalam masa yang sama. Tu kan adat :)
Bertambah berseri-seri lah nanti ;)

Basyirah Abd rahman on November 28, 2010 at 9:42 PM said...

shake..~~!! tahniah! Happy to u! Kalau xnak bagi hantaran pun xpe shake. kalau nak simple2 pun, bagi la sikit buah tangan buat depa makan2 dalam kete nnt. hihihi

K.I.N.A on November 28, 2010 at 9:47 PM said...

Ya Allah..sangat terharu dengan kamu semua..haruslah mereply setiap org ni..>_<

K.I.N.A on November 28, 2010 at 9:48 PM said...

@ekinashikin tq ekin syg..;)..

K.I.N.A on November 28, 2010 at 9:48 PM said...

@THE LEKAT LEKIT STORY tq dear..kina tau tahu lg nama u dear..huhu..

K.I.N.A on November 28, 2010 at 9:49 PM said...

@Khumaera Ismail tq maera bucuk! haha..lg best gtu..tup2 terus ye..ni 20 hari ada lg masa at least kan..hehe..

K.I.N.A on November 28, 2010 at 9:50 PM said...

@.::DinCma::. tq cma..hopefully your time will coming soon also..;)

K.I.N.A on November 28, 2010 at 9:50 PM said...

@d'Fedrin tq dear!! amin..arap sgt xkelam kabut..

K.I.N.A on November 28, 2010 at 9:51 PM said...

@lovelyadibah tq adibah..hehe..tak sabar ye jugak tp persiapan takde langsung lg ni..hehe..

K.I.N.A on November 28, 2010 at 9:51 PM said...

@Khairiyah aka Kerry hehe..tq kak kerry..doakan eh..sy pun doakn akak cpt2..

K.I.N.A on November 28, 2010 at 9:52 PM said...

@zirconia tq zuzu..is it right?

K.I.N.A on November 28, 2010 at 9:52 PM said...

@Syima Syaz haha..tq shima..kebabom tu kena tgk poket pudin..haha..

K.I.N.A on November 28, 2010 at 9:53 PM said...

@fati tq fati..huhu..ckp pasal seri2 ni risau plak..muke tak berseri je ni..huhu..

K.I.N.A on November 28, 2010 at 9:54 PM said...

@Basyirah Abd rahman tq basyi..time ni u dah selamat jd bini orang ok..hehe..doa semua org diperlukan..jgn heboh2 dkt fb..huhu..dekat blog je shake ni tak malu..haha

.: an :. on November 28, 2010 at 10:18 PM said...

congratz dear! blh je tnpa hantaran. biasanya pihak lelaki akn request utk wat seringkas mungkin. sb mereka pihak yg dirai kedtgnnye.
biasanya pihak pmpuan kalu blh biarlah bertunang ad mjlisny sb mrk pihak yg merai tetamu... dun't worry kina. pihak pudin @ mak kina ad alasan msg2... xpe2... cuma skrg ni kina kna bincg elok2 ngn diorg.
cuba cr win2 situation.. k? all d best kina! =D

K.I.N.A on November 28, 2010 at 10:22 PM said...

an: itu la..masing-masing ad reason kan..kita kena jge ht mereka..actually xnk susahkn pihak lelaki bt hantaran..biar mse kawen nt je..insyaAllah..ibu kina bleh dibwk berbincg..hehe..tq an..

Noor Nabila binti Jasni Teoh on November 29, 2010 at 12:01 AM said...

waaa...terkejut ceq baca title tu~..straight berdebar..untung badan...rasa nak nangis! hukhuk..pe pon smoga sumelnye berjln lancar n dipermudahkan...terasa hidupku penuh liku~..huh~>.down~..heeee..xpelah... =D hmmm..tunang ke risik ke adat je sume tu...yang penting sejak korang dah sepakat nak bersama tu pon dah kire 'janji' tu menjaga hbgn korang tu kan...hehee..just kene bersabar ngan pemikiran ibubapa yang nak yg terbaik tuk majlis anak2nye~...yg penting biar sume hepi je lah ye shake n pudin! tahniah korang!!!

wani brahim on November 29, 2010 at 12:11 AM said...

wahh tahniah..congrats...chukhahae..omedeto...huuhu

LittleSunshine on November 29, 2010 at 7:52 AM said...

tahniah for u..

i pun mcm tu..dah merisik..
mybe tunag n nikah mlm tu jugak..nk jimat punya pasal..

nYomeL on November 29, 2010 at 8:27 AM said...

congrats kina & pudin!
xpe kina, dulang2 hantaran tu cume sampingan je..
yg pentingnye, kina dh di booked dgn cincin tu.. ;)

"cikkin" on November 29, 2010 at 8:50 AM said...

kina..CONGRATULATION!!
hehe..best2..ey..cikkin dulu pon decide betunang dlm mase sebulan jugak..merisik + bertunang juge..=) bulih siap punye..hantaran tu if x sempat..buat mcm hamper..pon cantik..eloknye bg manisan / buah2an...all the best kina..=)

mizz sue on November 29, 2010 at 9:13 AM said...

wah tahniah kina!!!

❤ Cik Ain ❤ on November 29, 2010 at 9:59 AM said...

at last bertunang jugak... haha. congratz dear. :)

JiHa said...

shake..congrats..semoga seme akan selamat..

iedayah on November 29, 2010 at 10:06 AM said...

adoi..kina,u kn wat preparation scra marathon ler gamaknye dear

nazirulhazwan~ on November 29, 2010 at 10:07 AM said...

sy pule akan bertunang pada err err, x ingat bape hari lagi ntah:P

nazirulhazwan~ on November 29, 2010 at 10:07 AM said...

lupe2, congratz:P

rose on November 29, 2010 at 10:13 AM said...

tahniah kina!!xpe..yang penting dah kne cop secara rasmi..hehe..xley nakal2 da..hee~ =)

syazlina on November 29, 2010 at 11:01 AM said...

congratz jugak~ ingat smlm juz planning je..so kire cnfm la nie ye..hehe

Xora on November 29, 2010 at 12:08 PM said...

Kina, tahniah!! semoga persiapan berbaki beberapa hari ni, dapat kamu realisasikan. saya dulu pun tak de majlis tunang. cuma merisik. hantaran pun tak rupa hantaran, lebih kepada buah tangan :) yg penting, kedua2 pihak gembira dan hubungan kita mendapat restu, sudah memadai..

p.s kahwin nnt boleh buat grand skit heheh.. no, just kidding :)

lemonade on November 29, 2010 at 12:20 PM said...

congrats kina!

SaMihaH on November 29, 2010 at 1:40 PM said...

Alhamduillah congrats..!!

heppy2.. x de hantaran pn xpe, tu sume adat je, bukan tuntutan syariat.. yang penting perbincangan untuk pernikahan kelak..

Tunang dlm Islam bermaksud persetujuan hati antara laki dan prempuan untuk berkahwin [nawaitu untuk berkahwin ye, bukan b'couple tanpa matlamat].. pemberian hantaran+makan2 sekadar meraikan majlis dan untuk berkenalan antara kedua2 belah keluarga..

moga terus dipermudahkan Allah!
t.care~

FiZ on November 29, 2010 at 3:32 PM said...

congratz kina!mudah-mudahan majlis kamooo berjalan lancar ;)

~ mizzAmy ~ on November 29, 2010 at 4:04 PM said...

kina n pudin, congrats!! kina, amy dulu pun merisik + bertunang sekali gus. then mmg tak bawak hantaran pun. dia bawak satu cincin jer. for me, tak kisah sangat janji untuk nikah n kawin nanti complete and perfect for me.

fati on November 29, 2010 at 6:08 PM said...

seri tu datang dengan sendiri nya nanti.. jangan susah hati ;) bess kan da mula sibuk-sibuk buat preparation? ;)

~aku_najwa~ on November 29, 2010 at 9:18 PM said...

nak menyibuks kat sini..
3 tahun dulu, diri sendiri dirisik, kira lum-sum terus bertunang, cincin sebetuk, tanpa sebarang hantaran...
orait je apa...

yang penting akad nikahnya.

tp skrg, semua org merisik, bertunang..kena Da bomb..ehe. mcm membazir je...ye ke tak?

so, best of luck.tahniah...a bride to be =)

nur on November 29, 2010 at 9:40 PM said...

kina dear... so happy for u.. doa banyak2 k dear.. all the best nanti.. yg penting gambar ye
ALL IN ONE

ElyaElmo on November 30, 2010 at 1:28 AM said...

xpe kina....bersederhana itu lebih baik :)

R-YuzSha on December 1, 2010 at 1:12 AM said...

hepi for you...

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork